Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

... ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

... ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-1158




Παρουσίαση

"Το εύθυμο πλήθος στο οποίο ο Μπωντλαίρ χαιρόταν να βυθίζεται έναν αιώνα πρωτύτερα έχει γίνει βαριεστημένο πλήθος του οποίου ο αυθορμητισμός είναι προσεχτικά ρυθμισμένος και μέσα σε αυτό οι επαφές είναι ψυχρά επιπόλαιες. Ο αυθορμητισμός έχει αντικατασταθεί από μια προσεκτική ευγένεια..."
Συνθήματα, ιδεογράμματα, κώδικες, φόρμες, σύμβολα κ.α. αποτυπώνονται σήμερα στον καμβά των δρόμων, μέσα από την τεχνική του stencil, του αυτοκόλλητου, της αφίσας, του μαρκαδόρου και λογής λογής άλλων υλικών.
Παλιές και νέες τεχνικές δίνουν μια νέα ώθηση σ' όλο τον κόσμο για να προβάλει και να προωθήσει πολιτικά και κοινωνικά αιτήματα, για να επικοινωνήσει εύκολα και με το λιγότερο δυνατό κόστος, δυναμικά και γρήγορα, καλύπτοντας αμέτρητα τετράγωνα από τον πολεοδομικό λαβύρινθο.
Αυτές οι "ασκήσεις δράσης" αποτυπώνουν με τον καλύτερα δυνατό τρόπο τις νέες ιδέες και τους νέους τρόπους που ολοένα εφευρίσκονται για την οικειοποίηση του δημόσιου χώρου, για την έκφραση και την κατάθεση ενός άλλου "πολιτικού" λόγου, σε ένα τοπίο που έχει φτιαχτεί για να μας "κλείνει" μέσα του, να μας "παθητικοποιεί" και να μας "εσωτερικεύει".
Οι περισσότεροι από εμάς, "φτιαγμένοι" στο να είμαστε απασχολημένοι στις δουλειές μας, δεν διαθέτουμε χρόνο για τον απέναντί μας, πόσο μάλλον για ν' αποκρυπτογραφήσουμε τη γλώσσα του χώρου που μας περιτριγυρίζει. Υπάρχουν όμως κάποιοι οι οποίοι σε όλο αυτό το ουδέτερο περιβάλλον - ο τυχαίος παράγοντας - αναστατώνουν την αρμονία του κτισμένου χώρου. Είναι αυτοί που "ροκανίζουν" τον δημόσιο χώρο και τον ξαναζωντανεύουν, αυτοί που μας δίνουν αφορμές να δούμε και να σκεφτούμε κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Είναι τα καινά δαιμόνια της σύγχρονης εποχής.
Δημιουργούν μια άλλη γλώσσα, έναν άλλο κώδικα για όλους, για να αντιπαλέψουμε με επιτυχία τους ήδη υπάρχοντες προκάτ μύθους της πόλης, του χώρου εργασίας και κατοικίας. Στόχος αυτή η μεταδοτική ασθένεια να συνεχιστεί και προσδοκία η ανάσταση νεκρών... Ευκαιρία ο καθένας από μας να αρπάξει και να δει τη δυνατότητα να προβάλει τη δική του γλώσσα, τη δική του λαλιά.
Στο εξωτερικό υπάρχει μια έκρηξη αυτής της νέας μορφής εικαστικής και πολιτικής παρέμβασης. Το βλέπουμε μέσα και από την κυκλοφορία πολλών βιβλίων, αλλά κυρίως μέσα από τα ενήμερα websites. Υπάρχουν ήδη πολλοί καλλιτέχνες οι οποίοι είναι γνωστοί για τη δράση τους.
Στην Ελλάδα με την προϊστορία των πολιτικών συνθημάτων, τη στενή επαφή και των writers με τους πυρήνες του graffiti-art στην Ευρώπη και την Αμερική, το νέο αυτό ρεύμα και οι τεχνικές δεν άργησαν να βρουν το δρόμο τους. Σε περιορισμένη κλίμακα προς το παρόν, εισβάλουν στις πόλεις με συνθήματα, ονόματα, σύμβολα και εικόνες. (...)
Στο παρόν λεύκωμα θα περάσουν από μπροστά μας σχεδόν όλες οι μορφές παρέμβασης στο δρόμο που συναντάμε στην Ελλάδα. Από το πολιτικό σύνθημα, την πολιτική τοιχογραφία, μέχρι και την απλή ζωγραφιά ενός λουλουδιού στην άκρη μιας σκάλας.
Οι συμμετέχοντες (άλλοι εν γνώσει τους και άλλοι εν αγνοία τους) παρουσιάζονται αλφαβητικά και αυτό γίνεται μόνο για λόγους οργάνωσης του υλικού και της παρουσίασής τους. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται και έργα ξένων καλλιτεχνών που έδρασαν με έργα τους στην Ελλάδα, ενώ υπάρχουν και τρεις θεματικές ενότητες αφιερωμένες στα stencils, στα αυτοκόλλητα και στα ποικίλα σχεδιαγράμματα (χαρακτήρες, πρόσωπα, μονογράμματα κ.λπ.).
Το παρόν λεύκωμα είναι μια καταγραφή έργων από όλους όσοι έχουν να δηλώσουν και να μεταδώσουν κάτι μέσα από το κοινό τους δέρμα, το δρόμο. Μια πρόταση για ένα άνοιγμα των δρόμων και της μιλιάς μας. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ
ABUSE
AEROPLANO
ANTIEA
Α. ΒΑΣΜΟΥΛΑΚΗΣ
ANTIFA
ARK
B.
BEICON
BIZARE
BLACK
BOING
BRAIN
DR CANCER
DREYK
EROS
ERRORISM
ΦΟΙΒΟΣ
FORS
FOTIZONTAS
GEGANS
HIT
HOPE
ICNOC
ILIO TH_INK CO
ILOE_ZAD
INSOM
JNOR - ΚΑΠΟΝΕ
SIDRON - WIZA
JOAD
JOLA
KIZE
KRAH
LESEC
LIFO
LITTL
LUE
ΜΠΛΑΚ ΕΝ ΝΤΕΚΕΡ
MUFA
NERS
NORJIN
ΟΡΓΗ
OZONE
PAY
PETE
PIXEL
QUITS
RDP
RANE
RTM
ΣΕΙΜ
SIMEK
TAM
TAXIS
TREEACT
WAKE
WOOZY
YELLOW WISH
ZOE ZILLION
ZULU
ΚΕΙΜΕΝΑ
ΜΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
RIMEX
WITHOUT UNDO
ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
STENCIL
POSTER - STICKER
ΞΕΝΟ ΑΙΜΑ
TRAVERSO
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789604552207
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων279
Διαστάσεις28x21
Κωδικός Πολιτείας2760-1158
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mashka

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΟΥΜΠΟΥΔΩΝ - ΠΑΤΡΙΔΑ - ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΡΟΜΟΥ
BOLANO ROBERTO
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ (3 ΤΟΜΟΙ)
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€41.34 €16.54
(-60%)
Κερδίζετε €24.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS