Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ARAB JAZZ

ARAB JAZZ

MISKE KARIM
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0591




Παρουσίαση

Μια γειτονιά του Παρισιού. Ένα μεγάλο χωνευτήρι πολιτισμών. Εδώ θα βρεις σούσι, κοσέρ, τούρκικες ταβέρνες, Εβραίους κουρείς, Αρμένηδες βιβλιοπώλες...
Μόνο ο Αχμέντ Ταρουντάν ζει κάπου παράμερα, ονειροπόλος και μανιώδης αναγνώστης αστυνομικών... Αίφνης, ανακαλύπτει το πτώμα της Λορά, γειτόνισσας και φίλης του, κατακρεουργημένο, να κρέμεται πάνω από το μπαλκόνι του. Καταλαβαίνει αμέσως ότι ο ίδιος αποτελεί τον ιδανικό ύποπτο. Η φρίκη αυτή τον ξυπνάει από το λήθαργό του και αποφασίζει να συνεργαστεί με τους δύο αστυνόμους που έχουν αναλάβει την υπόθεση: τη φλογερή Ρασέλ Κουπφερστάιν και τον Ζαν Αμλό. Η αναζήτηση είναι πυρετώδης. Οι τρεις τους όμως έχουν τα στοιχεία που χρειάζονται για να λυθεί το μυστήριο αυτού του θανάτου. Μήπως έχουμε να κάνουμε με το έγκλημα κάποιου θρησκόληπτου, Εβραίου ή μουσουλμάνου; Τι τρέχει με τον πατέρα της Λορά, τον Μάρτυρα του Ιεχωβά που η φήμη του έχει φτάσει ώς τη Νέα Υόρκη; Και τι ρόλο παίζει το Γκόντζγουιλ, το όμορφο χαπάκι που διασχίζει πλέοντα σύνορα;
Το Arab Jazz, ένα βιβλίο πλούσιο, που ξεχειλίζει από ήχους, μουσικές και αρώματα, αποτίει φόρο τιμής στους δασκάλους του αστυνομικού μυθιστορήματος και ιδιαιτέρως στον James Ellroy. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Πρωτότυπο και γενναιόδωρο για τους αναγνώστες μυθιστόρημα, με αντικείμενο την χειραγώγηση των πολιτών από τις εξουσίες - πολιτικές και θρησκευτικές - αλλά και με μια γερή δόση αισθησιασμού". (Lire)
"Γραφή άνετη και ποιητική, ύφος που ακολουθεί τον συγκοπτόμενο ρυθμό της τζαζ. Το Arab Jazz είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Καρίμ Μισκέ. Περιμένουμε με ανυπομονησία το δεύτερο". (Le Monde)
"Με το πρώτο αστυνομικό του μυθιστόρημα, ο Καρίμ Μισκέ κάνει μια αξιοσημείωτη εμφάνιση στον χώρο. Το μέλλον του ανήκει". (L' Express)
"Βαθιά ριζωμένο στο σήμερα -κοινοτισμός, κλειτοριδεκτομή, αναγκαστικοί γάμοι, αστυνομική βία, νεανική εγκληματικότητα- το μυθιστόρημα λοξοκοιτάζει συνεχώς προς το ασυνήθιστο και το ανοίκειο, γεγονός που του επιτρέπει να ξεφύγει από τον ρεαλισμό. Γεμάτο από αισθησιασμό, μυρωδιές και μουσική, πλασμένο με όνειρα, θρύλους, φαντάσματα και χιούμορ, το Arab Jazz στήνει έναν ολόκληρο κόσμο, έναν κοσμοπολίτικο και πολυφωνικό καθρέφτη της κοινωνίας". (Telerama)
"To Arab Jazz αποτίει φόρο τιμής στους δασκάλους του αστυνομικού μυθιστορήματος, αλλά φλερτάρει και με το κοινωνικό χρονικό". (L' Humanite)
"Αδύνατον να μη σταθούμε σ' αυτό το αστυνομικό μυθιστόρημα". (Le Point)
"Υπέροχο μυθιστόρημα". (Les Echos)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςARAB JAZZ
ISBN139789604353637
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
ΣειράΝΟΥΑΡ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2013
Αριθμός σελίδων352
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΣΕΛΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΙΣΚΕ ΚΑΡΙΜ
Κωδικός Πολιτείας3520-0591
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

iliagrou, dsapo094

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
CAMUS ALBERT (NOBEL 1957)
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
SEKUNDA NICKOLAS-VICTOR
€7.95 €3.58
(-55%)
Κερδίζετε €4.37

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS