Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΛΟΣ

ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΛΟΣ

+
-
BARNES JULIAN
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2027
Τιμή Έκδοσης
€9.90
Τιμή Πολιτείας
€6.93
(-30%)
Κερδίζετε €2.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τέσσερις φίλοι, ο Κόλιν, ο Άλεξ, ο Τόνι και ο Έιντριαν, στις αρχές της δεκαετίας του '60. Σεξουαλικά καταπιεσμένοι, παθιασμένοι με τα βιβλία και τις ιδέες, περνούν την ερωτικά άνυδρη, άχαρη εφηβεία τους ανταλλάσσοντας αστεία, κάνοντας πλάκες, παραβγαίνοντας σε εξυπνακισμούς. Ο Έιντριαν ωστόσο διαφέρει: είναι ίσως λίγο πιο σοβαρός, πιο ώριμος από τους άλλους. Όταν η ζωή του θα πάρει την τραγική, τελική της στροφή, οι φίλοι θα σκορπίσουν, θα συνεχίσουν και θα προσπαθήσουν να ξεχάσουν.
Όμως το παρελθόν συχνά επιστρέφει, ζητώντας εξηγήσεις από το παρόν.
Ο Τόνι, εξηντάρης πια, απολαμβάνει ήρεμα τις μικροχαρές της μοναχικής του καθημερινότητας, όταν ξαφνικά το αναπάντεχο κληροδότημα από ένα λησμονημένο πρόσωπο ανατρέπει τα πάντα. Προσπαθώντας να εξηγήσει το "γιατί" αυτής της διαθήκης, ο Τόνι έρχεται αντιμέτωπος με συνταρακτικές αλήθειες για τον ίδιο και για το παρελθόν του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Τζούλιαν Μπαρνς οδηγεί τον αναγνώστη στη μεγάλη ανατροπή και στην τελική λύση μέσα από μικρές λεπτομέρειες της παλιάς ιστορίας, όσες ανασύρει η μνήμη, και από δαιδαλώδεις στοχασμούς, κατορθώνοντας να δημιουργήσει σασπένς. Ο αναγνώστης χρειάζεται να σκαλίσει τα δεδομένα, να στοχαστεί εν τέλει πάνω στη ζωή, όπως κάνει ο ήρωάς του, σε μια ηλικία που πια "λιγοστεύουν οι μάρτυρες της ζωής" . Το συμπέρασμά του είναι ότι η Ιστορία δεν είναι "τα ψέματα των νικητών", όπως είχε πει κάποτε στο γερο-Τζο Χαντ, έτσι αποκαλούσε η παλιοπαρέα τον δάσκαλο στο σχολείο, αλλά μάλλον "οι αναμνήσεις των επιζώντων, οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν να κάνουν με νίκες ούτε με ήττες". (ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΟΥΜΠΟΥΛΑ, Έθνος, 6/2/2012)

Ένα βιβλίο για τη ρευστότητα του χρόνου και την αναξιοπιστία της μνήμης, για τη φιλία και τον έρωτα, για τον έρωτα και τον θάνατο, για την αγάπη και την προδοσία, για τις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις της ζωής. Ένα αντίστροφο ταξίδι προς την αυτογνωσία που προκύπτει από τον αναστοχασμό και την επανεξέταση του παρελθόντος με όρους βιωμένης πια ζωής. Απλό, σοφό, καλογραμμένο, με πλήρως ανατρεπτικό και απροσδόκητο τέλος που το σφραγίζει η ωριμότητα, η οξεία παρατηρητικότητα, "η απόλυτη εξισορρόπηση μελαγχολίας και χιούμορ". (Μαρία Στασινοπούλου, Η Καθημερινή, 8/7/2012)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE SENSE OF AN ENDING
ISBN139786180311648
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΒραβείοBOOKER
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2017
Αριθμός σελίδων216
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΚΑΣΣΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΕπιμέλειαΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΡΝΣ ΤΖΟΥΛΙΑΝ
Κωδικός Πολιτείας2760-2027
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[15/11/2020] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα συνοπτικό, γλυκό βιβλίο, μεστό από νοήματα που διεισδύει στην ανδρική κυρίως ψυχοσύνθεση! Είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας του βασικού ήρωα ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις ενοχές του, ενώ προσπαθεί μαζί με τον αναγνώστη να απαντήσει σε ερωτηματικά που θέτει στον εαυτό του. Μέσα από τις σελίδες του ξεπηδούν οι συζητήσεις, οι σεξουαλικοί κώδικες, οι επιλογές μιας ολόκληρης γενιάς (του '60), ενώ το παιχνίδι της μνήμης, η νοσταλγία, η αλήθεια που έχει διάφορες πλευρές, η λεπτή ειρωνεία και ο αυτοσαρκασμός κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Είναι από τα βιβλία που θυμάται κανείς για χρόνια!
[19/09/2018] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το τελείωσα με μιάς. Σαφέστατα το ύφος και το στυλ είναι αξιόλογα κι αρκετά εντυπωσιακά για την αφήγηση.
Μέχρι τη μέση, δεν ήμουν σίγουρη αν ήθελα να το συνεχίσω, κι εκεί έγινε η μεγάλη ανατροπή. Κρατήθηκα μέχρι εκείνο το σημείο, από την πολλή επιδέξια γραφή του Ba
es. Η ροή είναι εξαιρετική και η πλοκή εντελώς δεμένη.
Εξαιρετική η ανατροπή στο τέλος. Το βαθμολογώ με 4 μόνο και μόνο γιατί άργησε να δημιουργήσει αναμονή για τη συνέχεια. Το έκανε στη μέση του βιβλίου.

[23/03/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το συγκεκριμένο βιβλίο θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αποτελεί μια σπουδή στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση με ιδιαίτερη έμφαση στους μηχανισμούς άμυνας και τις αυταπάτες που έχουμε οι άντρες, ειδικά, από τη περίοδο της εφηβείας και μετά. Το μυθιστόρημα από την αρχή διαθέτει φιλοσοφικό τόνο υπογραμμίζοντας ότι ο χρόνος και η Ιστορία έχουν, πολλές φορές, προσωπικό και υποκειμενικό χαρακτήρα ('Ιστορία είναι η βεβαιότητα που δημιουργείται στο σημείο όπου οι ατέλειες της μνήμης συναντούν τις ανεπάρκειες της τεκμηρίωσης'). Γενικά, πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που ίσως παραξενέψει κάποιους αναγνώστες λόγω του φιλοσοφικού-ψυχογραφικού του ύφους, το οποίο κάποιες στιγμές παραείναι αναλυτικό και διεισδυτικό, ωστόσο, αποτελει μοναδική περίπτωση συγγραφικής ακρίβειας σε σημείο να ανατρέχεις, ξανά και ξανά, σε συγκεκριμένες σελίδες που περιέχουν 'πικρές' και καυστικές αλήθειες.
[31/08/2015] katrin2edw.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
εξαιρετικο!!! σε κρατάαει σε εγρύγορση, έχει αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα, σε βάζει στη θέση του προταγωνιστή με έναν πολύ άμεσο τρόπο γραφής
[12/08/2013] evie1918.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Διαβάζεται ιδιαίτερα ευχάριστα. Ο συγγραφέας προκαλεί τον αναγνώστη σε συμμετοχή στη λύση ενός μυστηρίου που συνεχώς ανατρέπεται.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΡΗΤΗ 1941
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΑΛ. ΗΛΙΑΣ
€26.00 €11.70
(-55%)
Κερδίζετε €14.30
ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
€19.00 €9.50
(-50%)
Κερδίζετε €9.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS