Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ

Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-1630




Παρουσίαση

Χαμένες αγάπες, παλιές έχθρες και ανεπιθύμητες αναμνήσεις μπλέκονται στη σφαίρα του ανεξήγητου, καθώς ανήσυχες ψυχές επιστρέφουν στον κόσμο των ζωντανών για να ανταποδώσουν την καλοσύνη που δέχτηκαν, να λύσουν τις διαφορές τους και να στοιχειώσουν τη φαντασία.
Όλες οι συγγραφείς επιδεικνύουν την ήρεμη δύναμή τους προκειμένου να παρασύρουν τον αναγνώστη στην καρδιά των ιστοριών τους, σε μια εξερεύνηση του υπερφυσικού. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το "κακό", το ατύχημα, η αποτυχία, η απογοήτευση, οι συναισθηματικές μεταπτώσεις, ο θάνατος είναι οι παράγοντες που κινούν τις αθέατες πλευρές του σύνθετου ψυχισμού των ηρώων, παράγοντες οι οποίοι πρωταγωνιστούν στις είκοσι δύο ιστορίες της ανθολογίας.
Οι συγγραφείς της είναι όλες γυναίκες, από τις οποίες οι περισσότερες είναι γεννημένες στα τέλη του 19ου αιώνα ή στις αρχές του 20ού, ενώ μόνο τρεις γεννήθηκαν στα μέσα του προηγούμενου αιώνα: Ιντιθ Γουόρτον, Μέι Σίνκλερ, Ρουθ Ρέντελ, Πενέλοπι Λάιβλι, Αντζελα Κάρτερ, είναι μερικές από αυτές που επελέγησαν από τον επιμελητή Ρίτσαρντ Ντάλμπι, ο οποίος πέτυχε να συμπεριλάβει διηγήματα του ιδίου επιπέδου. Παρ' όλο που δεν είναι λίγες οι ιστορίες, παρατηρούνται σε αυτές κοινά χαρακτηριστικά, τα οποία κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ατμόσφαιρα, ζωντανός αφηγηματικός λόγος, πρωτοπρόσωπη αφήγηση τις περισσότερες φορές, πρωτοτυπία θεματική και σφιχτή πλοκή, είναι ορισμένα από τα συστατικά εκείνα που κάνουν τα διηγήματα απολαυστικά. Και μπορεί να υπάρχει το στοιχείο του αόρατου κινδύνου, μιας υπερφυσικής παρουσίας του κακού, ωστόσο οι ιστορίες αυτές δεν τρομάζουν -και γι' αυτό είναι ατυχής ο υπότιτλος "και άλλες ιστορίες τρόμου"-, εκπλήσσουν όμως με τις μεταστροφές τους, την υπερβολή τους, και φυσικά με την ανάδειξη των σκοτεινών πλευρών της ζωής και των ανατροπών της. Οταν αποφασίζει κάποιος να παντρευτεί ένα συνετό, αλλά βαρετό κορίτσι, αλλά αργότερα το μετανιώνει, δεν μπορεί να κοιμηθεί και βλέπει να τον κυνηγούν δυο μάτια, όταν η σύζυγος αποφασίζει να ξεφορτωθεί τον ηλικιωμένο σύζυγο αλλά και τον εραστή που παίρνει τη θέση του, χρησιμοποιεί δηλητήριο που μετατρέπει ένα κοινό κατσαρολάκι σε στοιχειωμένο σκεύος. Οι τύψεις δεν αφήνουν ήσυχο τον σύζυγο που παραμελούσε τη γυναίκα του, όπως και τον εραστή που εγκατέλειψε την αγαπημένη του για να αποφύγει τις υποχρεώσεις του απέναντί της και να παντρευτεί μια κοπέλα της κοινωνικής τάξης του.
Τα διηγήματα διαθέτουν χιούμορ και παιγνιώδη διάθεση, η οποία παρασέρνει τον αναγνώστη σε κόσμους ιδιορρύθμους και αλλόκοτους, σε καθρέφτες, που τις περισσότερες φορές είναι παραμορφωτικοί, αλλά τόσο αληθινοί όσο και οι πιο μύχιες επιθυμίες μας. (Χρύσα Σπυροπούλου ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Βιβλιοθήκη, 8/10/2011)

Περιεχόμενα

Ίντιθ Γουόρτον, Μέι Σίνκλερ, Ρίτσμαλ Κρόμπτον, Μάρτζερι Λόρενς, Μάργκαρετ Έργουιν, Φλόρα ΜακΝτόναλντ Μέιορ, Ανν Μπριτζ, Στέλλα Γκίμπονς, Ελίζαμπεθ Μπόουεν, Ρόζμαρι Τιμπερλέι, Σίλια Φρέμλιν, Λαίδη Αντόνια Φρέιζερ, Ρουθ Ρέντελ, Αντόνια Σούζαν Μπάιατ, Όντρεϊ Λίλιαν Μπάρκερ, Πενέλοπι Λάιβλι, Ρόζμαρι Πάρντοου, Λίζα Σεντ Ομπέν ντε Τεράν, Άντζελα Κάρτερ, Ελίζαμπεθ Φάνσετ, Τζόαν Άικεν, Ντόροθι Κέιτ Χέινς
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE VIRAGO BOOK OF GHOST STORIES
ISBN139789604557943
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2010
Αριθμός σελίδων410
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΦΡΥΔΑ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΝΤΑΛΜΠΙ ΡΙΤΣΑΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας2760-1630
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

diogenis06

Κριτικές για το προϊόν

[29/04/2014] AnMakr.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Απολαυστικό βιβλίο, με ατμοσφαιρικές ιστορίες. Το προτείνω σε όσους θέλουν ένα ανάλαφρο βραδυνό ανάγνωσμα (δηλαδή, μην περιμένετε - ή μη φοβάστε - ότι θα σας τρομάξει).
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
STRANG GILBERT
€40.00 €16.00
(-60%)
Κερδίζετε €24.00
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΥΜΑ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€31.35 €14.11
(-55%)
Κερδίζετε €17.24

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS