Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ ΞΕΝΟΦΩΝ: ΚΥΡΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ (ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ 110 /ΣΕΙΡΑ)

ΞΕΝΟΦΩΝ: ΚΥΡΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΞΕΝΟΦΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 1805-0310
Τιμή Έκδοσης
€34.98
Τιμή Πολιτείας
€24.49
(-30%)
Κερδίζετε €10.49


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ζωή του Ξενοφώντα έχει ως πιθανή αφετηρία της το έτος 43ο π.Χ. και ως πιθανό τέρμα της το έτος 355 π.Χ., όπως τεκμαίρεται από μνείες που υπάρχουν στο έργο του, καθώς δεν είναι ακριβώς γνωστά τα έτη της γέννησης και του θανάτου του. Γεννήθηκε στην Αθήνα από εύπορους γονείς, που ανήκαν στην τάξη των "ιππέων", στο δήμο των Ερχιών. Ήταν προικισμένος από τη φύση με ανθεκτική σωματική διάπλαση, που την ενίσχυσε με τη γυμναστική, με τον αθλητισμό και με την ιππασία ήταν ακόμη προικισμένος με πνευματικές δυνατότητες, που τις ανάπτυξε αναμφισβήτητα με γόνιμη παρακολούθηση της πνευματικής κίνησης της πόλης του, με μαθητεία του δίπλα σε αξιόλογους ανθρώπους της εποχής του, ιδιαίτερα δίπλα στο φιλόσοφο Σωκράτη. Έτσι στην περίπτωσή του έχουμε ένα δείγμα του καλού καγαθού, δηλ. του τύπου πολίτη που εκπροσωπούσε τον πολύπλευρα καλλιεργημένο άνθρωπο, με σώμα και πνεύμα ασκημένα στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. [...]
2. Έργα του Ξενοφώντα
Ο Ξενοφώντας υπήρξε πεζογράφος συγγραφέας έχει γράψει δεκαπέντε έργα. Από το σύνολο των έργων του το κυρίως ιστορικό έργο του είναι τα "Ελληνικά", που έχει χωριστεί από τους Αλεξανδρινούς "γραμματικούς" σε εφτά βιβλία και περιλαμβάνει την εξέλιξη των ιστορικών γεγονότων στην Ελλάδα από το 411 π.Χ., δηλ. εκεί όπου έχει διακοπεί η εξιστόρηση του Πελοποννησιακού πολέμου από το Θουκυδίδη, ως το 362 π.Χ. με τη μάχη της Μαντινείας, που δεν ξεκαθάρισε νικητές και νικημένους στη μακρόχρονη ενδοελληνική διαμάχη. Στα ιστορικά έργα του μπορούν να καταταχτούν η "Κύρου ανάβασις" και η ιστορική μονογραφία "Αγησίλαος". Μια ομάδα έργων του, τα "Απομνημονεύματα", η "Απολογία Σωκράτους", ο "Οικονομικός", το "Συμπόσιον" και ο "Ιέρων" ή "Τυραννικός", έχουν περιεχόμενο φιλοσοφικό ή πολιτικό, ενώ τα υπόλοιπα, η "Λακεδαιμονίων πολιτεία", η "Αθηναίων πολιτεία", η "Κύρου παιδεία", οι "Πόροι ή περί προσόδων", ο "Ιππαρχικός", το "Περί Ιππικής" και ο "Κυνηγετικός", χαρακτηρίζονται από ποικιλία θεμάτων. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εισαγωγικά για τον Ξενοφώντα
Εισαγωγή στην "Κύρου Παιδεία"
Βιβλίο Α' κείμενο-μετάφραση-σχόλια-ανάλυση
Βιβλίο Β' κείμενο-μετάφραση-σχόλια-ανάλυση
Βιβλίο Γ' κείμενο-μετάφραση-σχόλια-ανάλυση
Βιβλίο Δ' κείμενο-μετάφραση-σχόλια-ανάλυση
Βιβλίο Ε' κείμενο-μετάφραση-σχόλια-ανάλυση
Βιβλίο ΣΤ' κείμενο-μετάφραση-σχόλια-ανάλυση
Βιβλίο Ζ' κείμενο-μετάφραση-σχόλια-ανάλυση
Βιβλίο Η' κείμενο-μετάφραση-σχόλια-ανάλυση
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN13Χ19789608437357
ΕκδότηςΖΗΤΡΟΣ
ΣειράΑΡΧΑΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ 110
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων990
Διαστάσεις20x13
ΜετάφρασηΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1805-0310
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

makou, revoltman

Κριτικές για το προϊόν

[13/11/2022] revoltman.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Οι περισσότεροι από εσάς έχετε ακούσει τον Κύρο από κανα άγνωστο στα αρχαία στο Λύκειο. Ο Κύρος ήταν πριν κάτι φεγγάρια ο βασιλιάς της Περσικής Αυτοκρατορίας (σαν να λέμε το 100πΧ Ρωμαική Αυτοκρατορία ή σήμερα ΗΠΑ). Ο Ξενοφών, πολύ απλά και κατανοητά, διηγείται την ζωή του Κύρου, την παιδεία του. Τώρα θα πει κάποιος: Ε στα @@ μου η ζωή του Κύρου. Όμως δεν είναι έτσι. Οποιοσδήποτε σήμερα μπορεί να πάρει πάρα πολλά χαρακτηριστικά από την τρομερή προσωπικότητα του Κύρου, πχ έτρωγε όσο οι στρατιώτες του, ήταν φουλ ευγενικός, πάντα πρώτος στην μάχη, γενναιόδωρος. Όλα αυτά φαίνονται μέσα από διάφορα περιστατικά. Είναι σαν να λέμε ένας Μέγας Αλέξανδρος της Περσίας, όμως για τον Μέγα δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο (δυστυχώς).Ο καθένας μπορεί να γίνει καλύτερος στην καθημερινότητα του και στην προσωπικότητα του γενικότερα μέσω αυτού του προτύπου, το οποίο είναι εν πολλοίς άγνωστος σε εμάς.
Ίσως κάποιοι αναρωτηθούν άμα ήταν έτσι όντως ο Κύρος ή μέσα στον ενθουσιασμό και την αγάπη του ο Ξενοφών έβαλε μερικά γεγονότα που δεν συνέβησαν ή έγιναν κάπως διαφορετικά. Νομίζω ελάχιστη σημασία έχει αυτό. Ακόμα και να ήταν ψεύτικη η εικόνα που μας δίνει για τον Κύρο που είναι το κακό; Ο Αχχιλέας και ο Οδυσσέας μπορεί να μην ήταν έτσι, ο Ηρακλής να μην υπήρξε ποτέ αλλά αυτό δεν τους χαμηλώνει την αξία που μπορούν να μας προσφέρουν. Αξίζει άμα κάποιος έχει τα χρήματα να το αγοράσει, ειδικότερα άμα του αρέσει να αντλεί στοιχεία και να εμβαθύνει στις Μεγάλες Προσωπικότητες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΓΑΜΟΣ ΑΠΟ ΕΡΩΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ;
BRUCKNER PASCAL
€8.66 €3.46
(-60%)
Κερδίζετε €5.20
ΔΑΓΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΛΟ
SILLS JUDITH
€17.00 €6.80
(-60%)
Κερδίζετε €10.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS