Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΑΛΟΓΟ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΑΛΟΓΟ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

+
-
WALLACE MELANIE
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0634
Τιμή Έκδοσης
€15.92
Τιμή Πολιτείας
€11.14
(-30%)
Κερδίζετε €4.78


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Δεν θα ζήσω ανάμεσά σας», λέει η Άμπιγκεϊλ Μπιούελ, όταν την αποσπούν από την τετράχρονη αιχμαλωσία της και τη ζωή της με τους Ινδιάνους και την επιστρέφουν παρά τη θέλησή της στον «πολιτισμό», ένα στρατόπεδο στη μέση του πουθενά. Μόνο ο ταγματάρχης Ρόμπερτ Κάτερ, στα χέρια του οποίου παραδίδεται η Άμπιγκεϊλ, ακούει τα λόγια της.
Βρισκόμαστε στην αμερικανική Δύση, την επαύριο του εμφυλίου πολέμου Βορείων και Νοτίων, στο προκεχωρημένο οχυρό 2881. Μάταια οι στρατιώτες περιμένουν την αποστράτευσή τους. Φαίνεται να έχουν ξεχαστεί από τη στρατιωτική διοίκηση, από την ιστορία, από τους πάντες. Η απομόνωση, η πείνα, οι αρρώστιες, ένας ουρανός που αναδίδει τη μυρωδιά του θανάτου θα έχουν ολέθριες επιπτώσεις στο μυαλό και το σώμα τους. Ο Κάτερ, μελαγχολικός και βασανισμένος προσπαθεί να διατηρήσει όσο γίνεται την τάξη και την ανθρωπιά στο στράτευμά του, και να μη χάσει τα λογικά του.
Η Άμπιγκεϊλ δεν θα μιλήσει ξανά. Παραμένει απόμερα, καταριέται μυστικά το παιδί που έχει στα σπλάχνα της και βρίσκει καταφύγιο σ' αυτό το παράξενο γαλάζιο άλογο που δεν την εγκαταλείπει ποτέ. Τροφή δέχεται μόνο από τα χέρια του μοναδικού μαύρου άντρα του οχυρού. Ποια είναι η Άμπιγκεϊλ Μπιούελ; Τι έχουν να διηγηθούν τα σαστισμένα μάτια της, τα ουρλιαχτά της μέσα στη νύχτα; Είναι μέρος αυτού του κόσμου ή έχει γίνει μια «άγρια»; Μήπως είναι κάποιο κακό πνεύμα που στοιχειώνει το οχυρό; Γεννάει ολομόναχη και κουβαλά στην αγκαλιά της το κάτισχνο μωρό της. Η επίδραση που ασκεί, καταχθόνια και λυτρωτική συνάμα, απειλεί να βυθίσει το στρατόπεδο στο χάος.
Ο Κάτερ δεν ξέρει πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της. Πώς να θεωρήσει ότι η γυναίκα επέστρεψε στον πολιτισμό, έναν πολιτισμό όμως που ταυτίζεται μ' αυτό το ερημωμένο και καταραμένο μέρος; Μήπως και παρά τα όσα υπέφερε, ένιωσε ένα είδος λύτρωσης ανάμεσα στους αγρίους; Ποιος θα ορίσει τα σύνορα ανάμεσα στη βαρβαρότητα και τον πολιτισμό, τον αποικισμό και την άγρια φύση, τη ζωή και τον θάνατο; Κι αν τα ορίσει, ποιος θα τολμήσει να τα φυλάξει;
Με το απίστευτης ομορφιάς πρώτο της μυθιστόρημα, που αποτελεί έναν εξαίρετο στοχασμό πάνω στην απώλεια, τον πόνο, τη μνήμη και την ταυτότητα, η Μελανί Γουάλας επιβάλλεται ως μια από τις πιο ισχυρές και ξεχωριστές φωνές της αμερικανικής λογοτεχνίας. Αποκάλυψη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBLUE HORSE DREAMING
ISBN139789604354474
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ
ΕπιμέλειαΚΑΛΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΑΛΑΣ ΜΕΛΑΝΙ
Κωδικός Πολιτείας3520-0634
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, Ίακχος

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

litokanli

Κριτικές για το προϊόν

[25/05/2018] lol11gr.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Η φύση του ανθρώπου, των σχέσεων, η απόγνωση, η δύναμη της ψυχής.. ένα πολύ καλό βιβλίο, αρκετά στενάχωρο καθώς το μεγαλύτερο μέρος του διαδραματίζεται μέσα στην απόλυτη εξαθλίωση της εποχής που περιγράφει...αλλά πως αλλιώς θα αναδειχθούν όλα εκείνα τα ανθρώπινα στοιχεία που πραγματεύεται.. ιδιαίτερο!!
[04/10/2017] litokanli.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σπουδαίο, σπάνιο κείμενο! Εξαιρετική γραφή! Ένα βαθιά ανθρωπιστικό και τρυφερό μυθιστόρημα παρά τις σκληρές του εικόνες!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
11/9 ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ;
CHOMSKY NOAM
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS