Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

+
-
LARSSON STIEG
Κωδ. Πολιτείας: 4580-1621
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Λίσμπετ Σαλάντερ, ιδιοφυία στους υπολογιστές, δε διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχει το στόχο της. Δεν ξεχνά και δε συγχωρεί, και όταν συναντά διαφθορά και κακοποίηση, ιδίως απέναντι σε γυναίκες, είναι ανελέητη. Κηρύσσοντας πόλεμο σ' αυτούς που κινούν τα νήματα της βιομηχανίας του εμπορίου σαρκός χρησιμοποιεί τις ικανότητές της ως χάκερ για να βοηθήσει στην έρευνα που έχει ξεκινήσει ο Μίκαελ Μπλούμκβιστ, εκδότης του περιοδικού Μιλένιουμ. Εμπλέκεται, όμως, άθελά της σε μια διπλή δολοφονία, ενώ η αστυνομία την κυνηγά και για έναν τρίτο φόνο. Όλα τα στοιχεία την ενοχοποιούν και τα δακτυλικά της αποτυπώματα έχουν βρεθεί στο όπλο του εγκλήματος. Καθώς όλες οι δυνάμεις στη Σουηδία αλλά και αποφασισμένοι εγκληματίες είναι στα ίχνη της, η Λίσμπετ δεν έχει άλλη επιλογή: πρέπει να ανακαλύψει και να ξεσκεπάσει την αλήθεια προτού είναι αργά για την ίδια της τη ζωή.
Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας Millenium που έχει σαρώσει τα βραβεία και έχει ενθουσιάσει κριτικούς και αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το αφηγηματικό μοντάζ του Λάρσον ακολουθεί κινηματογραφικές τεχνικές. Στο δεύτερο μέρος της τριλογίας, βασική ηρωίδα είναι η Λίσμπετ Σαλάντερ. Αρκετοί θεώρησαν ότι η Λίσμπετ αποτελούσε το αδύνατο σημείο του πρώτου βιβλίου. Είχα διατυπώσει τη διαφωνία μου σε προηγούμενο κριτικό σημείωμα. Και πιστεύω πως Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά αποδεικνύει, πως αυτή η φοβερή και τρομερή ενήλικη Πίπη Φακιδομύτη, η δυσλειτουργική "αυτιστική" με τον ιδιόκτητο κώδικα αξιών και τις απίστευτες ικανότητες, αφήνει την επίγευση ενός μασίφ μυθιστορηματικού ήρωα. Η Σαλάντερ είναι τοξικομανής της πληροφορίας. Το Διαδίκτυο είναι το όπλο της. Η ιδιότυπη ηθική της περιλαμβάνει μια ρήση που επανέρχεται στο βιβλίο και δίνει τον τόνο: "Δεν υπάρχουν αθώοι. Υπάρχουν διαφορετικοί βαθμοί ευθύνης". Η πλοκή στηρίζεται στις απανωτές αποκαλύψεις, στις εκπλήξεις αλλά και στην ιδιότυπη ψυχογραφία της βασικής ηρωίδας. (Σοφία Νικολαΐδου, Τα Νέα, Βιβλιοδρόμιο, 31/10/2009)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFLICKAN SOM LEKTE MED ELDEN
ISBN139789604536382
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΣειράMILLENNIUM 2
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων712
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΚΝΗΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΑΡΣΟΝ ΣΤΙΓΚ
Κωδικός Πολιτείας4580-1621
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

iter_impius, jamaoua, ioannapap, antonis1992, MAATHNASOPOULOU, paulnom, regina phalange

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

iter_impius, travelgirl290, jamaoua, Iosif, thalaki9, antonis1992, sabrina, MAATHNASOPOULOU, evdoxsap

Κριτικές για το προϊόν

[26/04/2017] sabrina.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Όπως λέει κι ο ... "προγραφισαντας", πριν τελειωσεις το 2ο, θέλεις το 3ο. Φοβερό και αυτό το βιβλίο! Δεν πίστευα ότι θα έβρισκα χρόνο, μέσα στις υποχρεώσεις μου αυτής της περιόδου,να το διαβάσω τόσο γρήγορα. Αλλά αν κάτι σε καθηλώνει, δύσκολα το αφήνεις! Πάμε για αγορά του τρίτου βιβλίου λοιπόν!
[30/06/2013] KLIOVIRGO.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μια τριλογία που σε καθηλώνει με την πολυπλοκότητά της, την ευρηματικότητα του συγγραφέα να μπλέξει τις ζωές δύο τελείως αταίριαστων ατόμων: της ανορεξικής, κοινωνικά απροσάρμοστης, αμφισεξουαλικής και στολισμένης με ένα τατουάζ ενός τεράστιου δράκου και αμέτρητα σκουλαρίκια, Λίσμπετ Σαλάντερ και του επιτυχημένου δημοσιογράφου - συγγραφέα και διακεκριμένου γόη Μάικλ Μπλούμκβιστ! Όταν ξεκίνησα το πρώτο βιβλίο είχα τρομερό πρόβλημα με τα απερίγραπτα σουηδικά ονόματα ανθρώπων και τοποθεσιών και τον απίστευτο καταιγισμό πληροφοριών και στοιχείων, τόσο που άρχισα να αμφιβάλω σοβαρά για το I.Q μου.... Στη συνέχεια άρχισε να με κερδίζει τόσο πολύ η πλοκή, η ανορεξική και ιδιόμορφη Λίσμπετ που, παρά την εμφάνιση "φρικιού" έκρυβε ένα βασανισμένο, τρυφερό και πανέξυπνο άνθρωπο και η επιθυμία μου να δω όλα αυτά τα φαινομενικά υψηλόβαθμα στελέχη της σουηδικής κοινωνίας και του επιχειρηματικού της κόσμου να πληρώσουν για όλα τα αίσχη που έκαναν, που βυθίστηκα στον κόσμο του Λάρσον χωρίς δεύτερη σκέψη!
Τέλειωνα το ένα βιβλίο και ανυπομονούσα να ξεκινήσω το επόμενο...! Ατέλειωτα βράδια ξενυχτώντας για να διαβάσω ακόμα μια σελίδα, να τελειώσω ακόμα ένα κεφάλαιο με αποζημίωσαν με την απίστευτη εμπειρία ανάγνωσης αυτής της εξαιρετικής τριλογίας!
Πραγματκά λυπήθηκα βαθιά γιατί ο δημιουργός αυτού του έπους δεν είχε την ευκαιρία να νιώσει την επιτυχία και την αναγνώριση που του άξιζε όσο ζούσε!!!
[08/07/2012] jamaoua.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Όποιος διάβασε το πρώτο θα κατάλαβε ότι μετά το "ποπ" δεν έχει στοπ.Θα προμηθευτεί το τρίτο μέρος πριν τελειώσει το δεύτερο...
[09/05/2012] arwen evenstar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Λαρσον ξέρει (μάλλον ήξερε) να σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο τοσο τον χαρακτήρα των ηρώων του όσο και την ψυχολογία τους. Και όλα αυτά σε μια συναρπαστική αστυνομική ιστορία που εκτελίσσεται μεσα στα προβλήματα της σύχρονης κοινωνίας με εξελίξεις πραγματικά απρόσμενες. Ξεπέρασε τον εαυτό του με το δεύτερο βιβλίο .
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ
ΠΕΡΑΝΘΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
€22.16 €11.08
(-50%)
Κερδίζετε €11.08
Βεντέτα
DIBDIN MICHAEL
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS