Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ // ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, Τ

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΕΥΧΟΣ 13

-
Κωδ. Πολιτείας: 0498-0300




Παρουσίαση

Πόσα ξέρουμε αλήθεια για την ελληνική ύπαιθρο; Για τους περισσότερους από εμάς, αποτελεί, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, terra incognita, μια άγνωστη γη.
Πριν από μερικές δεκαετίες, ο ταξιδιώτης θα συναντούσε στα χωριά της Ελλάδας έναν άλλο κόσμο, γεμάτο δεισιδαιμονίες, προλήψεις, μεταφυσικές πρακτικές, πεποιθήσεις και αφηγήσεις πολύ διαφορετικές από τις αστικές μας ιστορίες. Αν μάλιστα κανείς ήταν γνώστης της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, θα μπορούσε να διακρίνει αδιάσπαστη σχεδόν τη γραμμή που ενώνει το παρόν με το παρελθόν, την κλασσική αρχαιότητα με το ελληνικό παρόν.
Στη δεκαετία του 1960, το ρόλο αυτού του αναζητητή έπαιξαν η Eva και ο Richard Blum, δυο αναγνωρισμένοι ερευνητές, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι σε γνωστά ιδρύματα του εξωτερικού (Στάνφορντ, Κέμπριτζ, Κολούμπια κ.α.), οι οποίοι ταξίδεψαν και διέμειναν στην ελληνική ύπαιθρο αναζητώντας τη συνέχεια της αρχαίας Ελλάδας που είχε ήδη χαθεί στα αστικά κέντρα. Αυτό που ανακάλυψαν ξεπέρασε τις προσδοκίες τους: ένας άλλος κόσμος αφηγήσεων, πεποιθήσεων και συμβόλων, ένα διαφορετικό σχεδόν σύμπαν κρυμμένο στην ορεινή Ελλάδα της τότε εποχής.
Οι Blum κατέγραψαν τις αφηγήσεις των ντόπιων και στη συνέχεια τις συνέδεσαν με στοιχεία τόσο της αρχαιοελληνικής όσο και της ορθόδοξης παράδοσης. Το πολιτισμικό ψηφιδωτό που ανακάλυψαν αποκαλύπτει μια ιστορία συνέχειας της αρχαίας τελετουργικής μαγικής πρακτικής, μια απόδειξη της ύπαρξης ενός κοινού μεσογειακού υποστρώματος που ανάγεται στη νεολιθική εποχή, όπως επίσης και μια ιστορία άμεσης και ζωντανής σχέσης με έναν κόσμο πνευμάτων που είναι για εμάς τους σύγχρονους αόρατος.
Μέσα σε όλα αυτά βέβαια πρωταγωνιστής παραμένει το ανθρώπινο πνεύμα που ερμηνεύει και προσαρμόζεται σε έναν κόσμο παραδομένο στα στοιχειά, στη μοίρα, στο τυχαίο και στον πόλεμο θεών και θρησκειών.
Ανακαλύψτε μέσα από αυθεντικές αφηγήσεις των ανθρώπων της ελληνικής υπαίθρου, όπως τις κατέγραψε το ζεύγος Blum, μόλις πριν πενήντα χρόνια από σήμερα, μια πραγματικά Άγνωστη Ελλάδα! (Αντρέα Νικολάου, από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Ιερείς και Μάγοι
Επαγγελματίες Αποκρυφιστές
Οι Αλαφροΐσκιωτοι
Αφηγήσεις της Μικρασίας
Τα Μυστήρια της Γέννησης
Τα Μαγικά του Έρωτα και του Γάμου
Το Κακό Μάτι
Υπερφυσικές Καταστάσεις
Ονόματα και Αριθμοί και Κατάρες
Περιπλάνηση στον Άλλο Κόσμο
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΡΧΕΤΥΠΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2014
Αριθμός σελίδων98
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΤΡΕΑ
Κωδικός Πολιτείας0498-0300
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Alka

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο θάνατος πλησιάζει
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΛΟΥΒΡΟ - ΠΑΡΙΣΙ
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS