Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΓΟΥΕΛΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

ΕΓΚΛΗΜΑ

WELSH IRVINE
Κωδ. Πολιτείας: 0160-0397




Παρουσίαση

Ο Ρέι Λένοξ, επιθεωρητής της Αστυνομίας της Σκοτίας, βρίσκεται με την αρραβωνιαστικιά του για διακοπές στο Μαϊάμι, προσπαθώντας να συνέλθει ύστερα από μια σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και δολοφονίας ενός παιδιού στο Εδιμβούργο.
Ωστόσο, από μια παράξενη τροπή των γεγονότων, ο Λένοξ καταλήγει μόνος του με την Τιάνα, ένα τρομοκρατημένο δεκάχρονο κορίτσι, και μ' ένα χαρτάκι με οδηγίες που τον καθιστούν υπεύθυνο για την ασφάλειά της. Διασχίζει με την Τιάνα την ηλιόλουστη Φλόριντα ακολουθώντας τις οδηγίες, γρήγορα όμως υποψιάζεται ότι τον κατευθύνουν προς ένα οργανωμένο δίκτυο παιδεραστών. Προτεραιότητά του τώρα είναι να προστατέψει το κακοποιημένο κορίτσι, μπορεί όμως στην κατάσταση που βρίσκεται να εμπιστευτεί τα ένστικτά του;
Μια ιστορία έντονης δράσης, ένα δυνατό μυθιστόρημα για την αθωότητα, την κακοποίηση της ανθρώπινης ψυχής και τη λύτρωση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το θέμα του μυθιστορήματος είναι η σεξουαλική κακοποίηση στην παιδική ηλικία. Ο συγγραφέας, στις ευχαριστίες του τέλους, εκμυστηρεύεται ότι μίλησε με ανθρώπους που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση ως παιδιά και του αφηγήθηκαν τις σπαρακτικές ιστορίες τους. Κατά την άποψή του η κακοποίηση νέων ανθρώπων, είτε σεξουαλική είτε άλλη, συμβαίνει είτε μέσα στην οικογένεια είτε μέσα στην τοπική κοινωνία.
Εκτός όμως από το κεντρικό θέμα, ο Γουέλς ενδιαφέρεται να δείξει στους ευρωπαίους αναγνώστες τη σύγχρονη αμερικανική κοινωνία των μεγαλουπόλεων που βρίσκεται σε παρακμή. Κατά κάποιον τρόπο το Μαϊάμι είναι ο καθρέφτης ολόκληρης της Αμερικής. Ο Λένοξ, ένας "λαβωμένος στρατιώτης" σε λάθος τόπο, στοχάζεται πάνω στο φαινόμενο "Αμερική". Όλα στο Μαϊάμι τού φαίνονται υπερβολικά, πληκτικά, ακατανόητα, με πρώτο και καλύτερο το μνημείο για το Ολοκαύτωμα, στο Λας Βέγκας. Αναρωτιέται: Θα χτίζανε ποτέ κανένα μνημείο για τη σφαγή στη Ρουάντα; (ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 4/9/2011)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCRIME
ISBN139789604363483
ΕκδότηςΟΞΥ
ΣειράΠΑΡΑ-ΜΟΡΦΩΣΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2011
Αριθμός σελίδων464
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΙΩΝ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΕΛΣ ΙΡΒΙΝ
Κωδικός Πολιτείας0160-0397
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

iliagrou, billpap

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

grab, vagtsi, fayepsil, elbukanero

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS