Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ // ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

+
-
PHOTIADIS MICHAEL
Κωδ. Πολιτείας: 2801-0478
Τιμή Έκδοσης
€50.00
Τιμή Πολιτείας
€35.00
(-30%)
Κερδίζετε €15.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ της ατομικής και συλλογικής ζωής, τόπος της κατανόησης και της έκφρασης της ατομικής παρουσίας και της συμβίωσης στις διαφορετικές συνθήκες των διαδρομών της ανθρώπινης κοινότητας, αποκτά συνεχώς και περισσότερη σημασία στις συνθήκες που με επιμονή και ένταση αναπτύσσονται και μεταβάλλουν κρίσιμα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης κοινότητας. Το Μουσείο, ως διατύπωση του τότε ως το σήμερα και το μετά, το μέλλον, μέσα από τις συνθήκες της ανθρώπινης παρουσίας επιχειρεί να απομακρύνει παραπλανητικές προτεραιότητες και κατεστημένα στερεότυπα που καταδυναστεύουν τις δημιουργικές αντιφάσεις και τις διεξόδους της πραγματικότητας και να αναπτύξει κριτήρια και στάσεις ζωής. Με ποιους όρους να συζητηθεί λοιπόν το Μουσείο της Ακρόπολης; Η τεχνική περιγραφή των απαιτήσεων, ακόμη και οι επεξεργασμένες απαιτήσεις όχι μόνο δεν αρκούν αλλά εύκολα αποπροσανατολίζουν. Ο κόσμος και ο τόπος της Ακρόπολης, το Μουσείο της Ακρόπολης, αναζητά τη διατύπωση της δημιουργικής και πολλαπλής οντότητας που αντιπροσωπεύει. Δεν είναι απλά ένα μεγάλο αρχαιολογικό μουσείο, είναι τα μέλη και η συνείδηση του τόπου της ιστορίας, η ίδια η συγκρότηση της ιστορίας, η πολλαπλή υλική αναφορά της, η κατανόηση και η έκφρασή της, τα θεμελιώδη ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι διατυπώσεις αυτές δεν είναι αφηρημένες ούτε υπερβολικές, επιχειρούν να αναγνωρίσουν το Μουσείο, είναι η ακριβής περιγραφή του έργου-τόπου του Μουσείου. Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι μια παρουσία της ζωντανής ροής του κόσμου και του τόπου, της πολλαπλότητας της καταγωγής και του μέλλοντος, της ατομικής και συλλογικής επιθυμίας, του ήλιου, της βροχής, των καταιγίδων, των βράχων, του υλικού της πέτρας που ορθώνει τα φράγματα και τις στίξεις του χώρου, συστήνει αισθήσεις και προσωπεία, υπακούοντας στις χειρονομίες και την αφή μέσα από την επεξεργασία του υλικού και του μύθου στις διαδρομές των χρόνων, αλλά και της στιγμής της ίδιας μέρας, της αποθέωσης της λατρείας, των καταστροφών, της αντιδικίας, του μίσους και της υποταγής, των τεχνασμάτων κυριαρχίας, της ελπίδας, της χαράς και της ελευθερίας... (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι ήδη αντικείμενο διαφόρων αξιόλογων δημοσιευμάτων. Όμως, το πιο πρόσφατο, με τίτλο "Νέο Μουσείο Ακρόπολης, στοιχεία μελέτης και κατασκευής" αποτελεί εκ των πραγμάτων ιδιαίτερη περίπτωση, επειδή έχει συγγραφέα τον Μ. Φωτιάδη, έναν εκ των δύο βραβευμένων αρχιτεκτόνων του έργου. Σε 148 μεγάλου πλάτους σελίδες, ο Μ. Φωτιάδης κατάφερε να συνοψίσει τις σπουδαιότερες πτυχές του θέματος: στα κεφάλαια Α και Β περιέχονται οι πρώτες ενέργειες του κράτους, από το 1976 κ.ε., με τους διαδοχικούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, τα καθέκαστα της συμμετοχής των αρχιτεκτονικών γραφείων Tschumi και Φωτιάδη στον τέταρτο διαγωνισμό, οι κύριοι σταθμοί της διαδικασίας αυτού του διαγωνισμού, οι αρχές συνθέσεως των χώρων και τα κύρια χαρακτηριστικά της μορφής του μουσείου, τα επιλεγέντα υλικά δαπέδων τοίχων και οροφών, οι ειδικές συνθήκες συνύπαρξης του κτιρίου με τις αρχαιότητες που ήρθαν στο φως κατά την εκσκαφή θεμελιώσεως και η ένταξή του στο άμεσο αστικό περιβάλλον. (ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΟΡΡΕΣ, Καθημερινή, 2/4/2012)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΙ
Α. ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
Δ. ΦΑΤΟΥΡΟΣ
Μ. ΜΠΡΟΥΣΚΑΡΗ
Ρ. ΚΑΜΠΑ
Κ. ΣΟΥΓΙΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ
Δ. ΜΥΤΑΡΑΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Α. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Β. Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ
Γ. ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Δ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Ε. ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
ΣΤ. ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΓΟΥ
Ζ. ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ: ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΙΚΟΝΩΝ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789604642649
ΕκδότηςΜΙΛΗΤΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων150
Διαστάσεις25x29
ΕπιμέλειαΦΩΤΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Κωδικός Πολιτείας2801-0478
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

11/9 ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ;
CHOMSKY NOAM
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ
OSTERWALDER ALEXANDER
€29.50 €11.80
(-60%)
Κερδίζετε €17.70

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS