Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ

ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ

CARVER RAYMOND
Κωδ. Πολιτείας: 2760-1988




Παρουσίαση

Η ανά χείρας συλλογή κυκλοφόρησε το 1983. Οι ιστορίες του, γεμάτες κοφτερές λεπτομέρειες, εικόνες και διαλόγους, αποκαλύπτουν με μαεστρία τον πόνο, τη δυστυχία και, καμιά φορά, τον τρόμο που κρύβεται πίσω από το συνηθισμένο και το μπανάλ. Ο Κάρβερ συλλαμβάνει τα ηλεκτρικά ρεύματα και την απόγνωση που κυνηγούν τη ζωή των ανθρώπων και τη σφραγιζουν ανεξίτηλα.
Η έκδοση πλαισιώνεται από αναλυτικές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του και εκτενές επίμετρο του μεταφραστή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Οι δώδεκα ιστορίες που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συλλογή είναι μοναδικές γιατί σε αυτές ο Κάρβερ καταφέρνει με πρόζα επιμελώς απλή να αποτυπώσει μια μοναδική θέαση του κόσμου". [Guardian]
"Ο Καθεδρικός ναός είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο σε μια μοναδική συγγραφική δομή". [New York Review of Books]
"Ο Κάρβερ είναι συγγραφέας συγκλονιστικής εντιμότητας και συμπόνιας. Απαλλαγμένος εντελώς από επιτήδευση και μελοδραματισμό, περιγράφει και αποκαλύπτει τον κόσμο όπως τον συλλαμβάνει το μάτι του. Με τέτοια καθαρότητα που σχεδόν σου ραγίζει την καρδιά". [Washington Post]

Το ανεπιτήδευτο ύφος του Κάρβερ δεν αποσκοπεί σε μια αναγνωστική διευκόλυνση λεξιλογικής ή γραμματικής φύσης, αλλά στην ανάδειξη της επίπεδης και θλιβερής πραγματικότητας των ηρώων, της έλλειψης μαγείας και έντονων συναισθημάτων. Στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται ο πυρήνας της τέχνης τού Κάρβερ, καθώς ενώ αφήνει στον αναγνώστη μια ψευδαίσθηση ελευθερίας, το δομημένο με μαθηματική ακρίβεια λογοτεχνικό σώμα τον οδηγεί αναπόφευκτα σε συγκεκριμένες διανοητικές και αισθητικές οδούς.
Στον Καθεδρικό ναό, στο διήγημα που ονοματοθετεί και ολοκληρώνει τη συλλογή, ο Κάρβερ προβάλλει την άρση κάθε στερεότυπου και την ανθρώπινη επαφή ως τα κύρια μέσα ίασης σε ό,τι νοσηρό προηγήθηκε.
Ο απόμακρος ήρωας αντιλαμβάνεται τον κόσμο και την ουσία της ζωής μέσα από τα μάτια του τυφλού επισκέπτη του, οι οξυμμένες αισθήσεις του οποίου απορροφούν όλα όσα οι αρτιμελείς, και σε συμβολική προέκταση έχοντες, θεωρούν δεδομένα και ήσσονος σημασίας.
Η αυτογνωσία και η επαφή των προκείμενων ηρώων αποτελεί μια δέσμη φωτός στο απόλυτο σκότος και ενώ η ανθρώπινη φυλή φέρεται να χορεύει τελετουργικά γύρω από τον βωμό του χρήματος, που πραγματοποιεί τις απαραίτητες συστάσεις μεταξύ δύο ανθρώπων και ακυρώνει κάθε χαρακτηριστικό γνώρισμα. (ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΜΟΣ, Ελευθεροτυπία, Βιβλιοθήκη, 26-11-2011)

Περιεχόμενα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ RAYMOND CARVER
Φτερά
Το σπίτι του Σεφ
Συντήρηση
Το κουπέ
Μια μικρή παρηγοριά
Βιταμίνες
Με προσοχή
Από πού τηλεφωνώ
Το τρένο
Πυρετός
Το χαλινάρι
Καθεδρικός ναός
ΕΠΙΜΕΤΡΟ: Raymond Carver: Η τέχνη της επιβίωσης
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCATHEDRAL
ISBN139786180315967
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2018
Αριθμός σελίδων264
Διαστάσεις21x15
ΜετάφρασηΤΖΩΡΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΡΒΕΡ ΡΕΙΜΟΝΤ
Κωδικός Πολιτείας2760-1988
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geo.thomo, mtoli, kantath

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kzafirop, ημίφως, andriana983, Vassilst21, artech, mariavoudouri, DimiPapS, Jimpapro, apoapost, nquees, marialenampak, kantath, eygenika, gregoman, filodwsths

Κριτικές για το προϊόν

[13/10/2021] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Γενικότερα δεν είμαι fan του είδους. Η γραφή του Carver είναι μεν λεπτομερής στον ψυχισμό των ηρώων του αλλά για μένα πρέπει να υπάρχει περισσότερη ισορροπία με την ιστορία που αφηγείται. Επίσης ισχύει αυτό που λένε άλλοι φίλοι ότι μπορεί να πιαστεί από μια ασήμαντη καθημερινή σκηνή για να δημιουργήσει. Αυτό είναι πλεονέκτημα όπως και το ότι αφήνει ανοιχτές ερμηνείες χωρίς να καθοδηγεί το μυαλό του αναγνώστη. Και πάλι όμως αισθάνομαι ότι κάτι λείπει. Συγκρίνοντας το βιβλίο αυτό με τα διηγήματα του Ρούλφο, δεν μπορώ να βάλω πάνω από 3 αστέρια αν και μερικά διηγήματα της συλλογής ίσως άξιζαν και 4.
[06/07/2020] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Όσοι πιστεύουν ότι οι διηγηματογράφοι υστερούν σε σχέση με τους μυθιστοριογράφους σίγουρα δεν έχει τύχει να διαβάσουν ποτέ Κάρβερ. Τα διηγήματα του Κάρβερ είναι αριστοτεχνικές δημιουργίες. Μπορεί να σου φτιάξει ιστορία το πιο "ασήμαντο" καθημερινό συμβάν, να διυλίσει με χειρουργική ακρίβεια τις πτυχές του, να δημιουργήσει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα μέσα από τους διαλόγους και τις εσωτερικές σκέψεις του εκάστοτε αφηγητή την οποία αν και δεν μπορείς να προσδιορίσεις και να ορίσεις, την αισθάνεσαι έντονα και κάποιες φορές "απειλητικά". Θα μπορούσε το κάθε διήγημα να είναι μια ταινία μικρού μήκους. Συμπυκνώνεται όλος ο χυμός που μπορείς να συλλέξεις από τα στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής στων ΗΠΑ, μέσω ηρώων που αντιπροσωπεύουν όλο το εύρος των ελαττωμάτων και της κουλτούρας αυτής της μεγάλης χώρας. Είναι σα να βλέπεις όλο αυτό τον πολύπλοκο, αχανή και θορυβώδη κόσμο μέσα από ένα μικρό φακό από μια κρυφή γωνιά.
[24/07/2014] teokrou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μετά την ανάγνωση της συλλογής ''Καθεδρικός ναός'',είμαι πεπεισμένος ότι ο Κάρβερ υπήρξε σπουδαίος διηγηματογράφος.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΗΣΙΟΔΟΣ: ΘΕΟΓΟΝΙΑ
HESIOD
€13.25 €5.96
(-55%)
Κερδίζετε €7.29
ΟΥΤΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
SENFT GERHARD
€16.96 €7.63
(-55%)
Κερδίζετε €9.33

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS