Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ

TULLET HERVE
Κωδ. Πολιτείας: 2990-1323




Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό δεν έχει ακόμη γραφτεί κανονικά!
Έχει ήρωες (που είναι ακόμη σκίτσα) κι έναν συγγραφέα (Σσσ! Δουλεύει πυρετωδώς).
Αλλά μιας και το κρατάτε στα χέρια σας και θέλετε ένα παραμύθι, θα σας κάνουν τη χάρη (τουλάχιστον, θα προσπαθήσουν!...).
Ένα βιβλίο του Έρβε Τυλλέ γεμάτος εκπλήξεις, όπως στο θέατρο! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μια νεράιδα, ένα γουρουνάκι, κάμποσα χρώματα, ο απαραίτητος κακός (τον οποίο τα παιδιά πάντα αναζητούν στα παραμύθια και αγωνιούν όταν δεν εντοπίζεται ευδιάκριτα), ένας συγγραφέας και η ιστορία μπορεί να αρχίσει. Τα συστατικά είναι απλά όπως και η στόχευση: τα παιδιά να μπουν στο παιχνίδι της κατασκευής μιας ιστορίας. Να δουν πίσω από τις λέξεις, πίσω από τα σχέδια, να βρεθούν στο σημείο πριν η σελίδα πάρει τελική μορφή έχοντας κατακλειστεί από χρώμα, εικόνες, πληροφορίες και αφήγηση και να αντιδράσουν συμπληρώνοντας ό,τι τους λείπει. Η επίσκεψη/εισβολή στο ατελιέ του συγγραφέα/εικονογράφου παράγει επιπλέον χώρο για διάδραση των παιδιών με το ημιτελές υλικό που κρατούν στα χέρια τους. Με τον ίδιο τρόπο που τα παιδιά παρακολουθούν με ενδιαφέρον την πρόβα ενός θεατρικού έργου, μπορούν και να παρατηρήσουν ένα βιβλίο εν τη γενέση του. Η διαδραστικότητα, δομικό στοιχείο στο έργο του Τυλλέ, συναντάται εδώ με την θεατρικότητα και βοηθά τα παιδιά να αναγνωρίσουν τα δομικά συστατικά της ιστορίας δίνοντάς τους παράλληλα το χρόνο να τα επεξεργαστούν αλλά και να συνθέσουν ίσως και μια δική τους. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο, αν κι εκ πρώτης μοιάζει να απευθύνεται στα πολύ μικρά παιδιά, μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει με πολύ δημιουργικό τρόπο και με μεγαλύτερα παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού. Η κάθε ηλικιακή ομάδα, είτε των 3 έως 6 ετών είτε των 6 έως 9 ετών, θα ανταποκριθεί με διαφορετικό τρόπο στα ερεθίσματα που προσφέρει. Τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά (9 και 10 ετών) θα επέμβουν δημιουργικά τα ίδια και θα δώσουν και τίτλο και ό,τι προεκτάσεις επιθυμούν στο περιεχόμενο της ιστορίας. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά θα κάνουν καταπληκτικές παρατηρήσεις παίρνοντας στα χέρια τους το ημιτελές βιβλίο. Η αρχική απορία που ενδεχομένως θα εκφράσουν ορισμένα παιδιά για το ποια ακριβώς είναι η ιστορία θα ξεπεραστεί τάχιστα και θα αρχίσει ο διάλογος. Ο αληθινός διάλογος που θα οδηγήσει στο παιχνίδι το οποίο θα εξελιχθεί έξω από τις σελίδες του βιβλίου με ήρωες τα ίδια τα παιδιά. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Επιλέγοντας το εικονογραφημένο βιβλίο Χωρίς τίτλο του Ερβέ Τυλλέ οι γονείς των πολύ μικρών παιδιών θα τους δείξουν τον κόσμο των ιστοριών από την πίσω πλευρά του. Στα μεγαλύτερα παιδιά θα προσφέρουν ένα βιβλίο-αφορμή για το χτίσιμο δικών τους ιστοριών, για τη δραματοποίηση και τελικά αποδραματοποίηση της καθημερινότητάς τους δίνοντάς τους ένα επιπλέον πλεονέκτημα: να κινηθούν με τον δικό τους ρυθμό. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 27/05/2014)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSANS TITRE
ISBN139789605041007
ΕκδότηςΝΕΦΕΛΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2014
Αριθμός σελίδων66
Διαστάσεις28x22
ΜετάφρασηΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΙΛΕ ΕΡΒΕ
Κωδικός Πολιτείας2990-1323
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

chbra, m1na_k, katerina23, mgerogian

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ki11ua, tatimetk, nkotzinos, mgerogian

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
PEREZ-REVERTE ARTURO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΑΣΤΑΝΓΚΑ ΓΙΟΓΚΑ
SIMMHA ANTON
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS