Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ // ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΣ

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΣ

TAGUIEFF PIERRE-ANDRE
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0463




Παρουσίαση

Τι κοινό υπάρχει ανάμεσα στα μυθιστορήματα του Dan Brown, εσωτεριστικά και θεολογικά θρίλερ που γνώρισαν διεθνώς τεράστια εμπορική επιτυχία, και τα ακροδεξιά πολεμικά κείμενα που καταγγέλλουν συνωμοσίες, οργανωμένες από κρυφές ή σχεδόν κρυφές δυνάμεις, με στόχο την εγκαθίδρυση "παγκόσμιας κυβέρνησης"; Ποιες πίστεις και τι πάθη μοιράζονται οι μανιώδεις τηλεθεατές της σειράς X-Files, οι λάτρεις ταινιών, κόμικς ή βιντεοπαιχνιδιών που παρουσιάζουν μυστικές εταιρείες ή εισβολές εξωγήινων, αλλά κι εκείνοι που καταναλώνουν αφειδώς κάθε είδους "εσωτεριστικές" τροφές ή ακόμη οι ψευτοεπιστήμονες και οι "εναλλακτικοί ιστορικοί" οι οποίοι καταγγέλλουν με φανατισμό την παγκόσμια "συνωμοσία";
Ο Pierre-Andre Taguieff προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά καλώντας μας να εξερευνήσουμε τη νέα κουλτούρα που διακινείται μαζικά στο διαδίκτυο και μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί το μεγάλο παζάρι του εσωτερισμού. Ο συγγραφέας ξεκινάει από μια διαπίστωση: οι μυθοπλασίες στο στυλ του Dan Brown αντλούν τα σύμβολά τους από την ίδια δεξαμενή συμβόλων από την οποία άντλησε η πλειονότητα των συνωμοσιολογικών κειμένων της δεκαετίας του 1980. Αυτό το απόθεμα διαδόσεων, θρύλων και πίστεων, με ηλικία που κάποτε ξεπερνά τους δύο αιώνες, όπως ο θρύλος των Ιλλουμινάτων, το εκμεταλλεύονται ακατάπαυστα οι βιομήχανοι του "εσωτερισμού", φέρνοντας στην επιφάνεια οτιδήποτε αναδίδει άρωμα μυστηρίου. Με το βιβλίο του αυτό, ο Pierre-Andre Taguieff συνεχίζει την έρευνά του για τη γένεση και τη μεταμόρφωση των συνωμοσιολογικών μύθων στην εποχή της νεωτερικότητας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

[... ] Οι παραθρησκευτικές οργανώσεις στην Ευρώπη είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, που μόλις μεταπολεμικά άρχισε να γράφεται. Η καλλιέργεια όμως των συνωμοσιολογικών μύθων οδήγησε και στην προσαρμογή τους στα εκάστοτε κοινωνικοπολιτικά δεδομένα. Γι΄ αυτό και σύντομα στην ηγεσία των Ιlluminati τη θέση των τεκτόνων πήραν οι εβραίοι, ενώ σήμερα έχουν αντικατασταθεί από τους τραπεζίτες και τους λοιπούς "καρχαρίες" της παγκόσμιας Νέας Τάξης.
Η δυσκολία μας να κατανοήσουμε πολλά ιστορικά γεγονότα, ιδίως αν είναι σχετικά πρόσφατα, ευνοεί, κατά τον Ταγκιέφ, την ανάπτυξη συνωμοσιολογικών θεωριών. Τι και αν, λ.χ., τα περιβόητα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, τα οποία τάχα αποκαλύπτουν την "εβραϊκή συνωμοσία" για την κατάκτηση της παγκόσμιας ηγεμονίας, έχουν αποδειχθεί πλαστά αφού τα "εφηύρε" η μυστική αστυνομία του τσάρου Αλέξανδρου Α΄, η διαβόητη Οχράνα; Τα Πρωτόκολλα εξακολουθούν να επανεκδίδονται σε όλον τον κόσμο (και στη χώρα μας) και δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι είναι γνήσια. [... ] (ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΤΗΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 12/9/2010)

Περιεχόμενα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
1. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ "ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ"
2. Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑΣ
3. ILLUMINATI ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ
4. ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Η ΜΕΤΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
5. ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ
6. Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ, ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ
7. ΤΟ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΑ ΤΟΥ: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ "ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ" ΚΑΙ ΕΩΣΦΟΡΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ
8. Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ Ή Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA FOIRE AUX ILLUMINES // ESOTERISME, THEORIE DU COMPLOT, EXTREMISME
ISBN139789604352760
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2010
Αριθμός σελίδων692
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΑΡΑΣΤΑΘΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΑΓΚΙΕΦ ΠΙΕΡ-ΑΝΤΡΕ
Κωδικός Πολιτείας3520-0463
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

gio

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

aposdrak, gio, alkinoi, tterranigma

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Για την κυβέρνηση των ζωντανών
FOUCAULT MICHEL
€29.00 €14.50
(-50%)
Κερδίζετε €14.50
Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ
HILL JOE
€23.30 €11.65
(-50%)
Κερδίζετε €11.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS