Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ // ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

+
-
FITZGERALD FRANCIS-SCOTT
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1148
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το πηγαίο πεζογραφικό ταλέντο του Φιτζέραλντ και η συγγραφική του ευσυνειδησία πέτυχαν θαυμαστά αποτελέσματα: Πολλά διηγήματά του είναι εξαιρετικής ποιότητας, και θα μπορούσαν σίγουρα να κερδίσουν μια θέση σε ανθολογίες ή στις προτιμήσεις πολλών αναγνωστών, και όλα παρουσιάζουν ενδιαφέρον, λογοτεχνικό, αυτοβιογραφικό και γενικότητα ιστορικό - η κοινωνική πραγματικότητα, οι ατομικοί και συλλογικοί τρόποι και συμπεριφορές στις κρίσιμες δεκαετίες του '70 και του '30 αποτυπώνονται με ενάργεια τόσο στα μυθιστορήματα του Φιτζέραλντ όσο και στα διηγήματά του.
Το αυτοβιογραφικό στοιχείο είναι έντονο στην πεζογραφία του Φιτζέραλντ και τα όρια μεταξύ βιογραφίας και μυθοπλασίας είναι συχνά δυσδιάκριτα. Η λογοτεχνικότητα όμως δεν μειώνεται - ακόμη και η πιο ευφάνταστη μυθιστορία γειώνεται στην εμπειρία.
Ο παρών τόμος συγκεντρώνει μερικές από τις καλύτερες και πιο διάσημες ιστορίες του Φιτζέραλντ. Μεταξύ των έξι κειμένων αυτής της συλλογής κορυφαίο είναι η "Επιστροφή στη Βαβυλώνα" - το καλύτερο κατά πολλούς από τα διηγήματα του Φιτζέραλντ. Γράφτηκε το 1930, ένα χρόνο μετά το Μεγάλο Κραχ, που τερμάτισε βίαια τη δεκαετία της ευμάρειας, του ηδονισμού και της επιπολαιότητας, και άνοιξε τη δεκαετία της χρεοκοπίας και της κατάθλιψης.
Ακολουθούν η "Τρελή Κυριακή", τα "Χειμωνιάτικα όνειρα ", η νουβέλα "Το πλουσιόπαιδο", "Η χαμένη δεκαετία" και η σπαρακτική "Κατάρρευση".
Στην "Κατάρρευση", όπως και σε όλα σχεδόν τα μυθοπλαστικά έργα του Φιτζέραλντ, κυριαρχεί η αίσθηση της χρεοκοπίας, της αποτυχίας, της απογοήτευσης, της απομάγευσης του κόσμου, της πρόωρης ψυχολογικής γήρανσης (που είναι το άλλο όνομα της ωριμότητας), της πικρίας, της απελπισίας, αλλά και της νοσταλγίας, της απώλειας όχι του παραδείσου αλλά της πεποίθησης ότι ο παράδεισος είναι εφικτός. Μητέρα όλων αυτών των θλίψεων είναι η αποτυχία της ερωτικής πίστης, η εγκατάλειψη της ρομαντικής ψευδαίσθησης ότι ο έρωτας μπορεί να είναι παντοτινός, η εγκατάλειψη τελικά μιας υποκειμενικής αλήθειας υπό την πίεση μιας θλιβερής αντικειμενικής πραγματικότητας. Ο Φιτζέραλντ είναι ρομαντικός ως το τέλος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή του Άρη Μπερλή
Επιστροφή στη Βαβυλώνα
Τρελή Κυριακή
Χειμωνιάτικα όνειρα
Το πλαυσιόπαιδο
Η χαμένη δεκαετία
Η κατάρρευση
Βιογραφικό σημείωμα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBABYLON REVISITED, CRAZY SUNDAY, WINTER DREAMS, THE RICH BOY, THE LOST DECADE, THE CRACK-UP
ISBN139789605051051
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων232
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΠΕΡΛΗΣ ΑΡΗΣ
ΜετάφρασηΜΠΕΡΛΗΣ ΑΡΗΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΙΤΖΕΡΑΛΝΤ ΦΡΑΝΣΙΣ-ΣΚΟΤ
Κωδικός Πολιτείας0020-1148
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

something

Κριτικές για το προϊόν

[29/05/2017] giorkos23508.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Είναι το πρώτο βιβλίο του συγγραφέως αυτού που διαβάζω και το βρήκα πολύ ευχάριστο και εύκολο στην ανάγνωση. Οι ιστορίες/ διηγήματα διαδραματίζονται την εποχή που έζησε ο ΦΙΤΖΕΡΑΛΝΤ δηλαδή αρχές του 20ου αιώνα. Θα αγοράσω και άλλο βιβλίο του ιδίου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ
ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ Α. ΚΩΣΤΑΣ
€6.04 €2.11
(-65%)
Κερδίζετε €3.93
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
SEKUNDA NICKOLAS-VICTOR
€7.95 €3.58
(-55%)
Κερδίζετε €4.37

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS