Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

+
-
MANSOT FREDERICK
Κωδ. Πολιτείας: 2990-1322
Τιμή Έκδοσης
€14.90
Τιμή Πολιτείας
€10.43
(-30%)
Κερδίζετε €4.47


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Κάθε μέρα ο κύριος Φρανσίς πηγαίνει στο δάσος να ζωγραφίσει. Σκαρφαλώνει στον κορμό του μεγάλου γερμένου μαονιού ή κάθεται στις ρίζες της μεγαλόπρεπης κόκκινης συκιάς και θαυμάζει τη φύση γύρω του.
Δεν παραλείπει να ζωγραφίσει καμιά ρίζα, κανένα κλαδί, καμιά περικοκλάδα, κανένα φύλλο, ώσπου μια μέρα... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον το πώς γεννήθηκε το βιβλίο του Φρεντερίκ Μανσό Ο ζωγράφος του δάσους. Ο Γάλλος εικονογράφος προσκλήθηκε από τον σκηνοθέτη Λυκ Ζακέ να παρακολουθήσει τα γυρίσματα της ταινίας του Ήταν μια φορά ένα δάσος (2013) και να συνυπάρξει με τον πραγματικό άνθρωπο που ζωγράφιζε δέντρα, τον Φρανσίς Αλέ, έναν βοτανολόγο, φυσιοδίφη μελετητή του τροπικού δάσους. Εκεί, κάπου σε ένα από τα τελευταία παρθένα δάση βρέθηκε η πηγή έμπνευσης και για τον εικονογράφο. Το βιβλίο ωστόσο δεν είναι μια εικονογραφημένη καταγραφή της ταινίας ή των γυρισμάτων της. Είναι μια αυτοτελής ιστορία από τη ζωή ενός ανθρώπου, του Φρανσίς που αγαπά το δάσος, το σέβεται, αποτελεί για αυτόν καταγωγή, ζει στις παρυφές του και μεταδίδει με την τέχνη του ένα πολύ σημαντικό δεδομένο: τη ζωντανή σχέση όλων των έμβιων όντων που συνυπάρχουν μέσα στο δάσος: από τους σχεδόν αόρατους μικροοργανισμούς μέχρι τα αιωνόβια δέντρα. Στην απλή ιστορία που αφηγείται ο Μανσό, ένας ηλικιωμένος κύριος ακολουθεί καθημερινά το ίδιο τελετουργικό: αναχωρεί από το σπίτι του εξοπλισμένος με τα εργαλεία του (μολύβια και χαρτιά), διεισδύει στο δάσος, σκαρφαλώνει σε ένα φιλόξενο μοαμπί και αποτυπώνει κάθε φορά μια όψη, μια λεπτομέρεια της ζωής του δάσους. Κάποια στιγμή, την τέλεια αρμονία του οικοσυστήματος θα διαταράξει η ανθρώπινη εισβολή αλλά το δάσος θα σταθεί όρθιο και θα αναγεννηθεί. Το μήνυμα του δάσους περικλείει όλη την ελπίδα που πηγάζει από τη δύναμη της φύσης να αναγεννάται και να συνεχίζει να υπάρχει. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται καταρχάς στα μικρά παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Η πλούσια εικονογράφηση το καθιστά ωστόσο ενδιαφέρον και για μεγαλύτερα παιδιά, ιδιαίτερα όσα απολαμβάνουν την ενασχόληση με τα εικαστικά. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Το δάσος ασκεί στα παιδιά μεγάλη έλξη για μια σειρά από λόγους: από την ποικιλότητα που στεγάζει έως τα μυστήρια που μπορεί να κρύβει. Στις σελίδες του βιβλίου θα δουν να αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια τους ένα αισθητικό σύμπαν πολύ ζωντανό και πολύ ελκυστικό. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Είτε το επιλέξουν για λόγους αισθητικής απόλαυσης είτε για το οικολογικό του μήνυμα είτε για την τρυφερή ιστορία του ηλικιωμένου που έχοντας διανύσει το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου της ζωής αντλεί χαρά και δύναμη από το δάσος, οι γονείς προσφέροντας στα παιδιά το βιβλίο Ο ζωγράφος του δάσους τα εισάγουν μέσω ενός εικαστικά άρτιου βιβλίου στην προβληματική του σεβασμού και της προστασίας της φύσης. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 17/06/2014)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςL'HOMME QUI DESSINAIT LES ARBES
ISBN139789605041014
ΕκδότηςΝΕΦΕΛΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2014
Αριθμός σελίδων24
Διαστάσεις31x24
ΜετάφρασηΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΝΣΟ ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ
Κωδικός Πολιτείας2990-1322
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

παπαγουδης, Κυριακή Σκλία

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ (1936-1939)
ΦΙΛΙΠΠΗΣ Ε. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€17.25 €8.62
(-50%)
Κερδίζετε €8.63
Η ΓΑΤΑ
RIXON ANGELA
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS