Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΗΔΕΙΑ // ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡ

ΜΗΔΕΙΑ

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑΣ

+
-
ΡΗΓΑΤΟΣ Α. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0690-0265
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€9.00
(-25%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι μύθοι κρύβουν τις δικές τους αλήθειες: είτε είναι πρώιμη μορφή ιστορίας είτε αποτελούν μακρινή και αλλοιωμένη εκδοχή γεγονότων είτε ερμηνεύουν σε ανθρώπινα μέτρα το υπερφυσικό είτε εκφράζουν με συμβολική γλώσσα φυσικά φαινόμενα ή κοινωνικούς μετασχηματισμούς.
Η Μήδεια, ανιψιά της Κίρκης, απόγονος και ιέρεια της Εκάτης, σημαντική ηγεμονίδα των χρόνων της μετάβασης από τη μητριαρχία προς τις πατριαρχικές δομές, δεν είναι μόνο το πρόσωπο-σύμβολο της παιδοκτονίας που καθιέρωσε η τραγωδία του Ευριπίδη. Είναι ταυτοχρόνως η έμπειρη γνώστις της χλωρίδας, μάγισσα και θεραπεύτρια, επικίνδυνη για τους εχθρούς και πολύτιμη για τους φίλους. Προσφέρει ή αφαιρεί τη ζωή, καταστέλλει επιδημίες, ξανανιώνει ηλικιωμένους (με "αφαιμαξομετάγγιση"), ελέγχει κρίσεις μανίας με φαρμακευτικές και ψυχοθεραπευτικές μεθόδους.
Η μελέτη των σχετικών με τη Μήδεια πηγών μάς παρέχει συγχρόνως τη δυνατότητα προσέγγισης της προϊστορικής ιατρικής. Κι ακόμα: Οι κρυμμένες αλήθειες των λέξεων συνδέουν το όνομα της Μήδειας με όρους και με άλλα ονόματα που δηλώνουν ιατρική ή/και θεραπευτική παρέμβαση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η συνθετική αυτή μελέτη των μύθων για τη Μήδεια, γραμμένη με γλώσσα άμεση, βασισμένη σε πολυετή μελέτη των πηγών τόσο φιλολογικών όσο και ιατρικών, επικεντρωμένη στις πράξεις της που σχετίζονται με τις φαρμακευτικές της γνώσεις αποκαλύπτει ότι «οι γνώσεις της Μήδειας είναι ανάλογες του Μινωϊκού και Μυκηναϊκού πολιτισμού, ανάλογες των γραφομένων στα ομηρικά έπη και εκείνων που προκύπτουν από τα ευρήματα της προϊστορικής αρχαιολογίας» (σ.39). Το τελευταίο κεφάλαιο, που αναφέρεται στην επίδραση του μύθου και των πράξεων της Μήδειας σε νεότερους συγγραφείς, συνθέτες, ζωγράφους και σκηνοθέτες, καθώς και ψυχολόγους και ψυχιάτρους αποδεικνύει το διαχρονικό ενδιαφέρον που έχει κινήσει η ευρυπίδεια αυτή ηρωϊδα». (Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, bookpress.gr, 31/08/2016)

Περιεχόμενα

Ο μύθος των Αργοναυτών και της Μήδειας
Θεότητες της μαγείας και μάγισσες
Η Μήδεια και η γενιά της
Οι κρυμμένες αλήθειες των λέξεων
Άλλες γλωσσικές συσχετίσεις
Φαρμακευτικές γνώσεις της προϊστορικής εποχής
Οι γνώσεις και οι θεραπευτικές πράξεις της Μήδειας
Φονικές παρεμβάσεις
Το σύμβολο: Η Μήδεια στην Τέχνη
Απόηχοι
Επίλογος
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
ISBN139789604522033
ΕκδότηςΒΗΤΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2015
Αριθμός σελίδων58
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0690-0265
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Λεξικό της ελληνικής και της ρωμαϊκής μυθολογίας
SCHMIDT JOEL
€19.70 €7.88
(-60%)
Κερδίζετε €11.82
Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΒΕΙΚ
HASEK JAROSLAV
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS