Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

LITTLE SCARLET

LITTLE SCARLET

MOSLEY WALTER
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0668




Παρουσίαση

1965. Στο γκέτο του Γουότς, στο Λος Άντζελες, ξεσπούν βίαιες φυλετικές ταραχές.
Ένας λευκός άντρας κατορθώνει να ξεφύγει από το πλήθος που απειλεί να τον λιντσάρει και, με τη βοήθεια μιας όμορφης μαύρης κοκκινομάλλας, που είναι γνωστή ως Λιτλ Σκάρλετ, κρύβεται στο διαμέρισμά της. Μάρτυρες καταθέτουν ότι τον είδαν να το σκάει από το σπίτι, λίγο πριν η Λιτλ Σκάρλετ βρεθεί άγρια δολοφονημένη. Ο λευκός άντρας είναι ο κύριος ύποπτος και ο φόνος απειλεί να αναζωπυρώσει τη φωτιά της βίας. Η αστυνομία χτυπά την πόρτα του μαύρου ντετέκτιβ Ίζυ Ρόουλινς. Ο Ίζυ, ως συνήθως, περιμένει τα χειρότερα, αλλά έκπληκτος αντιλαμβάνεται ότι η αστυνομία ζητά τη βοήθειά του. Μόνον αυτός, ακριβώς επειδή είναι μαύρος, μπορεί να κινηθεί μέσα στο γκέτο και να ανακαλύψει τον δολοφόνο. Μόνον αυτός μπορεί να σταματήσει την έκρηξη της οργής που απειλεί να ξεσπάσει και πάλι. Στο αριστουργηματικό αυτό νουάρ, το πιο άμεσα πολιτικό από τα μυθιστορήματά του, ο Μόσλυ ανασυνθέτει με συναρπαστικό τρόπο την Αμερική της εποχής των φυλετικών διακρίσεων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Από τους σπουδαιότερους ανατόμους της αφροαμερικανικής κοινότητας, ο Γουόλτερ Μόσλυ παίρνει ως αφετηρία τις καταλυτικές ταραχές που ρήμαξαν το γκέτο του Λος Άντζελες πριν από μισόν αιώνα.
Εκείνες οι έξι μέρες των φυλετικών ταραχών στο γκέτο του Γουότς το 1965 άφησαν πίσω τους 34 νεκρούς, καμένα κτίρια, λεηλατημένα καταστήματα, δουλειές κατεστραμμένες, δρόμους με πέτρες, σπασμένα μπουκάλια, κάλυκες από τις σφαίρες των εθνοφρουρών: ένα τοπίο ρημαγμένο. Όμως άλλαξαν τις ΗΠΑ. Σημάδεψαν την κοινωνική ιστορία του Λος Άντζελες αλλά και του αμερικανικού έθνους. Ήταν μια μανιασμένη έκρηξη ενάντια σε ατέλειωτες δεκαετίες ανισότητας, διακρίσεων, αποκλεισμών και δαιμονοποίησης. Ήταν η κραυγή των ανθρώπων που βροντοφώναξαν πως "κουράστηκαν να ξέρουν ότι ποτέ δεν θα βρουν το δίκιο τους, ότι ποτέ δεν μπορούν να κερδίσουν". Και μ' αυτόν τον τρόπο, υποχρέωσαν μια ολόκληρη χώρα να αντιληφθεί το βάρος της μαύρης οργής απέναντι στη λευκή εξουσία. Τίποτα δεν επρόκειτο πια να είναι το ίδιο. Κι αυτό ήταν καλό για εκείνους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το τι έχασαν.
Από αυτό το συμπέρασμα ξεκινά το εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα "Little Scarlet" τον Αφροαμερικανού Γουόλτερ Μόσλυ (σε θαυμάσια μετάφραση της Άλκηστης Τριμπέρη), ο οποίος ρίχνει τον αναγνώστη σε ένα καζάνι που βράζει, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με τη μανία και τη ματαίωση. Και δεν τον αφήνει να εφησυχάζει ούτε καν όταν ο μαύρος πρωταγωνιστής του, ο Ίζυ Ρόουλινς, ανακαλύπτει τον δολοφόνο της νεαρής μαύρης με τα άλικα (scarlet) μαλλιά. Εκείνης που τη δεύτερη κιόλας μέρα της βίαιης φυλετικής διαμαρτυρίας άνοιξε το σπίτι της σε έναν ασπρουλιάρη, κυνηγημένο και γρονθοκοπημένο από κάποιους νεαρούς άντρες της φυλής της.» (Μικέλα Χαρτουλάρη, Εφημερίδα των Συντακτών, 10/7/2015)

«Το "Little Scarlet" είναι αριστούργημα. Ο Γουόλτερ Μόσλυ είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς και οξυδερκείς Αμερικανούς συγγραφείς» (George Pelekanos)
«Η πιο καυτή και αξέχαστη καταγραφή του για την Αμερική σήμερα. Όπως ο Φλωμπέρ αξιοποίησε την επανάσταση του 1848 στο Παρίσι... όπως ο Τζέιμς Ελρόυ όρισε το τοπίο του Λος Άντζελες της δεκαετίας του '50... ο Μόσλυ έπλασε μια εικόνα της πόλης του '60 την οποία δεν μπορούμε πλέον να παραβλέψουμε» (Los Angeles Times Book Review)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLITTLE SCARLET
ISBN139789604354702
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
ΣειράΝΟΥΑΡ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2015
Αριθμός σελίδων360
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΡΙΜΠΕΡΗ ΑΛΚΗΣΤΙΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΣΛΕΙ ΓΟΥΟΛΤΕΡ
Κωδικός Πολιτείας3520-0668
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

hsimpson, geogatz, dsapo094

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kanchron

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS