Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΑΝΤΑΡΤΗΣ // Η ΦΛΟΓΑ (ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦ

Ο ΑΝΤΑΡΤΗΣ (ΤΡΙΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

Η ΦΛΟΓΑ (ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ)

+
-
BAREA ARTURO
Κωδ. Πολιτείας: 0910-0576
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€6.00
(-60%)
Κερδίζετε €9.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το τρίτο και τελευταίο μέρος, με τίτλο Η Φλόγα, εκδόθηκε το Φεβρουάριο του 1946, και αποτέλεσε μεγάλη εκδοτική επιτυχία. Σε αυτό ο Barea διηγείται τα σκληρά χρόνια προτού ξεσπάσει ο Ισπανικός Εμφύλιος Πόλεμος, καθώς και τα δύο πρώτα χρόνια του εμφυλίου, από τον Ιούλιο του 1936 μέχρι το Φεβρουάριο του 1938, που ο ίδιος εγκατέλειψε την Ισπανία.
Το βιβλίο έγινε ιδιαίτερα αγαπητό στην Ισπανία, τόσο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, που κυκλοφορούσε παράνομα, όσο και μετά τη μεταπολίτευση, αφού περιγράφει την πιο σημαντική περίοδο της ιστορίας της Ισπανίας μέσα από τη ζωή ενός πρωταγωνιστή των πιο θερμών γεγονότων της.
Μέσα από την προσωπική του ιστορία, περιγράφει τα χρόνια που μεσολάβησαν μετά τον πόλεμο στο Μαρόκο και τη δικτατορία του στρατηγού Πίο δε Ριμπέρα. Τη νίκη του Λαϊκού Μετώπου στις εκλογές του Νοέμβρη του 1935, τη στάση των αξιωματικών του στρατού, με επικεφαλής τον Φράνκο το 1936, την πολιορκία της Μαδρίτης από το Νοέμβρη του 1936 και την ιστορική αντίστασή της, όπως και πολλών άλλων ισπανικών πόλεων.
Αυτά τα δύσκολα χρόνια για τον ισπανικό λαό, ο Μπαρέα δουλεύει για την κυβέρνηση των Δημοκρατικών σαν υπεύθυνος λογοκρισίας, όπου και γνωρίζει τη δεύτερη γυναίκα του, μια Αυστριακή σοσιαλίστρια. Ανάμεσα στις αρκετές φορές διφορούμενες εντολές από τη Βαλένθια, όπου είχε καταφύγει η κυβέρνηση των Δημοκρατικών, και το δράμα που ζουν οι κάτοικοι της πολιορκημένης Μαδρίτης, ο Μπαρέα παραπαίει μεταξύ καθήκοντος και προσωπικών επιλογών.
"Η Φλόγα" ολοκληρώνει την τριλογία Ο αντάρτης. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1946 στην Αγγλία και πούλησε περίπου 6.000 αντίτυπα σε μόλις έξι μήνες. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Οι περισσότεροι συγγραφείς της γενιάς του Μπαρέα στην Ισπανία προέρχονταν από τη μεσαία τάξη, γι΄ αυτό και τα βιβλία τους πάσχουν από ένα είδος πολιτικής ευπρέπειας. O ίδιος, προερχόμενος από τα κατώτερα στρώματα, είδε την κοινωνία εκ των κάτω, εκεί όπου ο διπλανός μας δεν είναι παρά ένας πιθανός αντίπαλος. Όταν τα οικονομικά του βελτιώθηκαν, διαπίστωσε ότι αυτό συμβαίνει και όταν παρατηρεί κάποιος την κοινωνία εκ των άνω. Κυρίως όμως είδε την Ισπανία, μια παλιά αυτοκρατορία, να καταστρέφεται περνώντας στα χέρια των σκοτεινών δυνάμεων του φασισμού. Έζησε σε μια περίοδο όπου οι ιστορικές επιταχύνσεις ήταν ασύλληπτες και αντελήφθη ότι η μόνη απάντηση στον τρόμο και στην αγωνία που του προκαλούσαν ήταν να αποτυπώσει τις εμπειρίες και τις παρατηρήσεις του με απόλυτη ειλικρίνεια. Οι περιγραφές του της πολιορκημένης Μαδρίτης είναι από τις ωραιότερες που έχουν γραφτεί, γιατί μέσα στο χάος των βομβαρδισμών και του τρόμου αναδεικνύουν ένα πράγμα: ότι ανάμεσα στα ερείπια, στον θάνατο, στα σκοτωμένα γυναικόπαιδα και στις εκτελέσεις, η ζωή έχει τη δύναμη να τα υπερβεί. Όχι η επιβίωση, αλλά η ύπαρξη θα πρέπει να σταθεί, να αγωνιστεί και να πετάξει από πάνω της την κατάρα που απειλεί να την αφανίσει. (ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΤΗΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 29/8/2010)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA FORJA DE UN REBELDE // LA LLAMA
ISBN13Χ19789604460977
ΕκδότηςΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων592
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΡΚΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΕπιμέλειαΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΡΕΑ ΑΡΤΟΥΡΟ
Κωδικός Πολιτείας0910-0576
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

iliagrou

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
MARIAS JAVIER
€15.33 €6.90
(-55%)
Κερδίζετε €8.43
Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS