Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ // ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ;

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ;

+
-
SANDEL J. MICHAEL
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0484
Τιμή Έκδοσης
€19.91
Τιμή Πολιτείας
€13.94
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Κάθε χρόνο, στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, οι παραδόσεις του Michael J. Sandel συγκεντρώνουν πάνω από χίλιους φοιτητές, που κατακλύζουν τα ακαδημαϊκά έδρανα του Sanders Theatre. Πώς η πολιτική φιλοσοφία έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα μαθήματα στο ιστορικό πανεπιστήμιο; Ο διάσημος καθηγητής πέτυχε το ακατόρθωτο: να κάνει γοητευτική την έννοια της δικαιοσύνης.
Ο Michael J. Sandel θέτει στους φοιτητές του ανάλογα διλήμματα: Ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας προς τους άλλους, στο πλαίσιο μιας ελεύθερης κοινωνίας; Είναι σωστό η κυβέρνηση να φορολογεί τους πλούσιους για να βοηθά τους φτωχούς; Είναι δίκαιη η ελεύθερη αγορά; Είναι λάθος μερικές φορές να λέμε την αλήθεια; Απαιτείται ποτέ ηθικά η θανάτωση άλλων ατόμων; Είναι δυνατό, ή επιθυμητό, να επιβάλουμε νομοθετικά μια ηθική; Συγκρούονται τα ατομικά δικαιώματα με το κοινό αγαθό;
Με το βιβλίο του "Δικαιοσύνη", ο Michael J. Sandel προσφέρει στους αναγνώστες το ίδιο συναρπαστικό ταξίδι που γοητεύει τους φοιτητές του Χάρβαρντ. Το βιβλίο είναι μια διεισδυτική, γλαφυρή διερεύνηση του νοήματος της δικαιοσύνης, και καλεί τους αναγνώστες όλων των πολιτικών πεποιθήσεων να εξετάσουν παλιές διαμάχες με νέους και διαφωτιστικούς τρόπους. Οι θετικές διακρίσεις, οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων, η ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία, η άμβλωση, η στρατιωτική θητεία, ο πατριωτισμός και το δικαίωμα στη διαφωνία, τα ηθικά όρια των αγορών - ο Sandel δείχνει πώς ακόμη και τα πλέον διαφιλονικούμενα ζητήματα είναι δυνατόν να φωτιστούν από μια στερεή ηθική επιχειρηματολογία. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Η δικαιοσύνη για τον Σαντέλ δεν είναι μόνο η δίκαιη κατανομή των πραγμάτων με αξία, αλλά και η σωστή αξιολόγησή τους, η οποία θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη αλληλεγγύη, καλλιέργεια αισθήματος αμοιβαίας ευθύνης και όρθωση εμποδίων στην εισβολή των αγορών σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής συμβίωσης. (Δημήτρης Σωτηρόπουλος, ΤΟ ΒΗΜΑ)

Αυτό που κάνει το βιβλίο συναρπαστικό είναι ότι ζητά διαρκώς από τον αναγνώστη να υποβάλει σε κριτικό έλεγχο τις δικές του περί δικαίου αντιλήψεις. Μια τέτοια διαδικασία αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη καθώς κινούμαστε σ' έναν περίπλοκο κόσμο που μας φέρνει συνεχώς αντιμέτωπους με γκρίζες ζώνες, όπου το δίκαιο και το σωστό δε μοιάζει πάντα να είναι δίκαιο και σωστό για όλους. (Εύη Καρκίτη, Αγγελιοφόρος)

Περιεχόμενα

1. ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ
2. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ/ΩΦΕΛΙΜΙΣΜΟΣ
3. ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ;/ΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ
4. ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ/ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ
5. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ /ΙΜΜΑΝΟΥΕΛ ΚΑΝΤ
6. ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ/ΤΖΩΝ ΡΩΛΣ
7. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
8. ΠΟΙΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΙ;/ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
9. ΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ;/ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΠΙΣΤΗΣ
10. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΓΑΘΟ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςJUSTICE // WHAT'S THE RIGHT THING TO DO?
ISBN139789604353040
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων416
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΙΟΥΠΚΙΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΝΤΕΛ ΤΖ. ΜΑΙΚΛ
Κωδικός Πολιτείας3520-0484
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Luminita, Μενέλαος, nikpapa99, tsiopepe, tolisglyfada1, ANNA1844

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Luminita, nikpapa99, Μενέλαος, tsiopepe, alexpyrousis, suzannat, ANNA1844, ThanosNN

Κριτικές για το προϊόν

[20/06/2018] colombiano.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με βοήθησε πολύ αυτό το βιβλίο. Στο σχολείο δεν είχα δει πολλά πράγματα για φιλοσοφία και δίκαιο οπότε είχα αρκετές ελλείψεις σε βασικές ιδέες. Μετά από κάποιο σημείο ο συγγραφέας αρχίζει να παρουσιάζει την προσωπική του γνώμη. Το σημείο αυτό είναι ξεκάθαρο οπότε ο αναγνώστης μπορεί να κρατήσει τις αποστάσεις του από τις απόψεις του συγγραφέα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ένας άνθρωπος χωρίς πατρίδα
VONNEGUT KURT
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
Με λένε κόκκινο
PAMUK ORHAN (NOBEL 2006)
€21.90 €10.95
(-50%)
Κερδίζετε €10.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS