Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ

Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ

+
-
GREENE GRAHAM
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0660
Τιμή Έκδοσης
€20.00
Τιμή Πολιτείας
€14.00
(-30%)
Κερδίζετε €6.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Δύναμις και η Δόξα καθιέρωσε τον Γκράχαμ Γκρην, διεθνώς, ως συγγραφέα μεγάλου διαμετρήματος. "Θεωρείται κατά γενική ομολογία το αριστούργημά του, το βιβλίο του Γκρην που χαίρει της μεγαλύτερης εκτίμησης τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς", γράφει ο Τζον Άπνταϊκ.
Με το επιχείρημα ότι ο Καθολικός κλήρος είναι διεφθαρμένος και οπισθοδρομικός, η επαναστατική κυβέρνηση του Μεξικού, το 1924, εξαπολύει ευρείας κλίμακας διώξεις εναντίον της Καθολικής Εκκλησίας που έχουν ως επακόλουθο τον πόλεμο των Cristeros. Σε ορισμένες Πολιτείες οι διωγμοί είναι ιδιαίτερα σκληροί και οι ιερείς καλούνται να αποσχηματισθούν, υπό την απειλή της θανατικής ποινής. Η δράση του μυθιστορήματος τοποθετείται στις αρχές της δεκαετίας του 1930.
"Το κοινωνικό τοπίο είναι ένα τοπίο βίας και εγκατάλειψης. Κυρίως εγκατάλειψης, υλικής και ψυχικής. Έρημη χώρα: άδειες, παρατημένες καλύβες, εγκαταλελειμμένα σπίτια, γκρεμισμένες εκκλησίες, κουρασμένοι και παραιτημένοι άνθρωποι. Αρρώστια και θάνατος παντού. Ο Θεός φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τα πλάσματά του. [...] Σε όλη αυτή την αχανή περιοχή, τούτη την περίοδο του άγριου διωγμού, έχει απομείνει ένας μόνο ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας. Διατρέχει την περιοχή κυνηγημένος από την αστυνομία, προσπαθώντας διαρκώς να κρυφτεί, να διαφύγει και να δραπετεύσει", γράφει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης.
Ο ήρωας συγκεντρώνει όλα τα μειονεκτήματα: αλκοολικός, πατέρας εξώγαμου παιδιού που το έχει εγκαταλείψει, δειλός, με πίστη κλονισμένη, χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση. Και όμως, ο παπάς αυτός αρνείται να υποταγεί, μετακινείται από χωριό σε χωριό, προσπαθώντας να ξεφύγει από την καταδίωξη, φροντίζει ασθενείς, τελεί λειτουργίες, βαφτίζει παιδιά και οδηγείται στο μαρτύριο, κινούμενος από ένα ιδιότυπο αίσθημα αξιοπρέπειας. Ο Γκρην αντιπαραθέτει στον ήρωά του έναν άλλο, πολύ ισχυρό χαρακτήρα: τον επικεφαλής των διωκτικών δυνάμεων, αδιάφθορο, "ασκητή και μυστικό της Επανάστασης, που αγωνίζεται για τη συνολική καταστροφή του παλιού κόσμου της αδικίας". Αυτός ο ιδεαλιστής με το περίστροφο "θέλει να λυτρώσει τα παιδιά από τη δυστυχία, τη φτώχια, τις προκαταλήψεις, είναι "διατεθειμένος να πραγματοποιήσει ολόκληρη σφαγή για χάρη τους"" (Στ.Ζ.) και, μολονότι επικαλείται τις αρχές της αδελφοσύνης και του Ορθού Λόγου, βάφει τα χέρια του με αίμα.
Ο ίδιος ο Γκρην έγραψε για το Η Δύναμις και η Δόξα: "Αυτό το βιβλίο μου έδωσε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση από όλα όσα έχω γράψει". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Με πρόσωπα ερριμμένα σε έναν έρημο κόσμο, με ένα ύφος βαθύτατα ανησυχαστικό, καθώς και με στιγμιότυπα δαιμονικής ομορφιάς και σπαρακτικής οδύνης, το Η Δύναμις και η Δόξα είναι σε κάθε περίπτωση ένα λογοτεχνικό ψυχογράφημα από τα λίγα, ένα μυθιστόρημα που δικαίως συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα του 20ού αιώνα. Δυστυχώς για τον Γκρην, η δύναμη και η δόξα δεν ανήκουν στον Θεό. Ευτυχώς για τον Γκρην, η δύναμη και η δόξα ανήκουν στη λογοτεχνία του. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ, BookPress.gr, 1/6/2015)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE POWER AND THE GLORY
ISBN139789604354504
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2015
Αριθμός σελίδων360
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςUPDIKE JOHN
ΜετάφρασηΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΕπιμέλειαΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΡΙΝ ΓΚΡΑΧΑΜ
Κωδικός Πολιτείας3520-0660
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, Μενέλαος, Dannie38, tanstil, johntsant, Petrosar, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

DA VINCI, andpapas, ANAF, YellowLab, Μενέλαος, nikAEL, elenamed, Petrosar, Ron, blacknarcissus, Arabornn, Krvag, annaserp, lab.alex, stmara84, trubeta

Κριτικές για το προϊόν

[13/11/2017] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τον τρόπο με τον οποίο ένα τόσο ευκολοδιαβαστο βιβλίο μπορεί να είναι αριστούργημα διδάσκει ο Γκρέιαμ Γκρην εδώ. Δίνει στον αναγνώστη ένα κείμενο γεμάτο ζωντανές εικόνες και λεπτομερώς σκιαγραφημενους χαρακτήρες (κύριους και δευτερεύοντες) το οποίο ρέει αβιαστα. Ένας από τους τελευταίους υπερασπιστες της εκκλησίας στο κατεστραμμένο από την επανάσταση Μεξικό είναι ο ανώνυμος παπαμεθυσος ιερέας που ωστοσο αντιστέκεται σε ηθικά διλήμματα που "ενάρετοι" συνάδελφοι του έχουν προ πολλού παραδοθεί. Απέναντι του ο επίσης ανώνυμος υπαστυνόμος, σοσιαλιστης, υλιστής και ορθολογιστής προτιμά το αίμα από τον διάλογο. Σε μία από τις τελικές σεκάνς όπου μοιραια γίνεται ο διάλογος αυτός, ο υπαστυνόμος μετατρέπεται σε Πόντιο Πιλάτο καθώς ο ιερέας αφήνει τελικα το στίγμα του σε όσους τον εζησαν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Πανδημικές αποκαλύψεις (χαρτόδετη έκδοση)
CAYLEY DAVID
€11.00 €5.50
(-50%)
Κερδίζετε €5.50
ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
STEVENSON ROBERT-LOUIS
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS