Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΣΤΑΝΔΗ 1936 // ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ (ΣΤΕΦΑΝ ΤΣΒΑ

ΟΣΤΑΝΔΗ 1936

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ (ΣΤΕΦΑΝ ΤΣΒΑΙΧ ΚΑΙ ΓΙΟΖΕΦ ΡΟΤ)

+
-
WEIDERMANN VOLKER
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1298
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Τσβάιχ και ο Ροτ είναι σαν να έχουν φτιαχτεί ο ένας για τον άλλο. Δυο άνδρες που πέφτουν και οι δυο, αλλά κρατούν τα χέρια τους για καιρό.
ΟΣΤΑΝΔΗ 1936. Η βελγική παραθαλάσσια πόλη δέχεται στα θέρετρα της πλήθος καλλιτέχνες, διανοούμενους αλλά και αλλόφρονες, που βρίσκονται εκεί μετέωροι μπροστά στο θέαμα της αβύσσου που θα προκαλέσουν σύντομα ο φασισμός και ο πόλεμος στην Ευρώπη. Εδώ βρίσκεται και ο Στέφαν Τσβάιχ, ένας άνθρωπος σε κρίση: ο Γερμανός εκδότης του τον έχει μόλις απορρίψει, ο γάμος του είναι στα πρόθυρα της διάλυσης και το σπίτι του στην Αυστρία δεν το νιώθει πια οικείο. Μαζί με τη Λόττε, την ερωμένη του, αναζητά καταφύγιο σε αυτόν τον παράδεισο με τους χαλαρούς περιπάτους και τις ομπρέλες για τον ήλιο. Και εδώ ακριβώς επανασυνδέεται με τον αποξενωμένο φίλο του Γιόζεφ Ροτ. Ερωτεύεται κι εκείνος, για μια τελευταία φορά, τη συγγραφέα Ίρμγκαρντ Κουν, η οποία απλώς ήθελε να ξεφύγει από τη χώρα των καμένων βιβλίων. Ο έρωτας του Ροτ και της νεαρής παθιασμένης Κουν είναι τόσο αναπάντεχος όσο εξωπραγματική φαίνεται η φιλία μεταξύ του ευκατάστατου Τσβάιχ και του γερού πότη Ροτ.
Στην Οστάνδη αυτό το καλοκαίρι βρίσκονται επίσης όλοι όσοι δεν έχουν πλέον σπίτι στη ναζιστική Γερμανία. Ο Έγκον Κις και ο Έρνστ Τόλλερ, ο Άρθουρ Καίστλερ και ο Χέρμαν Κέστεν, οι "απαγορευμένοι" ποιητές και συγγραφείς. Ο Φόλκερ Βάιντερμαν αφηγείται τα όνειρά τους, τους έρωτές τους, την απελπισία τους.
Προς στιγμήν μια εύθραυστη ευδαιμονία δημιουργείται καθώς όμως η Ευρώπη βυθίζεται στο σκοτάδι, οι φίλοι βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα αλλόκοτο είδος διακοπών, κοιτάζοντας τον κόσμο γύρω τους να τυλίγεται στις φλόγες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Με κινηματογραφική εικονοποιία και ζωντάνια, ο Βάιντερμαν πηγαίνει μπρος και πίσω στον χρόνο, μας συνοδεύει στις παραμονές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και, εν συνεχεία, στις παραμονές του Δευτέρου. (?) Και γύρω από τον Τσβάιχ και τον Ροτ, σε μιαν ατμόσφαιρα αμέριμνης δυστυχίας και δυστυχισμένης αμεριμνησίας, στροβιλίζονται σύζυγοι και ερωμένες, φλογεροί επαναστάτες και μελαγχολικοί ξεριζωμένοι συντηρητικοί, η Λόττε Άλτμαν και η Ίργκμαρντ Κόυν, ο Τόμας Μανν και ο Έγκον Έρβιν Κις, η Κριστιάνε Γκράουτοφ και ο Ερνστ Τόλλερ, «μια παρέα σε ελεύθερη πτώση» (σ. 110), που παίζουν σκάκι και πίνουν Καλβαντός, που παθιάζονται και ερίζουν, που αναπολούν το παρελθόν και αγωνιούν για το μέλλον, που ζούνε στο τώρα, στο παρόν, γαντζωμένοι από τα σπαράγματα της τέχνης, από τα απομεινάρια της πολιτικής, από τα θρύψαλα της φιλίας». (Γιώργος - Ίκαρος Μπαμπασάκης, bookpress.gr, 02/03/2017)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςOSTENDE 1936, SOMMER DER FREUNDSCHAFT
ISBN139789605052607
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΓΑΡΓΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΑΙΝΤΕΡΜΑΝ ΦΟΛΚΕΡ
Κωδικός Πολιτείας0020-1298
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geopap1984, alexiosp1, Christos Kitsos, Nefeli Karapiperi, sera1983

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

geopap1984, Christos Kitsos, litokanli

Κριτικές για το προϊόν

[12/06/2023] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα πολύ ευχάριστο και συγχρόνως "διδακτικό" ιστορικό μυθιστόρημα (με την καλή έννοια διδακτικό). Όχι ιστορικό μυθιστόρημα με την αυστηρή έννοια του όρου, πιο σωστά θα μπορούσαμε να πούμε μια νουβέλα εποχής που καταφέρνει να χρωματίσει με τον καλύτερο τρόπο την εποχή του μεσοπολέμου στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη ύστερα από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Παράλληλα είναι ένα δοκίμιο πάνω στην εβραιογερμανόφωνη λογοτεχνία, στην κουλτούρα και τα συναισθήματα ενός κόσμου που έπαιξε ίσως το σημαντικότερο ρόλο στην νεωτερικότητα της Ευρώπης και στο τέλος αφανίστηκε στα κρεματόρια των ναζί και των συνεργατών τους. Ο αντισημιτισμός του μεσοπολέμου αλλάξε πουκάμισο, παρόλα αυτά συνεχίζει να βασιλεύει με διάφορους τρόπους και μορφές. Ένα βιβλίο που δεν έχει μόνο λογοτεχνική αξία, αλλά προβληματίζει κιόλας σε μια εποχή όπου ο ρατσισμός και ο φασισμός ξανασηκώνουν κεφάλι.
[18/05/2023] sera1983.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Σου δίνει όλη την εποχή μέσα σε 200 σελίδες. Γύρω από τον Ροτ και τον Τσβάιχ πλέκονται και οι ιστορίες όλων των άλλων εξόριστων γερμανόφωνων λογοτεχνών. Ευχαρίστο πολύ στην ανάγνωση, καθώς ο λόγος ρέει, αλλά δεν παίρνεις κάτι παραπάνω - καμμία περαιτέρω βαθύτερη σκέψη.
[08/08/2022] apgkiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Μια ιστορία συνάντησης Γερμανών/Γερμανόφωνων εξόριστων καλλιτεχνών στην Οστάνδη το 1936. Ουσιαστικά προσφέρεται ως ερέθισμα για να έρθει κάποιος σε επαφή με τα έργα του Ροτ και του Τσβαιχ και το χαρακτήρα τους. Διαβάζεται εύκολα, έχει κάποιο ενδιαφέρον αλλά ως εκεί.
[13/02/2020] alexiosp1.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπεροχο Βιβλιο. Ιστορικο,βιογραφικο μυθιστορημα-ερευνα για τις ζωες 2 μεγαλων συγγραφεων. Σε κανει να νομιζεις οτι ζεις στην εποχη και στο τελος οτι τους γνωριζεις .
[04/02/2020] oceansoul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μου άρεσε πολύ αυτό το βιβλιαράκι. Η αφήγηση είναι τόσο ζεστή που νομίζεις ότι έχεις γνωρίσει προσωπικά τους διάσημους, "εξόριστους" συγγραφείς που κατέφυγαν στην Ονστάνδη. Οι ευαίσθητοι λογοτέχνες περνούν χρόνο μαζί και μοιράζονται την αγάπη τους για τη λογοτεχνία αλλά και την απογοήτευση τους για την πορεία του εθνικοσοσιαλισμού της Γερμανίας. Έρωτες, πάθη και καταχρήσεις γράφουν την προσωπική ιστορία αυτών των προσωπικοτήτων που αποτελούν την αφρόκρεμα της Ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΩΣ ΠΕΔΙΟ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS