Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ Η ΕΥΤΥΧΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠ

Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ Η ΕΥΤΥΧΙΑ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΖΗΣΕ Η ΕΓΓΟΝΗ ΤΗΣ, ΡΕΑ ΜΑΝΕΛΗ

+
-
ΜΑΝΕΛΗ ΡΕΑ
Κωδ. Πολιτείας: 0010-0616
Τιμή Έκδοσης
€12.90
Τιμή Πολιτείας
€9.68
(-25%)
Κερδίζετε €3.22


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η γιαγιά μου Ευτυχία, γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας, το 1893.
Μοναδικό παιδί της Κόνα Μαριόγκας και του Γεωργίου Οικονόμου, ο οποίος μετά λίγο καιρό άλλαξε το επώνυμό του, σε Χατζηγιωργίου ή Χατζηγιωργής.
Ο θρύλος την έχει, πως ήταν υιοθετημένη, και μάλιστα με τη συνεννόηση των δύο γυναικών, της θετής και πραγματικής μάνας της... «...Θ' αφήσω το παιδί την τάδε ώρα στην πόρτα, έχε το νου σου...» Πού να κλείσει μάτι η Μαριόγκα όλο το βράδυ. Την άλλη μέρα το πρωί, όταν άνοιξε την πόρτα έβαλε τις φωνές: «... Αχ, ένα μωρό είναι στην πόρτα μας, η ευτυχία μπήκε στο σπίτι μας...»
Κι έτσι η Ευτυχία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη ζωή, με πολύ θεατρικό τρόπο... (Από την έκδοση)

Παιδί του θεάτρου, η Ρέα Μανέλη, βρήκε πολύ εύκολα τον δρόμο της, δρόμο που χάραξαν οι γονείς και η γιαγιά της, αλλά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Σίγουρα η ζωή δεν της έδειξε το καλύτερό της πρόσωπο: οι γονείς της, ο δημοφιλής κωμικός Φραντζέσκος Μανέλης (1909-1978) και η παρτενέρ και σύζυγός του Μαίρη Λαΐδου (1915-1960) "ξέχασαν" να την δηλώσουν στο Ληξιαρχείο, με συνέπεια να μην μπορεί να βγάλει ταυτότητα η Ρέα όταν μεγάλωσε. Αλλά ξέχασαν, επίσης, και τη βιολογική της φροντίδα, ξέχασαν ότι υπήρχε ως άνθρωπος και ότι ως άνθρωπος είχε τις δικές της ανάγκες. Έτσι, από μικρή, η Ρέα έμενε με τη γιαγιά της, την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου που, όπως ξέρουμε, ήταν η στιχουργός μεγάλων επιτυχιών στο σύγχρονο τραγούδι. Αλλά και εκείνη εύκολα δεν τα 'βγαζε πέρα. Πάντως, μέσα στη θαλπωρή της γιαγιάς της μεγάλωσε.
Πολύτιμη βοήθεια πήρε η Ρέα από το χορευτικό της ταλέντο. Λεπτή σαν μίσχος, ευαίσθητη, με πλούσια φαντασία και με ειδικές σπουδές, επειδή είχε πάντα μεγάλη δίψα για καλλιέργεια, για μάθηση, ξεχώρισε γρήγορα και γινόταν ανάρπαστη από θιάσους και νυχτερινά κέντρα στην Ελλάδα και έξω από αυτήν.
Καταστάλαξε στην Αμερική, οπού κλείστηκε στην ιδιωτική της ζωή, κι εκεί είχε όλη την ευκαιρία να αναπολήσει τα παλιά. Και με το βιβλίο τούτο των εμπειριών της, να αποτίσει οφειλόμενο φόρο τιμής στη γιαγιά της. (Φ. Ηλιάδης)

Περιεχόμενα

Τα χρόνια της Μικρασίας...
Ω! Τι ωραίος κόσμος!
Αγίας Σοφίας 9
Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι η Ευτυχία;
Η Ευτυχία και το παιδί
Είναι στα γονίδια...
Λεπτομέρειες
ISBN139789604220656
ΕκδότηςΑΓΚΥΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2009
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΧΟΥΝΟΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ
Κωδικός Πολιτείας0010-0616
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

VLACHOU70, Pink.purple

Κριτικές για το προϊόν

[07/07/2012] jamaoua.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Για όποιον ενδιαφέρετε να μάθει κάποια πράγματα για τη μεγάλη αυτή στοιχουργό με ευθυμο τρόπο.Αναφέρονται και λεπτομέρειες για τις οποίες κάποιος θα αναρωτηθεί ποιον νοιάζουν.Γενικά όμως σου αφήνει μια γλυκιά γεύση και πολλά ερωτηματικά του στυλ: κι αυτό το τραγούδι δικό της ήταν?
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ARASSE DANIEL
€28.40 €14.20
(-50%)
Κερδίζετε €14.20
BUSHCRAFT 101
CANTERBURY DAVE
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS