Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΚΡΙΣΗ ΩΣ «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ» // ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ

Η ΚΡΙΣΗ ΩΣ «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ»

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

+
-
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3710-2685
Τιμή Έκδοσης
€7.70
Τιμή Πολιτείας
€5.78
(-25%)
Κερδίζετε €1.92


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

[...] Αν οι ζωές παράγονται με γνώμονα τις νόρμες που ρυθμίζουν το διανοητό της ανθρώπινης ζωής, αυτό διόλου δεν σημαίνει ότι οι ζωές μας εξαντλούνται στην παραγωγική και ρυθμιστική λειτουργία αυτών των νορμών. Αναδύεται ένα κοινωνικό αισθητήριο και αίτημα για αλλαγή των όρων ζωής, για αναχαίτιση του κοινωνικού εκφασισμού, για επανενοίκηση του δημόσιου χώρου, για αναδιεκδίκηση του κοινωνικού και του πολιτικού χρόνου.
Υπάρχει πάντα ένα φαντασματικό περίσσευμα, μια εκκρεμότητα κοινωνικής αλληλεγγύης, αντίστασης και ανατροπής ένα ριζοσπαστικό αίτημα ισότητας και ελευθερίας, που πλανιέται πάνω από κάθε κατάσταση εξαίρεσης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ευχαριστίες
1. Το αίσθημα του χρέους: Η νεοφιλελεύθερη παραγωγή μιας άκριτης ομοθυμίας της κρίσης
2. Η κρίση ως εθνικό αφήγημα: Κανονιστική οικειότητα και μολυσματικά σώματα
3. Το σώμα της λιτότητας, η ιατρικοποίηση της κρίσης
4. Κυβερνολογική, ασφάλεια και νεοφιλελεύθερη στρατηγική εξουσίας
5. Βιοπολιτική και κατάσταση εξαίρεσης
6. Κανονιστική βία, επισφάλεια και η επιτελεστικότητα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ..
7. Η κριτική την εποχή της κρίσης.
Λεπτομέρειες
ISBN139789604931743
ΕκδότηςΣΑΒΒΑΛΑΣ
ΣειράΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2012
Αριθμός σελίδων104
Διαστάσεις21x12
Κωδικός Πολιτείας3710-2685
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimos, kzacharakis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dimitrakotouza, NikosKastrin

Κριτικές για το προϊόν

[05/08/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Στο δοκίμιο της με τίτλο 'Η Κρίση ως 'Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Κριτικές και Αντιστάσεις', η κοινωνική ανθρωπολόγος Αθηνά Αθανασίου πραγματεύεται τις επάλληλες όψεις διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, την ίδια την κρίση ως 'κατάσταση' εφαρμοσμένης βιο-πολιτικής επί των σωμάτων.. Με αναφορές στον λόγο και στην δόμηση του λόγου περί κρίσης, η συγγραφέας εστιάζει στην λογοθετική 'αναπαραγωγή' της κρίσης των 'χρεωστικών' υποκειμένων, τέμνει τα πεδία της αναπαράστασης-πρόσληψης του 'μιαρού'-'υπεύθυνου' σώματος το οποίο 'απειλεί' όταν δεν υποσκάπτει τα θεμέλια της εθνικής-οικογενειακής υποκειμενικότητας-πατριαρχίας (η συγγραφέας αναφέρει την περίπτωση της πολιτικής-ιδεολογικής διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών, της εκ νέου 'ανά-κληση' τους), την ίδια στιγμή που η κρίση 'εγκα-λείται' στο μέσον: κοινωνιο-ανθρωπινότητα.. Με επιστημολογικές αναφορές στη Φουκωϊκή αναλυτική, το δοκίμιο περιέχει μία σειρά από αναφορές στις σημάνσεις της ιστορικής-κρισιακής βιο-πολιτικής κυβερνολογικής, στο πλέγμα του ορθολογικού νεοφιλελευθερισμού που αναδύεται μέσα από τα 'ερείπια'-συμβολισμούς του 'αδύναμου' & του μη-ανταγωνιστικού, φέροντας παράλληλα τις σημάνσεις της 'έκτακτης ανάγκης', που δεν δύναται να 'μονιμοποιηθεί' απλά, αλλά να εφαρμοστεί.. Ο επιστημολογικός λόγος περί 'ιατρικοποίησης' της κρίσης, συνιστά το ίδιο πλαίσιο του κρισιακού: 'Η Κρίση ως ΄Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης', ως κοινωνική ένταση.. Η Αθηνά Αθανασίου, απο-δομεί και τις εκφάνσεις του Χρυσαυγίτικου-νεοναζιστικού πολιτικού σημαίνοντος.. Με έναν λόγο μεθοδολογικά ακριβή, κοινοποιεί την ανάγκη-δυνατότητα μίας, 'άλλου τύπου', διαμφισβήτησης των περιώνυμων 'καθεστώτων της αλήθειας'.. Η πολιτική επανεπινοείται.. Οι πολιτικές λιτότητας, η κυβερνολογική ενός ιδιαίτερου όσο & καθημερινού νεοφιλελευθερισμού, σημασιοδοτείται και ως αποκοπή.. Η μελέτη της Αθηνάς Αθανασίου, εντός και πέρα από τις σημάνσεις του οικονομισμού, σημαίνει (αποδομεί) την κρίση ως λόγο & ως 'μύηση'..
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΖΑΚ ΛΑΚΑΝ
ROUDINESCO ELISABETH
€36.00 €16.20
(-55%)
Κερδίζετε €19.80
ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ (ΣΕΙΡΑ 5 ΤΟΜΟΙ)
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
€59.36 €29.68
(-50%)
Κερδίζετε €29.68

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS