Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ // ΠΟΙΗΜΑΤΑ / ΣΧΕΔΙΑΣΜΑΤΑ

Η ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ

ΠΟΙΗΜΑΤΑ / ΣΧΕΔΙΑΣΜΑΤΑ / ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: 1991-2003

+
-
ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ ΧΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2990-1295
Τιμή Έκδοσης
€27.90
Τιμή Πολιτείας
€19.53
(-30%)
Κερδίζετε €8.37


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Από τη "Νοσταλγία των ουρανών" (1991) έως το "Adieu" (1996) και από τον "Άγγελο της ιστορίας" (1999) έως το "Μετά το τέλος της ομορφιάς" (2003), η αναδρομική επανέκδοση τεσσάρων εξαντλημένων ποιητικών συλλογών του Χάρη Βλαβιανού αναδεικνύει τη διαδρομή και το ποιητικό στίγμα ενός δημιουργού που ανασκάπτει συστηματικά το ποιητικό υπέδαφος σε αναζήτηση της φλέβας που θα αρδεύσει με νέα ένταση το έργο του, και τολμά να διανοίξει τη φόρμα του ποιήματος μέχρι εξαντλήσεώς της ώστε να υποδεχτεί τον γόνιμο στοχασμό γύρω από τον έρωτα, την ιστορία των ιδεών και των τεχνών, ρεύματα και δημιουργούς, μεταγράφοντας, διασκευάζοντας ή ακόμη και παρωδώντας το ποιητικό τους ιδίωμα, αναζητώντας τους τρόπους με τους οποίους η εμπειρία της ζωής μπορεί να μετουσιωθεί σε εμπειρία της γραφής, υποτάσσοντας τον ενδιάθετο λυρισμό του στον στοχασμό, ο Χάρης Βλαβιανός αποκαλύπτει τους αρμούς της ποιητικής του και ταυτόχρονα απαλλάσσει την ενδοσκόπηση από τον σολιψισμό της για να την ανασυνδέσει με την κοινή ανθρώπινη περιπέτεια. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"...Τα ποιήματα του Βλαβιανού, τα οποία γνωρίζω από τα βιβλία που έχουν μεταφράσει στ' αγγλικά ο Ντ. Κόννολυ και η Μ. Καραβαντά, είναι άκρως ελκυστικά. Τα χαρακτηρίζει η καθαρότητα της σκέψης, η γλωσσική ακρίβεια, το ανεπιτήδευτο, άμεσο ύφος". (JOHN ASHBERY)
"Στην ποίηση του Βλαβιανού, εξάλλου, οφείλουμε τη συναρπαστική απορία σχετικά με το εάν η φλόγα ενός κεριού, τοποθετούμενη ανάμεσα σε μια οθόνη και μια πηγή φωτός, π.χ. τη φλόγα ενός δεύτερου κεριού, θα ρίξει εκεί τη σκιά της ή κάποιο είδωλο διαφορετικής τάξεως ή τίποτα. Αυτό είναι ακριβώς το λογικό και συνάμα διαισθαντικό κέντρο όπου πάλλεται η καρδιά της σύγχρονης ποίησης..." (ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΑΡΑΝΙΤΣΗΣ)
"...Ο Βλαβιανός είναι ένας στοχαστικός ποιητής που τολμά να καταδυθεί στα "σκοτεινά μονοπάτια της μεταφυσικής", αναζητώντας "το δέρας της τέλειας μορφής". Η εμμονή του με τη γλώσσα δημιουργεί "θραύσματα ποιημάτων" που μοιάζουν με ψηφίδες ενός υπέροχου μωσαϊκού. Παραδόξως, αυτές κατορθώνουν να συνθέσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα: "Το φύλο της πραγματικότητας. / Το εξαίσιο ποίημα του αληθινού". (MICHAEL LONGLEY)
"Φωνή ισχυρής διανοητικότητας, που εντούτοις δεν αγνοεί τα δικαιώματα της συγκρατημένης συγκίνησης, έλκεται από τη δυνατότητα μιας σύνθεσης που εκδιπλώνεται σε χαλαρούς συνειρμούς αλλά επιστρέφει την αυτοβιογραφική μυθολογία της στο κερδισμένο στοίχημα μιας ποιητικής με έκδηλη ιδιοπροσωπία". (ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ)

Περιεχόμενα

Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ [1991]
Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ
ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΨΑΝΑ
ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ
ADIEU [1996]
ΛΕΥΚΩΜΑ
OXFORD BLUES
AMORES
Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ [1999]
ΜΑΥΡΟ ΓΑΛΑ
Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ-ΠΟΤΕ
ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ
ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ [2003]
ΚΑΤΑΦΑΣΗ
ΑΧΜΑΤΟΒΑ [Αποσπάσματα βιογραφίας]
UT PICTURA POESIS
ΝΕΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789605040710
ΕκδότηςΝΕΦΕΛΗ
ΣειράΠΟΙΗΣΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας2990-1295
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

alathiti, marot, fotdel

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΑΤΑΚΤΟΙ
ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
€18.90 €9.45
(-50%)
Κερδίζετε €9.45
ΜΙΣΟΨΗΜΕΝΟ
BOURDAIN ANTHONY
€18.71 €7.48
(-60%)
Κερδίζετε €11.23

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS