Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ, Η ΜΟΙΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΧΕΣΗ «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ»

ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ, Η ΜΟΙΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΧΕΣΗ «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ»

+
-
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΑΘΗΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 0690-0267
Τιμή Έκδοσης
€8.00
Τιμή Πολιτείας
€6.00
(-25%)
Κερδίζετε €2.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο στόχος αυτής της Εργασίας είναι η Αναζήτηση της Μοίρας στην ανθρώπινη σχέση. Πάντα πίστευα ότι η Ανθρώπινη σχέση έχει κι αυτή τη Μοίρα της. Η Μοίρα μπορεί να έχει πορεία διακεκομμένη, συνεχή ή τεθλασμένη. Μπορεί ακόμη να είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού ή αόρατη ή να είναι στη σκιά και να βλέπουμε το είδωλό της, όπως στις πυραμίδες του Φαραώ.
Η Μοίρα ενός Ανθρώπου μπορεί ακόμη και να λανθάνει, δηλαδή να είναι λανθάνουσα, για μεγάλο ή μικρό διάστημα ή σε όλη τη ζωή του Ανθρώπου εξαρτώμενη από συνθήκες ποικίλες αστάθμητες ή και άλλες γνωστές.
Η Μοίρα μπορεί να έχει 2 όψεις; Ίσως. Η μία πλευρά της το Ζενίθ - σπάσιμο του κώδικα Αίνιγμα και η άλλη το Ναδίρ - αυτοχειρία. Παράδειγμα ο Alan Turing (θα επανέλθουμε).
Η Μοίρα μπορεί να διχάζεται και μέρος αυτής να προβάλλεται και να ταυτίζεται χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό της προβλητικής ταύτισης (projective identification).
Μοίρα είναι τα στοιχεία της ζωής από τα οποία δεν μπορούμε να ξεφύγουμε.
Επιπλέον η Μοίρα ενός Ανθρώπου δυνατόν να έρχεται σ' ένα στοπ, όταν της επιτεθεί και εισβάλει ξαφνικά η Μοίρα άλλου Ανθρώπου ακόμα και εάν αυτή είναι θετική και ευνοϊκή - κραυγάζοντας "σ' αγαπώ περισσότερο από όλους γύρω σου". Τότε η πρώτη Μοίρα σταματάει προς στιγμή και δεν ξέρει κατά που να πάει. Να δεχθεί παθητικά τον εισβολέα δηλαδή τη Μοίρα του άλλου ανθρώπου που δεν ξέρει ούτε το όνομά του και να υποταχθεί; Ή να αντιδράσει, να ενεργοποιηθεί και να αποφασίσει αν θα στραφεί αριστερά ή δεξιά σ' αυτό το σταυροδρόμι; Ή να πάρει αυτός ή αυτή τη Μοίρα στα δικά του χέρια. Έστω και αν αυτό είναι αυτοδικία; Ή να περιμένει από περιέργεια να δει τι θα γίνει χωρίς τη δική του παρέμβαση;
Είναι γνωστό σε όλους τι συμβαίνει όταν κάποιος ή κάποια δεθεί στο άρμα της Μοίρας ενός άλλου Ανθρώπου.
Σαν παράδειγμα αναφέρω την περίπτωση της Gertrude Stein.
Ακόμη και θάνατος επέρχεται όταν η Κυρίαρχη Μοίρα πεθαίνει, τότε η Υποταχθείσα Μοίρα σε αυτήν πεθαίνει κι αυτή ωσάν να συμπαρασύρεται. Είναι σαν η Κυρίαρχη Μοίρα εξάλειψε, αφάνισε, την Παραδοθείσα Μοίρα.
Είναι λοιπόν ευνόητο γιατί κατά τη διάρκεια της ζωής μου δεν με άφησε αδιάφορη το παιχνίδι της Μοίρας στην Ανθρώπινη Σχέση.
Γι' αυτό αποφάσισα να αναζητήσω τον ρόλο της, να μελετήσω και να διευκρινίσω περαιτέρω το θέμα αυτό με στόχο να το κατανοήσω διεξοδικότερα. (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

1. Περίληψη
2. Κυρίως θέμα
3. Συζήτηση
4. Συμπεράσματα
5. Σύντομο βιογραφικό της συγγραφέως
6. Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789604522088
ΕκδότηςΒΗΤΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων28
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας0690-0267
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
BETTO FREI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50
ΝΟΝΝΟΣ: ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΑ ΑΠΑΝΤΑ (ΣΕΙΡΑ 8 ΤΟΜΟΙ)
ΝΟΝΝΟΣ Ο ΠΑΝΟΠΟΛΙΤΗΣ
€130.38 €65.19
(-50%)
Κερδίζετε €65.19

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS