Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΘΕΑΤΡΟ // ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΜΙΟΥΖΙΚ ΧΩΛΛ / ΟΙ ΚΑ

ΘΕΑΤΡΟ

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΜΙΟΥΖΙΚ ΧΩΛΛ / ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΟΥΑΡ ΒΙΒΡ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

+
-
LAGARCE JEAN-LUC
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1220
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΣΧΕΔΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο θάνατος θέρισε στο άνθος της νιότης τους, ωσάν διάττοντες αστέρες, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μεταξύ 1989 και 1996, τους τρεις Γάλλους θεατρικούς συγγραφείς B.-M. Koltes, J.-L. Lagarce και D. G. Gabily τους δύο πρώτους από την ασθένεια της εποχής, το Έιτζ. Τρεις πρωτότυποι αστέρες, οι οποίοι ανανέωσαν εκ βάθρων ο καθένας με τον τρόπο του τη θεατρική γραφή επανατοποθετώντας το λόγο στο κέντρο του παιχνιδιού. Είκοσι χρόνια μετά το θάνατό του, το έργο του Λαγκάρς έχει μεταφραστεί και παίζεται σε όλες τις γλώσσες.
Ως θέατρο λόγου, το έργο του Λαγκάρς, εστιάζει στην ομιλία και στη δυσκολία της έκφρασης των πραγμάτων. Ένα από τα σταθερά μοτίβα του έργου του είναι το σχήμα λόγου της επανόρθωσης: τα πρόσωπα επαναλαμβάνουν κατά βούληση τα λόγια τους, αλλάζοντάς τα. Και όσο πληθαίνουν οι διαδοχικές διευκρινίσεις, τόσο πιο συγκεχυμένα γίνονται τα πράγματα. Υπ' αυτή την έννοια, το θέατρο του Λαγκάρς είναι από πολλές απόψεις μια τραγωδία της έκφρασης.
Οι κανόνες του σαβουάρ βιβρ στη σύγχρονη κοινωνία (1993) αποτελεί αρχετυπικό παράδειγμα. Πρόκειται για το μονόλογο μιας "Κυρίας" που περιγράφει, θεσπίζει και σχολιάζει τους κανόνες που πρέπει κανείς να ακολουθήσει ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει ήρεμα και αποτελεσματικά τις μεγάλες στιγμές της ύπαρξης.
Στο έργο Μιούζικ Χωλλ (1988) έχουμε να κάνουμε με μια τραγουδίστρια που επιστρέφει στην ενεργό δράση, και που μαζί με τους δύο κολλητούς της σχηματίζουν ένα είδος τραγικοκωμικής χορωδίας. Κι εδώ επίσης, η εξελισσόμενη τραγικοκωμωδία είναι πρωτίστως γλωσσική: μονόλογος σε παρελθοντικό χρόνο, το θεατρικό βρίθει από στερεότυπες εκφράσεις και παροιμίες, που αφήνουν να εννοηθεί ότι η ιστορία αυτή είναι ήδη μια παλιά ιστορία, εφόσον, βέβαια, υπήρξε ποτέ...
Από τα τρία θεατρικά, το Ακριβώς το τέλος του κόσμου (1990) είναι μακράν το πιο αυτοβιογραφικό. Ο Λουί, 34 ετών, στην ηλικία σχεδόν του Λαγκάρς την εποχή της συγγραφής του έργου, επιστρέφει για να ανακοινώσει στην οικογένειά του το επικείμενο και αναπόφευκτο τέλος του. Καθώς όμως η επιστροφή του προκαλεί συγκίνηση, ανασύρει μνήμες και γεννάει εντάσεις, δεν κατορθώνει να εκφραστεί, όντας τελικά πιο μόνος από ποτέ απέναντι στο θάνατο. Το έργο είναι μια τραγωδία με θέμα την επιστροφή, με ευθεία αναφορά στην παραβολή του Ασώτου Υιού, αλλά και στην επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα: όπως ο ήρωας της Οδύσσειας, ο Λουί επιστρέφει κοντά στους δικούς του για να τον αναγνωρίσουν. Για τελευταία φορά, χωρίς όμως επιτυχία. Το έργο θεωρείται σήμερα από πολλούς το αριστούργημά του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

OLIVIER DESCOTES
Πρόλογος
Ακριβώς το τέλος του κόσμου
Μιούζικ Χωλλ
Οι κανόνες του σαβουάρ βιβρ στη σύγχρονη κοινωνία
Βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςJUSTE LA FIN DU MONDE, MUSIC-HALL, LES REGLES DU SAVOIR-VIVRE DANS LA SOCIETE MODERNE
ISBN139789605051778
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2015
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΝΤΕΣΟΤ ΟΛΙΒΙΕ
ΜετάφρασηΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΙΑ, ΣΤΑΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΚΑΤΣΟΥΛΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΕπιμέλειαΣΤΑΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΑΓΚΑΡΣ ΖΑΝ-ΛΙΚ
Κωδικός Πολιτείας0020-1220
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
Οθωμανική αυτοκρατορία 1300-1923
FINKEL CAROLINE
€27.75 €13.88
(-50%)
Κερδίζετε €13.87

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS