Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ

Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ

LACKBERG CAMILLA
Κωδ. Πολιτείας: 2760-1873




Παρουσίαση

Η συγγραφέας Ερίκα Φαλκ επιστρέφει στο πατρικό της, στο παγωμένο ψαροχώρι Φιελμπάκα, ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο των γονιών της για να βρει μια κοινότητα στο κατώφλι της τραγωδίας. Η παιδική της φίλη Άλεξ, την οποία η ίδια βρίσκει νεκρή στην μπανιέρα της, είναι η αφετηρία για ένα επώδυνο φλας μπακ στο παρελθόν, το οποίο θα φέρει στο φως τα θαμμένα μυστικά που κρύβονται κάτω από την ειδυλλιακή όψη της Φιελμπάκα, αλλά και για μια γενναία απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή της Ερίκα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το πρώτο πράγμα που ρώτησα τη συγγραφέα Καμίλα Λέκμπεργκ ήταν πώς εμπνέεται να γράφει για εγκλήματα ζώντας σε μια κοινωνία που θεωρείται φιλήσυχη. "Έτσι νομίζει ο κόσμος. Όπως και ότι όλοι εδώ είμαστε ψηλοί και ξανθοί. Πρέπει να σου πω ότι είμαι σχετικά κοντή και μελαχρινή!" αστειεύεται. "Οταν ταξιδεύω, εντυπωσιάζομαι με την εικόνα που έχει ο κόσμος για τη Σουηδία, ότι όλα είναι ασφαλή και καθαρά και ότι δεν έχουμε καθόλου εγκληματικότητα. Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι".
Μέχρι τα 29 της εργαζόταν ως οικονομολόγος. Το να γίνει συγγραφέας ήταν ένα χαμένο παιδικό όνειρο. Όλα ξεκίνησαν όταν οι γονείς της της έκαναν δώρο ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής. Αυτό την κινητοποίησε και έγραψε την "Παγωμένη πριγκίπισσα", που έγινε διεθνές μπεστ σέλερ. Στα 37 της χρόνια έχει γράψει 12 βιβλία, που έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες και έχουν πουλήσει περίπου 8 εκατ. αντίτυπα. Παρά τις υποχρεώσεις στο σπίτι (έχει τρία παιδιά), βρίσκει χρόνο για να διαβάσει και να γράψει αλλά και να ταξιδέψει στον κόσμο προωθώντας τα βιβλία της. "Δημιουργείται η εντύπωση ότι η ζωή ενός αναγνωρισμένου συγγραφέα είναι λαμπερή και εύκολη. Δεν είναι, χρειάζεται να δουλεύω πολύ, να ξυπνάω νωρίς, να κοιμάμαι λίγο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν το απολαμβάνω".
[...] Το γράψιμό της κρατάει την αγωνία αμείωτη ώς την τελευταία σελίδα - "Σουηδή Άγκαθα Κρίστι" την αποκαλούν. "Αυτό με κολακεύει πάρα πολύ. Άρχισα να διαβάζω τα βιβλία της όταν ήμουν 8 χρόνων. Είναι η βασίλισσα του αστυνομικού και μου αρέσει πάρα πολύ να με αντιμετωπίζουν ως μια μοντέρνα εκδοχή της. Έτσι θα ήθελα να με θυμάται ο κόσμος, όχι τόσο ως μια καλή συγγραφέα, αλλά ως κάποια που έλεγε ωραίες ιστορίες και διασκέδαζε τον κόσμο". (ΑΘΩΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ, Καθημερινή, 4/3/2012)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςISPRINSESSAN, FORUM
ISBN139789605012366
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2011
Αριθμός σελίδων504
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΝΔΥΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΥ ΦΙΛΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΑΚΜΠΕΡΓΚ ΚΑΜΙΛΑ
Κωδικός Πολιτείας2760-1873
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

vpasias, geogatz, elenpom, korinnafrag

Κριτικές για το προϊόν

[19/08/2020] sabrina.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ καλό βιβλίο. Δεν σε κουράζει καθόλου, οι αναφορές γίνονται όπως πρέπει και όσο πρέπει. Πρώτη φορά διαβάζω Λάκμπεργκ και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένη. Ισάξια με το Nesbo. Σίγουρα θα διαβάσω και το επόμενο της σειράς.
[30/03/2017] Victoria Karkanti.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικά καλογραμμένο. Από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία που έχω διαβάσει. Οι χαρακτήρες δένουν αρμονικά. Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο κόλλησα με τα αστυνομικά.
[21/12/2014] haignahabed1915.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Καλη πλοκη, μη αναμενομενο τελος, κραταει το ενδιαφερον. Προσωπικα μου αρεσει που θιγει θεματα οπως η κακοποιηση των γυναικων και δειχνει μια αλλη η εικονα για την Σουηδια,που εγω δεν την ηξερα. Θα ηθελα να επισημανω οτι εχει γινει πολυ καλη μεταφραση.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS