Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟΜ ΓΚΕΙΤΣ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ)

ΤΟΜ ΓΚΕΙΤΣ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ)

PICHON LIZ
Κωδ. Πολιτείας: 3220-1746




Παρουσίαση

ΤΕΛΕΙΑ ΝΕΑ
1. Το ΚΟΚΟΡΙ θα πάρει μέρος σε καλλιστεία σκύλων, κι έτσι (επιτέλους) μυρίζει καθαριότητα.
2. Η εξαιρετική φωνή μου ΜΟΥΡΛΑΙΝΕΙ την Ντίλια (ΓΙΕ!)
ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ
3. Η γιαγιά θέλει να ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ για τα γενέθλιά μου, πράγμα που μπορεί να καταλήξει σε ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
4. Ο Μάρκους Μέλντρου με βάζει συνέχεια σε ΜΠΕΛΑΔΕΣ, γιατί χορεύει ΧΑΛΙΑ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Τομ Γκέιτς - Όλα είναι τέλεια ή περίπου είναι ο τίτλος του τρίτου βιβλίου της σειράς που κυκλοφορεί στα ελληνικά με ήρωα το 11χρονο αγόρι που ακούει στο όνομα Τομ Γκέιτς. Ο Τομ είναι άσσος στις δικαιολογίες, έχει στο μάτι τη μεγαλύτερη αδελφή του και τον έχουν στο μάτι κάμποσοι από τους καθηγητές του. Ακούει μουσική κι έχει έναν κολλητό φίλο, τον Ντέρεκ, που έχει δικό του συγκρότημα και σχεδιάζει αδιάκοπα πάνω στα βιβλία και τα τετράδιά του.
Τα βιβλία της σειράς ανήκουν στην κατηγορία των graphic novels, δηλαδή των βιβλίων που η εικονογράφηση μπλέκεται με το κείμενο δημιουργώντας ένα αδιαίρετο σύνολο. Η δουλεμένη προφορικότητα της αφήγησης κάνει το διάβασμα να κυλάει σαν νεράκι. Όλες οι καταστάσεις που περιγράφονται ξεχειλίζουν από το χιούμορ και τον ανατρεπτικό αυτοσαρκασμό του ήρωα. Οι σελίδες του βιβλίου θυμίζουν τα πρόχειρα τετράδια και τα βιβλία των πιο δημιουργικών μαθητών. Άλλωστε το είδος του βιβλίου είναι ένα τεράστιο doodle, δηλαδή ένα σκαρίφημα, ένα πρόχειρο σχέδιο που εκφράζει την ψυχική κατάσταση του γράφοντος, εν προκειμένω του αφηγητή, κατά τη στιγμή της καταγραφής της ιστορίας του.
Εξίσου ενδιαφέρων με το βιβλίο, το οποίο με δεδομένη την δομή του λειτουργεί απελευθερωτικά, είναι ο τρόπος με τον οποίο επεμβαίνουν ορισμένοι αναγνώστες του πάνω στις σελίδες του. Η συγγραφέας είχε την τύχη να λάβει (και τη χαρά να δημοσιοποιήσει μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας) τις εικαστικές επεμβάσεις αναγνωστών της πάνω στις δικές της σελίδες.
Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται στα παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού και των πρώτων του γυμνασίου. Είναι επίσης το είδος του βιβλίου που απευθύνεται στα παιδιά εκείνα που παρότι οδεύουν ολοταχώς προς την εφηβεία δεν έχουν ακόμη γνωρίσει τη χαρά της ανάγνωσης, καθώς μπορεί να χρησιμεύσει ως γέφυρα από την ελάχιστη ή καθόλου ανάγνωση στην ανακάλυψη της απόλαυσης που κρύβεται στις σελίδες των βιβλίων.
Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά θα αγαπήσουν τα βιβλία της σειράς επειδή θα γελάσουν, θα διασκεδάσουν και θα αναγνωρίσουν καταστάσεις γνώριμες από την καθημερινότητά τους, στο σχολείο ή στο σπίτι. Στις ηλικίες στις οποίες απευθύνονται αυτά τα βιβλία κυριαρχεί συχνά η αίσθηση πως ο χρόνος δεν φτάνει: το βιβλίο διαβάζεται γρήγορα και αφήνει τέτοια γλυκιά ανακούφιση και αισιοδοξία που μόνο οι καλές πλάκες με φίλους μπορούν να προσφέρουν.
Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Οι γονείς αξίζει να συστήσουν στα παιδιά τον Τομ Γκέιτς επειδή είναι χρήσιμο που και που να τους υπενθυμίζουν, έμπρακτα, πως η ανάγνωση είναι πρώτα απ' όλα πηγή ευχαρίστησης. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 6/10/2013)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTOM GATES EVERYTHING'S AMAZING (SORT OF)
ISBN139789604842841
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΣειράΤΟΜ ΓΚΕΙΤΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2013
Αριθμός σελίδων416
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΙΤΣΟΝ ΛΙΖ
Κωδικός Πολιτείας3220-1746
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΗΣΙΟΔΟΣ: ΘΕΟΓΟΝΙΑ
HESIOD
€13.25 €5.96
(-55%)
Κερδίζετε €7.29
ΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΟΥΜΠΟΥΔΩΝ - ΠΑΤΡΙΔΑ - ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΡΟΜΟΥ
BOLANO ROBERTO
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS