Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΡΕΤΣΟΣ 64 ΤΕΣΤ ΛΕΞΙΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

64 ΤΕΣΤ ΛΕΞΙΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΓΛΩΣΣΙΚΟΥ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ (ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ)

+
-
ΡΕΤΣΟΣ ΗΛΙΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1800-0063
Τιμή Έκδοσης
€10.07
Τιμή Πολιτείας
€7.55
(-25%)
Κερδίζετε €2.52


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Είναι δεδομένο ότι οι γλώσσες του ανθρώπου δεν είναι όμοιες μεταξύ τους. Υπάρχουν γλώσσες λεξικογραφικά πλούσιες, όπου οι λέξεις μπορούν να διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία εννοιών και όπου η νοηματοδότησή τους βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τα νοήματα που εκφέρονται μια τέτοια γλώσσα είναι και τα αγγλικά. Υπάρχουν αντίθετα άλλες γλώσσες που χαρακτηρίζονται από εκτενή ακριβολογία σε αυτές μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών λέξεων αντιστοιχούν στα πολλαπλά επίπεδα νοημάτων με τα οποία μπορεί να γίνει αντιληπτός ο κόσμος. Σε αυτή την τελευταία κατηγορία ανήκει και η ελληνική γλώσσα και στο λεξιλογικό της πλούτο βρίσκεται η ομορφιά και η δυσκολία της.
Γίνεται έτσι αντιληπτό ότι η παραγωγή λόγου στην ελληνική γλώσσα βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το εύρος του λεξιλογίου που εμπεριέχεται σε αυτόν. Μια παρατήρηση ιδιαίτερα κρίσιμη για τα δεδομένα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και αυτό όχι μόνο εξαιτίας της αυξημένης δυσκολίας των μαθημάτων της γλώσσας.
Έτσι κρίθηκε σκόπιμη η συγγραφή ενός βιβλίου που θα δίνει έμφαση στις λεξιλογικές ασκήσεις, με αντικειμενικό σκοπό την καταπολέμηση της γλωσσικής ένδειας και της εκφραστικής δυσκαμψίας. Ενός βιβλίου επικουρικού στα μαθήματα της γλώσσας και για αυτό γραμμένο με τέτοιο τρόπο ώστε ο μαθητής να μπορεί να το χρησιμοποιήσει για αυτοδιδασκαλία και ο καθηγητής επιβοηθητικά στο δύσκολο έργο του.
Ας επισημανθεί ότι στα πλαίσια κάποιων ασκήσεων ζητείται η ερμηνεία λέξεων "σπάνιων" ή "δύσκολων". Κάτι τέτοιο κρίθηκε ως απαραίτητο, καθώς ορισμένες φορές τα ζητούμενα των εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έκαναν χρήση ενός λεξιλογίου ασυνήθιστου για τους μαθητές.
Είναι αυτονόητο ότι σε μια εργασία τέτοιας υφής δεν μπορούν να δοθούν όλα τα όρια νοηματικής διακύμανσης των λέξεων. Προς άρση ενδεχόμενων παρατηρήσεων, χρειάζεται να διευκρινιστεί ότι προκειμένου για λέξεις-σημεία τριβής στα λεξικά, προκρίθηκε η ερμηνεία ενός λεξικού γραμμένου ειδικά για τα δεδομένα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και γι' αυτό πιθανόν του πιο έγκυρου για ένα τέτοιο σκοπό: πρόκειται για το "Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής" του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών του Α.Π.Θ. [Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη]. Τέλος, θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την καθηγήτρια Martina Hirschberger του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ, η οποία υιοθετώντας στο Σεμινάριο Κλασικής Φιλολογίας το πρώτο μου βιβλίο (Πρωτότυπες Συντακτικές Σημάνσεις στην Αρχαία Ελληνική), μου έδωσε τη δύναμη να ολοκληρώσω και το δεύτερο αυτό έργο που κρατάτε στα χέρια σας. (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Με ηθική ικανοποίηση αντικρίζω την Γ΄ έκδοση. Η τρίτη έκδοση είναι καλύτερη από την Β΄ έκδοση προστέθηκαν σε κάποιες λέξεις ελάχιστες νοηματικές αποχρώσεις. (Από τον πρόλογο του συγγραφέα στην τρίτη έκδοση)

Περιεχόμενα

Τεστ Λεξιλογικών Ασκήσεων
Τεστ 1 έως 64
Συμπληρωματικές Ασκήσεις
Ασκήσεις ευγλωττίας
Συμπληρωματικές ασκήσεις
Απαντήαεις στις λεξιλογικές ασκήσεις
Τεστ 1 έως 64
Απαντήσεις στις συμπληρωματικές ασκήσεις
Απαντήσεις στις ασκήσεις ευγλωττίας
Απαντήσεις στις συμπληρωματικές ασκήσεις
Βιβλιογραφία
Εργογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789604317462
ΕκδότηςΖΗΤΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας1800-0063
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑ ΖΥΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ [Πεζογράφος]
€5.97 €2.98
(-50%)
Κερδίζετε €2.99
ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
PROUST MARCEL
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS