Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΣΤΡΙΨΙΜΟ ΤΗΣ ΒΙΔΑΣ

Το στρίψιμο της βίδας

+
-
HENRY JAMES
Κωδ. Πολιτείας: 0160-0413
Τιμή Έκδοσης
€6.60
Τιμή Πολιτείας
€4.62
(-30%)
Κερδίζετε €1.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το Στρίψιμο της βίδας πρωτοεκδόθηκε το 1898. Πρόκειται για την ιστορία μιας νεαρής γκουβερνάντας που αναλαμβάνει τη φροντίδα δύο ορφανών, της Φλόρας και του Μάιλς, σ' ένα επιβλητικό σπίτι στην αγγλική εξοχή. Η προσωπικότητα των παιδιών την σαγηνεύει, ώσπου αντιλαμβάνεται μεταφυσικές παρουσίες που τα παρακολουθούν και τα καλούν κοντά τους. Από αυτό το σημείο, παρακολουθούμε την αγωνιώδη πάλη της να προστατέψει τη Φλόρα και τον Μάιλς από το κακό που τα παραμονεύει και να διαφυλάξει την παιδική τους αθωότητα.
Ή μήπως είναι όλα προϊόν της παράνοιάς της;
Ο Τζέιμς παίζει διαρκώς με το διφορούμενο και όλη η αφήγηση ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Είναι λες και ο συγγραφέας διασκεδάζει αφήνοντας τον αναγνώστη να αποφασίσει.
Πάντως η διατήρηση του σασπένς μέχρι τέλους είναι αριστοτεχνική, δίνοντάς μας ένα γνήσιο ψυχολογικό θρίλερ που άσκησε τεράστια επίδραση στη λογοτεχνία, στο θέατρο και στον κινηματογράφο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604364039
ΕκδότηςΟΞΥ
ΣειράΕΠΙΛΕΚΤΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2016
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΑΙΔΩ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΕΝΡΙ ΤΖΕΙΜΣ
Κωδικός Πολιτείας0160-0413
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tim8, Βαράκης Χρήστος, kantath, Xristinazwg, xeniapel

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

EKORE, tim8

Κριτικές για το προϊόν

[01/03/2023] ΔΩΡΑ ΤΖΟΥΤΖΗ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Από τα ευσύνοπτα αναγνώσματα που καταφέρνουν να σε απορροφήσουν. Απλό και συνάμα ιδιαίτερα δυεισδυτικό στην ψυχολογία της κεντρικής ηρωίδας. Γενικά έχει πολλές αναγνώσεις. Αξίζει να διαβαστεί.
[30/11/2021] Maria Panagiotou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η ιστορία μιας γκουβερνάντας που προσλαμβάνεται για να διδάξει δύο μικρά παιδιά, με τα οποία ο θείος και κηδεμόνας τους δεν θέλει να έχει καμία σχέση. Η γυναίκα ζει με τα παιδιά σε ένα εξοχικό που σύντομα γίνεται σκηνικό αγωνίας καθώς η γκουβερνάντα είναι πεπεισμένη ότι τα φαντάσματα δύο προηγούμενων υπηρετών απειλούν να κυριεύσουν τις ψυχές των μικρών. Το βασικό ερώτημα που γεννάται κατά την ανάγνωση είναι η αξιοπιστία της γκουβερνάντας, το κατά πόσο δηλαδή αυτά τα δύο φαντάσματα είναι πραγματικά ή υπάρχουν μόνο στο μυαλό της, καθιστώντας την στα μάτια του αναγνώστη εμμονική και επικίνδυνη.
Το βιβλίο είναι μια μελέτη των ηθών και των προκαταλήψεων της εποχής, όπως και της φύσης του κακού. Μπορεί να φαντάζει παρωχημένο σήμερα, όμως αξίζει κάθε λεπτό που θα του αφιερώσετε.
[05/05/2020] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Με αυτή την κλασική νουβέλα μυστηρίου και γοτθικού τρόμου που είχε μεγάλη επίδραση καί στον κινηματογράφο (1898), ο Τζέιμς αναδείχθηκε σε ένα από τους χαρακτηριστικότερους συγγραφείς του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου.

Φανερά επηρεασμένος από την τάση της Βικτωριανής εποχής προς τον πνευματισμό και τις θεωρίες περί φαντασμάτων ή οντοτήτων που στοιχειώνουν, ειδικά, μεγάλους χώρους όπως μια έπαυλη, 'πλάθει' με αρκετά πρωτότυπο τρόπο μια μεταφυσική ιστορία με έντονα στοιχεία παραψυχολογικού και κοινωνικού θρίλερ, η οποία, με μια πρώτη ανάγνωση, μπορεί να φανεί σε κάποια άτομα ξεπερασμένη, πομπώδης ή ακόμα και αστεία.

Μια νουβέλα που αντικατοπτρίζει επάξια την εποχή της, αλλά που διαθέτει, τελικά, και διαχρονικότητα. Θα μπορούσε άνετα να έχει επηρρεάσει τον Paul Halter να γράψει την 'Τέταρτη πόρτα' (1987) ή, ακόμα, και τον Stephen King.

Βαθμολογία: 4/5 ή 8/10.
[23/08/2019] mihalisdav.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Ίσως να φταίει η χρονική απόσταση απο την εποχή που γράφτηκε, αλλά το βιβλίο δεν έχει γεράσει καλά. Απο άποψη πλοκής γίνονται πολύ λίγα και η ιστορία μου φαντάζει αναιμική. Αντιλαμβάνομαι διανοητικά τί ήθελε να πετύχει ο συγγραφέας με την αναξιόπιστη αφηγήτριά του, αλλά δεν το ένιωσα. Αξίζει πάντως να διαβαστεί, έστω και εγκυκλοπαιδικά.
[13/11/2018] EKORE.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Γνήσιο ψυχολογικό ανάγνωσμα το οποίο διαβάζεται απνευστί. Διεισδυτική ψυχογραφική ανάλυση των σκέψεων των κεντρικών ηρώων. Αριστοτεχνική κλιμάκωση κι αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ αυτών σαν ένας κόμπος που λύνεται και ξανασφίγγει διαρκώς. Ο συγγραφέας αφήνει στον αναγνώστη ελευθερία ερμηνείας ανοιγοκλείνοντας το μάτι στην αέναη διαμάχη μεταξύ καλού και κακού. Εξαίσια κι η μεταφορά του στον κινηματογράφο με πρωταγωνίστρια την Deborah Kerr με τίτλο ''The Innocents'' ( 1961) η οποία μεταφέρει σε μεγάλο βαθμό την φόρτιση και την υποβλητική ατμόσφαιρα του βιβλίου.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS