Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / ΣΕΙΡΑ)

Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ

INDRIDASON ARNALDUR
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2176




Παρουσίαση

Ρέικιαβικ: Οικοδομικές εργασίες αποκαλύπτουν έναν γυναικείο σκελετό. Πριν από χρόνια, αυτό το μέρος της πόλης ήταν ακατοίκητο, και ο επιθεωρητής Έτλεντουρ με την ομάδα του ελπίζουν ότι έχουν να κάνουν με ένα τυπικό ισλανδικό σενάριο εξαφάνισης: κάποια γυναίκα που χάθηκε στο χιόνι κι έμεινε θαμμένη εκεί επί δεκαετίες. Όμως τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο απλά.
Ενώ ο μελαγχολικός πενηντάρης επιθεωρητής Έτλεντουρ παλεύει να σταματήσει την πλήρη κατάρρευση της οικογένειάς του -η εθισμένη στα ναρκωτικά κόρη του μεταφέρεται στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση-, η υπόθεση που αναλαμβάνει φέρνει στην επιφάνεια πολλές άλλες ιστορίες οικογενειακού πόνου, θυμού, βίας και φόβου, συγκάλυψης και ντροπής.
Ακόμα και τα μυστικά που θάβονται δεν μπορούν να μείνουν κρυμμένα για πάντα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το Ρέικιαβικ δεν είναι μια από τις παραδοσιακές πρωτεύουσες του αστυνομικού αλλά χάρη στον Indridason η ισλανδική πόλη είναι τόσο ατμοσφαιρική και μυστηριώδης όσο το Εδιμβούργο του Ian Ranklin» (THE TIMES)
«Έξοχο βιβλίο, άψογα γραμμένο και απολύτως πειστικό... Η πλοκή ρέει σαν ποτάμι οι ξαφνικοί κυματισμοί προωθούν τη δράση. Ο Indridason είναι ένας ώριμος συγγραφέας» (CHANNEL 2)
«Ο Indridason ανήκει μαζί με τον Nesbo και τη Lackberg στην ντριμ τιμ του σκανδιναβικού αστυνομικού» (ECONOMIST)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςGRAFARPOGN
ISBN139789605018986
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2012
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΑΡΟΥΞΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ, ΜΠΡΑΒΟΥ ΒΑΛΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΙΝΤΡΙΔΑΣΟΝ ΑΡΝΑΛΝΤΟΥΡ
Κωδικός Πολιτείας2760-2176
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Alka, tim8

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

bjorkenia, şehrazat, Victoria Karkanti, xarita1, sakoulios, tim8

Κριτικές για το προϊόν

[28/08/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Σίγουρα πρόκειται για το πιο σκληρό και σοκαριστικό μυθιστόρημα του Indridason, το οποίο επιδρά πάνω στον αναγνώστη καί μετά την ολοκλήρωση του. Δεν είναι τυχαίο που βραβεύτηκε με το CWA Gold Dagger και το Glass Key, ωστόσο προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.

Ο Indridason πραγματεύεται το φλέγον θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και της ζήλειας με αμεσότατο και, πολλές φορές, ωμό τρόπο, ο οποίος δημιουργεί ένα στοιχειωτικό 'λαβύρινθο' από τον οποίο οι ήρωες είτε θύτες είτε θύματα δεν μπορούν να ξεφύγουν και να λυτρωθούν. Σε αυτό το σημείο, να αναφέρω ότι ο συγγραφέας συνδέει έξοχα αυτή την ιστορία με τον θαμμένο σκελετό στην οικοδομή που ανακαλύπτεται μετά από 60 χρόνια, χτίζοντας σιγά-σιγά και διανθίζοντας δημιουργικά το μυθιστόρημα με αληθοφανή στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ - άλλωστε ο επιθεωρητής 'Ερλεντουρ δεν παρουσιάζεται σε άλλο βιβλίο τόσο ανθρώπινος και ευαισθητοποιημένος στα οικογενειακά του προβλήματα όσο εδώ.

Επιπρόσθετα, γίνεται και ένας δυσάρεστος απολογισμός της φρίκης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κατά τον οποίο εξαγοράζονταν συνειδήσεις και ανθούσε η 'μαύρη' αγορά, ακόμα, καί στη Ισλανδία.

Πέρα από αυτό, όμως, οφείλω να αναφέρω ότι το βιβλίο είναι παραφορτωμένο με αρκετές παρόμοιες ιστορίες των ηρώων και με υπερβολική βία και δραματικά στοιχεία, τα οποία από ένα σημείο και μετά, ειδικά, στο 2ο μέρος δεν χρειάζονται. Ο αναγνώστης, επίσης, μπορεί δίκαια να δυσφορήσει από τη μέση του μυθιστορήματος και μετά, γιατί, ευτυχώς για λίγο, ο Indridason φαίνεται να έχει χάσει το στόχο του και να περιπλανιέται από το ένα θέμα στο άλλο, χωρίς να καταλήγει ξεκάθαρα στον 'προορισμό' του.

Ανεξάρτητα, από όλα τα παραπάνω, πρόκειται για ένα βιβλίο που κοινωνικά καταγγέλει και δεν ωραιοποιεί τις καταστάσεις - θα πρότεινα να διαβαστεί από όσουν το επιθυμούν, ωστόσο, μετά, σχεδόν όλοι, θα θέλουν να ξεκινήσουν τις.... 'Περιπέτειες του Μικρού Νικόλα'.

Βαθμολογία: 4,1/5 ή 8,2/10.
[19/12/2016] ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 73.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ! Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΡΟΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΊΝΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ ΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΠΙΑΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΌ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΟΛΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ
ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ
OSTERWALDER ALEXANDER
€29.50 €11.80
(-60%)
Κερδίζετε €17.70

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS