Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΙΚΤΟΣ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΙΚΤΟΣ

+
-
ZWEIG STEFAN
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1089
Τιμή Έκδοσης
€19.00
Τιμή Πολιτείας
€13.30
(-30%)
Κερδίζετε €5.70


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το μοναδικό μυθιστόρημα του Στέφαν Τσβάιχ, γραμμένο τις παραμονές του Β' Παγκοσμίου πολέμου, περιγράφει σπαρακτικά τη βασανιστική προδοσία της τιμής και του έρωτα, με φόντο τη διάλυση της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Οι ήρωες είναι οι αποσβολωμένοι θεατές της τραγωδίας τους, σύμβολα ενός παρακμιακού πολιτισμού που δεν μπορεί όμως να αντισταθεί στη διεγερτική χαρά ενός τελευταίου βαλς. Η πρόζα του Τσβάιχ, υπέροχη και εκλεπτυσμένη, μοιάζει με τα λείψανα αυτού του πολιτισμού που τον κατάπιε η τρέλα του 20ου αιώνα. Ο οίκτος παρουσιάζεται ως ένα επικίνδυνο συναίσθημα. Μία ημιπαράλυτη γυναίκα καταστρέφεται από τον πολύ οίκτο του περιβάλλοντός της - του πατέρα, του γιατρού της και του αρραβωνιαστικού της. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το πιο συναρπαστικό βιβλίο που έχω διαβάσει... ένα πυρετικό, γοητευτικό μυθιστόρημα. (ANTHONY BEEVOR, NEW YORK REVIEW OF BOOKS, 2007)
Ο Τσβάιχ ήταν ένας σκοτεινός και ανορθόδοξος καλλιτέχνης. Με τον "Επικίνδυνο οίκτο" τον καλωσορίζουμε ξανά με μεγάλη χαρά. (SALMAN RUSHDIE, 2011)
Ένα μαγευτικό ανάγνωσμα, που θα κλονίσει τις ηθικές παραδοχές σας για το τι συνιστά ευθύνη του ατόμου, και μια ουσιαστική υπενθύμιση για τις δυνατότητες της καλής λογοτεχνίας. (ALI SMITH, BEST BOOKS OF THE YEAR, THE GUARDIAN, 2011)
Το μυθιστόρημα του Τσβάιχ μας μεταφέρει στην εποχή που η Ευρώπη έπεφτε στη δίνη του χάους, ξεκινώντας από την έλλειψη λεπτότητας ενός αξιωματικού του ιππικού σε ένα παλιομοδίτικο σαλόνι και κλείνοντας με τη σφαίρα που σκότωσε τον αρχιδούκα Φραγκίσκο Φερδινάνδο... Ο Τσβάιχ υφαίνει μια συνταρακτική αφήγηση για το τι γίνεται όταν ο οίκτος εσφαλμένα θεωρείται πως είναι έρωτας και παρουσιάζει με ευφυή τρόπο τις καταστροφικές συνέπειες που αντιμετωπίζει όποιος ξυπνά το πάθος σε πρόσωπο ανεπιθύμητο. (ALFRED HICKLING, THE GUARDIAN, 2011)
Ενα αριστοτεχνικό πορτρέτο συναισθηματικού εκβιασμού μέσω ενοχών από τον βιεννέζο συγγραφέα και ανθρωπιστή Στέφαν Τσβάιχ. (ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΕΚΟΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 12/8/2012)

Περιεχόμενα

JOAN ACOCELLA - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
ANTHEA BELL - ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
BRIGITTE VERGNE-CAIN - GERARD RUDENT - ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΙΚΤΟΣ
ΕΠΙΜΕΤΡΟ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΚΑΣ
Ο Επικίνδυνος οίκτος και η αστοχία της λογοτεχνικής κριτικής
Μια βοηθητική υπόθεση εργασίας
ΕΡΓΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΕΦΑΝ ΤΣΒΑΙΧ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςUNGEDULD DES HERZENS
ISBN139789605050382
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2012
Αριθμός σελίδων448
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΡΑΝΑΚΗ ΜΙΜΙΚΑ
ΕπιμέλειαΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΤΙΝΑ, ΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΣΒΑΙΧ ΣΤΕΦΑΝ
Κωδικός Πολιτείας0020-1089
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[23/10/2022] Christos Kitsos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα εξαιρετικό (ψυχολογικό & κοινωνικό) μυθιστόρημα που μας περιγράφει τη ''σύγχυση '' του έρωτα και του οίκτου στις Παραμονές Β' Παγκοσμίου Πολέμου καθώς η Αυστροουγγρική αυτοκρατορία διαλύεται.
[26/05/2022] Ανταίος.Φ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Πραγματική Λογοτεχνία! Πραγματεύεται πολλά κοινωνικά, ψυχολογικά και ιατρικά θέματα, κι αγγίζει τα μύχια της ψυχής...
[19/12/2020] jpolitia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μου το δώρισαν και το διάβασα από περιέργεια. Η απόλυτη έκπληξη! Από τα ωραιότερα βιβλία που έχω διαβάσει. Υπέροχο από κάθε άποψη! Γεμίζει η ψυχή σου συναισθήματα!
[26/01/2019] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει τελευταία. Είναι αριστοτέχνης ο Zweig. Παρόλο το μεγάλο μέγεθος, δε σε κουράζει πουθενά και δεξιότεχνα σε υποβάλλει σε πολλές και διαφορετικές ψυχολογικές συνθήκες, ανάλογα με τη συνέχεια της ιστορίας. Εξαίρετο κι ως προς την αποτύπωση των εκφάνσεων του οίκτου, κι όχι μόνο. Σε δοκιμάζει σε κάθε σελίδα. Σε κάθε φράση. Σε στριμώχνει να σκεφτείς αν ήσουν στην θέση των ηρώων τι θα έκανες. Επιπλέον, αναμορφώνει επιδέξια τον οίκτο που μπορεί να αισθάνεσαι για άτυχους ανθρώπους που καθηλώνονται σωματικά, αλλά σου τονίζει πώς η ψυχή τους σφύζει από υπερπεριεκτικά συναισθήματα, τα οποία κάτω από το σκοτάδι του οίκτου μεταμορφώνονται κι αυτά.
[16/03/2018] Ombledroom.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μοναδικό «ψυχολογικό μυθιστόρημα», σκληρό, αληθινό -προσβλητικά ειλικρινές-, απάνθρωπα ανθρώπινο. Καλύπτει ένα εξαιρετικά ευρύ πεδίο συναισθημάτων, σύγχυσης συναισθημάτων, καθώς κι εκείνων των απειράριθμων και συχνά αλλοπρόσαλλα κυμαινόμενων σχέσεων καθενός με τον Άλλο - αυτόν με το κεφαλαίο Α, τον μέσα κι έξω. Αριστούργημα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η παγωμένη άβυσσος
COLLINS WILKIE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS