Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

+
-
BELLI GIOCONDA
Κωδ. Πολιτείας: 2990-1356
Τιμή Έκδοσης
€15.50
Τιμή Πολιτείας
€10.85
(-30%)
Κερδίζετε €4.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα έντομο που να λάμπει σαν αστέρι και να το πούμε πυγολαμπίδα".
"Μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα που να πηδάει σαν καγκουρό και να το πούμε ακρίδα", είπε ο Ρότνιπ.
"Θα σχεδιάσω ένα που θα μοιάζει με χελώνα, αλλά θα έχει κόκκινο καβούκι με μαύρες βούλες... Μια πασχαλίτσα", είπε ο Όλεμπ. "Κι εγώ ένα πράσινο, σαν την ελπίδα", έλεγε ο Όντιλο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η Τζιοκόντα Μπέλι αφηγείται στα παιδιά την ιστορία της δημιουργίας του κόσμου από μια ανθρωποκεντρική σκοπιά. Δημιουργός της φύσης είναι οι «Σχεδιαστές των Πάντων» που χρέος έχουν να τηρούν απαρέγκλιτα έναν βασικό κανόνα: Τα ζώα πρέπει να είναι ζώα και τα φυτά φυτά. Ήρωας της ιστορίας είναι ένας νεαρός σχεδιαστής, ο Όντιλο, ο οποίος οραματίζεται έναν κόσμο γεμάτο ομορφιά, αρμονία και γαλήνη. Με τους φίλους του έχουν την επιθυμία να επαναστατήσουν, να ανατρέψουν τον δεσμευτικό κανόνα και να συνδυάσουν τα είδη. Ο νεαρός σχεδιαστής Όντιλο, που επιθυμεί να δώσει τη χαρά, δέχεται παραινέσεις να φανεί συνετός. Η συνάντηση με τον απλοϊκό αλλά σοφό σκύλο θα του δείξει το δρόμο και θα δυναμώσει την πίστη του στο όνειρο. Η Σοφή Γερόντισσα, που εποπτεύει το έργο των σχεδιαστών, αναθέτει στον ανήσυχο νεαρό και τους φίλους του να εργαστούν στη δημιουργία των εντόμων. Ο Όντιλο θα βρει σε αυτό το πλαίσιο την ελευθερία που επιζητά και θα δημιουργήσει το ομορφότερο πλάσμα: την ονειρική πεταλούδα. Η ανατρεπτική ιδέα πως πίσω από τη δημιουργία του κάθε τι που συναντούμε στη φύση βρίσκεται η ανθρώπινη επιλογή και θέληση οδηγεί τα παιδιά σε ένα φανταστικό περιβάλλον όπου επικρατεί η αρμονία και ο σεβασμός. Σχεδιαστές με όραμα, γνώση, αγάπη και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αφοσιώνονται ο καθένας στον τομέα του για να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Η δέσμευση απέναντι στον απαράβατο κανόνα αποτελεί και μια αναφορά/σχόλιο στα όρια της επιστήμης της γενετικής. Η παραπομπή ωστόσο σε μια ιδανική κοινωνία όπου ο καθένας προσφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του και τα χαρίσματά του, δίνει στα παιδιά ένα όμορφο παράδειγμα ενώ προσφέρει μια εναλλακτική αφήγηση για τη δημιουργία του κόσμου και τη σημασία του να ακολουθεί κανείς το όνειρό του. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και πάνω και μπορεί να διαβαστεί από παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά Η ανατρεπτική ιδέα, ο ιδεαλιστής ήρωας, ο υπέροχος κόσμος των Σχεδιαστών και η ευφάνταστη περιγραφή της κάθε ομάδας που σχεδιάζει κι από ένα ξεχωριστό είδος, σε συνδυασμό με την πρωτότυπη και δουλεμένη στη λεπτομέρεια εικονογράφηση με τους απαλούς χρωματισμούς, θα κάνουν τα παιδιά να κολυμπήσουν σε έναν κόσμο γεμάτο ομορφιά κι ελπίδα. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς:
Για την ομορφιά των εικόνων, την ευφυή αφήγηση για τη δημιουργία, το αισιόδοξο μήνυμα πως η πίστη στο όνειρο σε συνδυασμό με την προσπάθεια ανταμείβουν πάντα με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ένας επιπλέον (και διόλου δευτερεύων) λόγος για να επιλέξει κανείς Το εργαστήριο της πεταλούδας είναι η ιδιαίτερα φροντισμένη έκδοση όπου σελιδοποίηση, τυπογραφία και εκτύπωση αποπνέουν σεβασμό για τον μικρό αναγνώστη και αποτελούν μύηση στο καλό βιβλίο και ως αντικείμενο. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 18/5/2015)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEL TALLER DE LAS MARIPOSAS
ISBN139789605041366
ΕκδότηςΝΕΦΕΛΗ
ΣειράΤΣΑΛΑΠΕΤΕΙΝΟΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2015
Αριθμός σελίδων46
Διαστάσεις34x24
ΜετάφρασηΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
ΕικονογράφησηERLBRUCH WOLF
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΕΛΙ ΤΖΟΚΟΝΤΑ
Κωδικός Πολιτείας2990-1356
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ΦΜ70

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΤΣΙΤΣΙΓΚΟΣ Κ. ΣΠΥΡΟΣ
€23.80 €11.90
(-50%)
Κερδίζετε €11.90
ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΝΙΣΜΟΣ
HARNER MICHAEL
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS