Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ // ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΛΕΦΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 5357-0002




Παρουσίαση

Η ελληνική μυθολογία σχετίζεται με τη φιλοσοφία της αστρολογίας και ο ζωδιακός κύκλος, ο οποίος αποτελεί το σκελετό πάνω στον οποίο αναλύουμε τα 12 ζώδια, παρατηρούμε ότι έχει μια αντιστοιχία συμβολική και αλληγορική με το 12θεο του Ολύμπου. Άλλωστε έχει αποδειχτεί ότι η ελληνική μυθολογία, η οποία είναι η προϊστορία της ελληνικής φυλής, αποτελεί ένα αλληγορικό συμβολισμό της ανθρώπινης συμπεριφοράς, που είναι διαχρονικός.
Η αστρολογία, όπως και η μυθολογία, δεν είναι παρά μια προσπάθεια να κατανοήσουμε το σύμπαν και να διαβάσουμε τα μηνύματά του. Οι μύθοι και ειδικά η ελληνική μυθολογία μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα τη βάση του χαρακτήρα κάθε ζωδιακής ομάδας, τα γενικά χαρακτηριστικά και τους βασικούς προορισμούς που έχουν ανάλογα οι άνθρωποι που ανήκουν στην κάθε ομάδα ξεχωριστά.
Η μυθολογία και η αστρολογία στην απλούστερη έκφρασή τους αποτελούν ένα μέσο που μετρά το χρόνο και ερευνά την πορεία του πεπρωμένου, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Το μέσο αυτό βασίζεται στις κινήσεις των πλανητών στις ζωδιακές διελεύσεις και το σχηματισμό όψεων μεταξύ τους. Η κίνηση αυτή μπορεί να παρομοιαστεί με την κίνηση των δεικτών ενός ρολογιού που μας δείχνουν την ώρα, βοηθώντας μας να συνειδητοποιούμε την κυκλική πορεία του γήινου χρόνου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

- Εισαγωγή
- Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή σε αντιστοιχία με τα 12 ζώδια
Οι άθλοι του Ηρακλή είναι μια αλληγορική ερμηνεία των 12 σταδίων ή φάσεων της ατομικής ζωής του ανθρώπου, αλλά και της συλλογικής του κόσμου. Δεν είναι τυχαία τοποθετημένη η σειρά των 12 άθλων σύμφωνα με την πορεία των 12 ζωδίων. Η αλληγορική ερμηνεία των άθλων αυτών δείχνει πέρα από την ατομική περιπέτεια και ιστορία του καθενός από εμάς, τους μεγάλους κύκλους που διανύει κατά εποχές η ανθρωπότητα στην πορεία της επιβίωσης, αλλά και της εξέλιξής της.
- Οι μύθοι των 12 ζωδίων
Η επιλογή των μύθων που καταχωρούνται στα δώδεκα ζώδια έγινε βάσει του χαρακτήρα του μύθου και του συσχετισμού του με το χαρακτήρα και το πεπρωμένο του ζωδίου με το οποίο σχετίζεται. Άλλωστε η ελληνική μυθολογία είναι τόσο πλούσια σε ερμηνείες, σε παραλληλισμούς, σε λεπτομέρειες, και σε εκδοχές όπου μπορεί να βρει πολλούς τρόπους εφαρμογής των όμοιών της σε αντιστοιχία με εκείνες που απαρτίζουν τις έννοιες του ζωδιακού κύκλου.
- Πλανήτες και μυθολογία
Η ελληνική μυθολογία σχετίζεται με τη φιλοσοφία της αστρολογίας και ο ζωδιακός κύκλος, ο οποίος αποτελεί το σκελετό πάνω στον οποίο αναλύουμε τα 12 ζώδια, παρατηρούμε ότι έχει μια αντιστοιχία συμβολική και αλληγορική με το 12θεο του Ολύμπου.
- Η πορεία των 12 ζωδίων σε σχέση με τις τέσσερις εποχές
Ο Ζωδιακός Κύκλος αρχίζει με την Εαρινή Ισημερία, δηλαδή στις 21 Μαρτίου, τη στιγμή που ξεκινά η Άνοιξη, μια εποχή αναγέννησης και μιας καινούργιας πορείας ζωής μέσα στη φύση.
- Τα τέσσερα στοιχεία των ζωδίων
Το τρίγωνο της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης), του αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος), της γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) και του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς).
Λεπτομέρειες
ISBN139789604364046
ΕκδότηςBRAINFOOD
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2015
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις21x12
Κωδικός Πολιτείας5357-0002
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

LIFE (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€9.90 €3.47
(-65%)
Κερδίζετε €6.43
ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€45.00 €20.25
(-55%)
Κερδίζετε €24.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS