Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΤΕΥΚΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0307




Παρουσίαση

Αθήνα, 1929. Ο μαθηματικός Στέφανος Κανταρτζής βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του. Ο επιστήθιος φίλος του, επίσης μαθηματικός, Μιχαήλ Ιγερινός, καλείται για να αναγνωρίσει το πτώμα. Όρθιος μπροστά στον νεκρό φίλο του, ο Ιγερινός αναπολεί τα κάπου τριάντα χρόνια της γνωριμίας τους την πρώτη τους συνάντηση, σ' ένα μαθηματικό συνέδριο το 1900, τις παρέες τους με την αβάν γκαρντ της παρισινής διανόησης, τις περιπλανήσεις τους στο Παρίσι της Μπελ Επόκ, τους Βαλκανικούς Πολέμους, το Διχασμό, τη Μικρασιατική Καταστροφή. Θυμάται τις θυελλώδεις μαθηματικές τους διαφωνίες, τους έρωτές τους, τις πολεμικές τους περιπέτειες. Ο ήχος μιας ρομβίας τον επαναφέρει στο παρόν. Το ερώτημα είναι επιτακτικό: ποιος σκότωσε τον Στέφανο Κανταρτζή, και κυρίως γιατί τον σκότωσε;
Αστυνομική περιπέτεια με έντονο μαθηματικό άρωμα, campus novel ή μυθιστόρημα εποχής, τα Πυθαγόρεια εγκλήματα αφηγούνται ένα φανταστικό έγκλημα με φόντο ένα αληθινό, σημαντικό φιλοσοφικό και μαθηματικό πρόβλημα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604351183
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3520-0307
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

panosrh, KAROUSEL, maria1977, voutsadakis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

sdontis, panfok, nikvrou, kostavas, Π.Γ.ΣΤΑΘΙΑΣ, Gabriel_1977, nikolaras, zogu1983, Dexileos14, kkaravassilis, nath, maria1977, voutsadakis

Κριτικές για το προϊόν

[08/01/2023] VS.mlmd.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Αρκετά καλογραμμένο αλλά με άφησε χλιαρά αδιάφορο ως προς το αστυνομικό κομμάτι. Όσο για το μαθηματικό.... ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος... Με συνάρπασε τόσο, όσο και όταν ήξερα πως ήταν η σειρά μου να σηκωθώ στον πίνακα.
[06/03/2020] Γιώργος997.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Εξαιρετικά μέτριο βιβλίο, σχεδόν κακό τολμώ να πω. Σε καμία περίπτωση δεν το λες βιβλίο μυστηρίου, η έρευνα απουσιάζει εντελώς και η δολοφονία αποτελεί αφορμή για την διήγηση μιας σχεδόν κουτσομπολίστικης ιστορία στο Παρίσι της Belle Epoque. Έρωτες, απιστίες, μαθηματικά και φιλοσοφικές αναζητήσεις του συγγραφέα. Δυστυχώς αρκετά βαρετό, ειδικά για το μέγεθος του.

Προσωπικά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που μου είχε γεννήσει η διαφήμιση του.
[27/02/2020] ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 73.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΕ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ. ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ" ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΚΤΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΛΑΦΥΡΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ (ΠΟΛΛΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ "ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ) ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ!
[20/11/2016] nikosxek.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο θα το χαρακτήριζα ως πολυ-επίπεδο, ή πιο σωστά, ως πολυ-διάστατο, για να χρησιμοποιήσω δύο μαθηματικές έννοιες. Η πρώτη διάσταση είναι φυσικά τα μαθηματικά, τα οποία διατρέχουν και διαπνέουν το βιβλίο από την αρχή ως το τέλος. Επίσης, το βιβλίο έχει μία σαφέστατα αστυνομική διάσταση, αφού ξεκινάει με ένα έγκλημα και τελειώνει με τη διαλεύκανση του, όπως συμβαίνει σε όλα τα αξιοπρεπή αστυνομικά μυθιστορήματα. Ενδιαμέσως, το βιβλίο αναφέρεται στο Παρίσι, αλλά και στην Αθήνα, των αρχών του προηγούμενου αιώνα, στην τέχνη της ζωγραφικής και ιδίως του Πικάσο, αλλά και στα Ιστορικά και Πολιτικά γεγονότα της Ελλάδας των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Ο τρόπος συγγραφής του βιβλίου είναι αυτός της μυθιστορηματικής πλοκής, τοποθετημένης όμως σε ένα πραγματικό ιστορικό και γεωγραφικό πλαίσιο, όπως διευκρινίζει ο συγγραφέας στον επίλογό του. Όλα τα παραπάνω αναμιγνύονται αριστοτεχνικά από τον συγγραφέα για να μας προσφέρει ένα συναρπαστικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον μυθιστόρημα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Υ.Γ. Ενδεχομένως να υπάρχει και κάποια επιπλέον διάσταση του βιβλίου, την οποία δεν μπόρεσα να δω στην πρώτη ανάγνωση. Μια δεύτερη ανάγνωση μετά από λίγους μήνες ίσως με βοηθήσει να δω και άλλες κρυμμένες διαστάσεις του βιβλίου.
[03/09/2015] IOANNAVAS.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Πρόκειται για ένα καλό ανάγνωσμα. Αγαπώ τα μαθηματικά και μου άρεσαν οι πολλές σχετικές αναφορές, άλλωστε για μιλάμε για «μαθηματική» λογοτεχνία. Το κομμάτι όμως του αστυνομικού μυθιστορήματος είναι μικρό και κατά την άποψη μου προβλέψιμο. Υπάρχει βέβαια και το ευφυές εύρημα του άλματος στο χρόνο που δίνει τον τόνο και τον τίτλο στο βιβλίο.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΤΙΝΑ ΜΠΕΛΟ
ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
€12.90 €6.45
(-50%)
Κερδίζετε €6.45
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΩΝ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS