Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

ROTH PHILIP
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0436




Παρουσίαση

Αμερική, 1951. Δεύτερος χρόνος του πολέμου της Κορέας. Ο Μάρκους Μέσνερ, μελετηρός, νομοταγής και παθιασμένος νεαρός από το Νιούαρκ του Νιου Τζέρζι, είναι δευτεροετής φοιτητής στο συντηρητικό, θρησκευτικών καταβολών πανεπιστήμιο του Γουάινσμπεργκ, στο Οχάιο. Γιατί δεν βρίσκεται στο τοπικό πανεπιστήμιο του Νιούαρκ όπου είχε αρχικά εγγραφεί; Αιτία είναι ο πατέρας του, ρωμαλέος χασάπης της γειτονιάς, αφοσιωμένος στη σκληρή δουλειά, που δείχνει να μην μπορεί να ελέγξει τον φόβο και την ανησυχία του για τους κινδύνους που πιστεύει ότι απειλούν τον αγαπημένο του γιο: τους κινδύνους της ενήλικης ζωής και του κόσμου, που παραμονεύουν σε κάθε γωνιά. Όπως εξηγεί στον Μάρκους η μητέρα του, θύμα και η ίδια αυτής της παράλογης συμπεριφοράς, οι φόβοι του πατέρα οφείλονται στην αγάπη και την υπερηφάνεια που αισθάνεται γι' αυτόν. Ίσως να είναι έτσι, αλλά αυτή η κατάσταση κάνει τον Μάρκους να αγανακτεί τόσο που δεν αντέχει πια τη συμβίωση με γονείς του. Εγκαταλείπει το πατρικό του, και, μακριά από το Νιούαρκ, σ' ένα πανεπιστήμιο των Μεσοδυτικών Πολιτειών, αναζητά τον δρόμο του μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν τα ήθη και οι περιορισμοί ενός διαφορετικού αμερικανικού κόσμου.
Η Αγανάκτηση, το εικοστό ένατο βιβλίο του ο Ροθ, αφηγείται την ιστορία ενός νέου ανθρώπου που διαπλάθεται μέσα στις τρομακτικές συγκυρίες και τα παράδοξα εμπόδια που ορθώνει μπροστά του η ζωή. Είναι μια ιστορία για την απειρία και την ανοησία, για την πνευματική αντίσταση, για την αφύπνιση της σεξουαλικότητας, για το θάρρος και την πλάνη, δοσμένη με τον ευρηματικό, ζωντανό και πνευματώδη τρόπο του Ροθ. Ο συγγραφέας εγκαταλείπει τα θέματα που στοίχειωναν τα προηγούμενα έργα του, τα γηρατειά και την πείρα της ζωής και στρέφεται με δύναμη στη διερεύνηση του τρόπου που επιδρά η αμερικανική ιστορία στη ζωή των ευάλωτων ανθρώπων. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Ο Ροθ μετατρέπει ένα τυπικό "μυθιστόρημα της εφηβείας" σε σκοτεινό δοκίμιο για τους ανθρώπους που διεκδίκησαν το απόλυτο στη ζωή τους και δεν το κέρδισαν. Τι συγγραφέας... (Ηλίας Κανέλλης, Lifo)

Ο Φίλιπ Ροθ στις καλύτερες στιγμές του. Η Αγανάκτηση, με τη λιτή αλλά φορτισμένη γραφή, δείχνει ότι ο 76χρονος Αμερικανός συγγραφέας παραμένει στην κορυφή των αγγλοσαξονικών γραμμάτων. (Θεόδωρος Γρηγοριάδης, ΤΑ ΝΕΑ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςINDIGNATION
ISBN139789604352425
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2010
Αριθμός σελίδων260
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΘ ΦΙΛΙΠ
Κωδικός Πολιτείας3520-0436
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

hbelegri, maurogato, Μενέλαος, dimbik, nanoulaki, iliana_ro, annamavr

Κριτικές για το προϊόν

[23/08/2019] mihalisdav.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αγανάκτηση. Αυτό ακριβώς νιώθεις και εσύ ώς αναγνώστης διαβάζοντας στο βιβλίο τις διαστάσεις που παίρνουν φαινομενικά ασήμαντα γεγονότα στη ζωή του Μέσνερ και τον παρασέρνουν σε χειμάρρους που δεν μπορεί να ξεφύγει. Διαβάστε ό,τι έχει γράψει ο Roth!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ
HILL JOE
€23.30 €11.65
(-50%)
Κερδίζετε €11.65
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS