Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ // ΠΛΑΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, 1943-44

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ

ΠΛΑΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, 1943-44

+
-
PERRAKIS STYLIANOS
Κωδ. Πολιτείας: 1568-0174
Τιμή Έκδοσης
€22.10
Τιμή Πολιτείας
€15.47
(-30%)
Κερδίζετε €6.63


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα γεγονότα που περιγράφει το βιβλίο είναι τραγικά και φαντάζουν απίστευτα, είναι όμως πέρα για πέρα πραγματικά. Ας σκεφτούμε μόνο πως η Αργολίδα είναι ένας νομός που βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στην Αθήνα. Πόσοι όμως από όσους κάνουν την κυριακάτικη βόλτα τους μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο του Ναυπλίου γνωρίζουν πως εκεί ακριβώς είχε διαδραματιστεί ένα λυντσάρισμα; Πως λίγο πιο πέρα από το μαγευτικό Πόρτο Χέλι, στις σπηλιές των Διδύμων, γίνονταν ομαδικές σφαγές; Ή πως μπροστά στο εντυπωσιακό Ποσειδώνιο των Σπετσών είχαν στηθεί κρεμάλες;
Στην έρευνά του, ο Περράκης βασίστηκε σε δεκάδες πρωτογενείς πηγές και μαρτυρίες για να τεκμηριώσει ως πρόσφατα άγνωστα γεγονότα που στοιχειοθετούν ένα εφιαλτικό σκηνικό εμφυλίου πολέμου μέσα στην καρδιά της κατοχής. Οι έρευνές του έδειξαν πως ο θάνατος του Μίλτη Μελισσηνού, αλλά και άλλων πολλών, δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, αναπόφευκτο σε καιρό πολέμου, όπως πίστευε ο ίδιος προτού καταπιαστεί με την έρευνα. Δεν ήταν ούτε αποτέλεσμα της δράσης μερικών ανεξέλεγκτων, ακραίων στοιχείων, όπως εξακολουθούν να υποστηρίζουν ορισμένοι. Ο θάνατος εκείνος ήταν, αντίθετα, αποτέλεσμα μιας συντονισμένης εκστρατείας του ΕΑΜ εν μέσω μιας σφοδρής εμφύλιας σύγκρουσης με στόχο την τρομοκράτηση του πληθυσμού της περιοχής, ενός πληθυσμού που είχε έναν βασικό στόχο: την επιβίωση. [...](Από την έκδοση)

... Μια συγκλονιστική προσωπική ιστορία βγαλμένη μέσα από τα πιο σκοτεινά συμβάντα της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Ο Στέλιος Περράκης γράφει για το φόρο αίματος που πλήρωσε η οικογένεια του στον εμφύλιο πόλεμο χωρίς κορώνες και εμπάθεια. Αυτός, καθώς κι όσοι βρίσκονται στην αντίστοιχη θέση με αυτόν στο αντίπαλο στρατόπεδο, μας προσφέρουν την πρώτη ύλη απ' την οποίαν δημιουργείται η συμφιλίωση... (Θάνος Βερέμης)
... Καμιά ένοπλη σύρραξη δεν φέρνει τόση αγριότητα όσο ο εμφύλιος πόλεμος. Κάτω από υψωμένα λάβαρα και με τα πιο ποταπά κίνητρα, συμπατριώτες μετατρέπονται σε άσκοπους φονιάδες και στα θύματα τους. Μιά τέτοια αδελφοκτονία αφήνει σημάδια που παραμένουν εμφανή για ολόκληρες γενιές... (John O. Iatrides)
... Ο Περράκης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία του θείου του δεν υπήρξε μεμονωμένο γεγονός αλλά μέρος μιας ευρείας τρομοκρατικής εκστρατείας που εξαπέλυσε το ΕΑΜ και που είχε ως αποτέλεσμα την εξώθηση ενός σημαντικού τμήματος του πληθυσμού στη συνεργασία με τους Γερμανούς για λόγους αυτοπροστασίας αλλά και εκδίκησης. Η εκδίκηση αυτή περιγράφεται σε όλη την τραγική της διάσταση... (Στάθης Ν. Καλύβας)
...Τα ζητήματα που θέτει ο Στέλιος Περράκης, τα ερωτήματα που θέτει και οι μαρτυρίες που παραθέτει, υπερβαίνουν το πλαίσιο του Ελληνικού Εμφυλίου και είναι χρήσιμα για τη μελέτη οποιασδήποτε σύγκρουσης... Για παράδειγμα ποιος ήταν υπεύθυνος; Εκείνος που κράταγε το μαχαίρι ή εκείνος που έδωσε την εντολή της δολοφονίας;... (Jonathan Carr)

Περιεχόμενα

Κατάλογος εικόνων
Πρόλογος - Στάθης Καλύβας
Εισαγωγικό σημείωμα στην ελληνική έκδοση
Ευχαριστίες
1. Πλάκα Αργολίδας
2. Ο Μίλτης Μελισσηνός
3. Ο τόπος κι οι άνθρωποι, τότε
4. Πόλεμος και Κατοχή
5. Αργολίδα, 1941-1943: αντίσταση και τρομοκρατία
6. Σπετσιώτικη παρένθεση
7. Το έγκλημα
8. Πρώτη τιμωρία: Σπέτσες και Δρέπανο
9. Μέρες οργής
10. Ο δεύτερος γύρος: Απ' την απελευθέρωση στον εμφύλιο
11. Δεύτερη τιμωρία: η δίκη
12. Η δίκη για τις Σπέτσες
13. Επίλογος
14. Σήμερα
Πρόσωπα
Πηγές και βιβλιογραφία
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
ISBN139789604582600
ΕκδότηςΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων440
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1568-0174
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

pagaion

Κριτικές για το προϊόν

[31/07/2016] pagaion.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ενα καλο βιβλιο για να πληροφορηθει ο αναγνωστης την τρομοκρατια του ΕΑΜ στην Αργολιδα κατα την κατοχη.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Δουβλινέζοι
JOYCE JAMES
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
Ο,ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΕΦΙ
ORWELL GEORGE
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS