Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΘΕΙΑΣ ΔΟΞΗΣ, ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΚΑΛ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΘΕΙΑΣ ΔΟΞΗΣ

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 1956-2016

+
-
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2801-0642
Τιμή Έκδοσης
€40.00
Τιμή Πολιτείας
€28.00
(-30%)
Κερδίζετε €12.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μετά πολλής χαράς προλογίζομεν τον ανά χείρας αφιερωματικόν Τόμον - Λεύκωμα, υπό τον τίτλον: "ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΘΕΙΑΣ ΔΟΞΗΣ", ο οποίος εξεδόθη υπό του εγκρίτου Εκδοτικού Οίκου "ΜΙΛΗΤΟΣ", επί τη συμπληρώσει εξήκοντα (60) ετών από τον Εγκαινισμόν του Ενοριακού Ιερού Ναού της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, την 13ην Μαΐου εν έτει 1956, υπό του μακαριστού προκατόχου ημών Χρυσοστόμου Δασκαλάκη.
Πρόκειται περί του μεγαλυτέρου Ιερού Ναού και της πολυπληθεστέρας ενορίας εν τη Ιερά Μητροπόλει Μεσσηνίας και αποτελεί το κόσμημα αυτής, δια το μέγεθος αυτού, δια τας εν αυτώ αριστοτεχνικώς ιστορημένας αγιογραφίας, έτι δε και δια την ενυπάρχουσαν αυτώ ευκοσμίαν.
Δια της παρούσης εκδόσεως, γευόμεθα του κάλλους και απολαμβάνομεν της λεπτής αισθητικής και ωραιότητος των δια χρωστήρος κεκοσμημένων ιερών προσώπων και ιστοριών, και παραβάλλομεν ούτως ειπείν, την ευπρέπειαν του ιερού τούτου τεμένους μετά της αυτής, του άνω στερεώματος.
Δια της αναγνώσεως των κειμένων, προκαλείται ημίν θαυμασμός δια το σθένος και την επιμονήν των μακαρίων εκείνων κατοίκων της περιοχής του "Στρατώνος", οίτινες κατέβαλον αόκνους, αδιάλειπτους και ακαταβλήτους προσπαθείας δια την ίδρυσιν ενορίας, και την ανοικοδόμησιν ευρύχωρου μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού.
Εις απάσας δε τας υπ' αυτών ενεργείας και δραστηριότητας είχον ως αρωγόν, συνεπίκουρον και συμπαραστάτην, τον δραστήριον, ακάματον και μεγαλεπίβολον Ιεράρχην της Μεσσηνίας και Ποιμενάρχην αυτής, κυρόν Χρυσόστομον Δασκαλάκην, εις του οποίου τας συντονισμένας ενεργείας και ανυστάκτους φροντίδας, οφείλεται η αποπεράτωσις του Ιερού Ναού.
Ουδέν πρόσκομμα ευρέθη έμπροσθεν των ποδών αυτών, το οποίον θα ήτο ικανόν ίνα εμποδίση την πραγματοποίησιν του ιερού σκοπού των, διότι δια της ενότητος και της συνεργασίας, δια της πίστεως και της θείας δυνάμεως, υπερέβαινον και υπερενίκων οιονδήποτε κώλυμα και αδιέξοδο επαρουσιάζετο αυτοίς. Ούτως, επέτυχον εις καιρούς δυσχερείς και εποχάς πενιχράς πραγματικόν άθλον, ήτοι την ανέγερσιν του Ιερού Ναού των Ταξιαρχών, δι' ον καυχώμεθα και στεντορείως εκφωνούμεν, ότι "τούτον τον Οίκον ο Πατήρ ωκοδόμησε τούτον τον Οίκον ο Υιός εστερέωσε τούτον τον Οίκον το Πνεύμα το Άγιον ανεκαίνισε".
Προσέτι δε, εκ των σελίδων του χρονικού της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, μανθάνομεν μέρος της τοπικής ημών εκκλησιαστικής ιστορίας και δι' αυτής, της ιστορίας του ευλογημένου τόπου ημών εις τας εκάστοτε χρονικάς περιόδους. Οι δε νεώτεροι, θα αναγνωρίσουν ονόματα οικεία και θα θαυμάσουν τον ζήλον και την ζέσιν, τον πόθον και την προθυμίαν των ευσεβών προγόνων των, δια τους αγώνας αυτών υπέρ της ανοικοδομήσεως και αποπερατώσεως του Ναϊκού τούτου μεγαλουργήματος της πόλεως της Καλαμάτας και γενικώς ολοκλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
Όθεν, συγχαίρομεν εκ καρδίας άπαντας τους συντελέσαντας εις την έκδοσιν ταύτην [...]. (Από τον πρόλογο του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κυρίου Χρυσοστόμου)

Περιεχόμενα

1. Πρόλογος Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου
2. Η ιστορία του Ενοριακού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας
του Αρχιμανδρίτου Θεοκλήτου Λαμπρινάκου
3. Δημήτριος Κεντάκας
Βιογραφικό σημείωμα
4. Μια ζωή στη διακονία του ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών
του Δημήτρη Ηλιόπουλου
5. Η αρχιτεκτονική του Ναού
του Αρχιτέκτονος Γεωργίου Κυριακόπουλου
6. Επίλογος του εκδότου
Νίκου Χαϊδεμένου
Λεπτομέρειες
ISBN139789604647774
ΕκδότηςΜΙΛΗΤΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2016
Αριθμός σελίδων226
Διαστάσεις24x26
ΕπιμέλειαΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΜΝ. ΝΙΚΟΣ, ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΗ
Κωδικός Πολιτείας2801-0642
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΩΣ ΠΕΔΙΟ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
ΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΟΥΜΠΟΥΔΩΝ - ΠΑΤΡΙΔΑ - ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΡΟΜΟΥ
BOLANO ROBERTO
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS