Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΠΟΣΥΣΚΕΥΑΖΩ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΥ // ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΔΡ

ΑΠΟΣΥΣΚΕΥΑΖΩ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΥ

ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

+
-
BENJAMIN WALTER
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1296
Τιμή Έκδοσης
€8.00
Τιμή Πολιτείας
€5.60
(-30%)
Κερδίζετε €2.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αποσυσκευάζω τη βιβλιοθήκη μου. Μάλιστα. Άρα δεν είναι ακόμη στα ράφια, δεν την περιβάλλει η αθόρυβη ανία της ταξιθέτησης. Ούτε μπορώ να βηματίσω κατά μήκος των ζυγών της, για να τους επιθεωρήσω ενώπιον αγαπητών και, φιλήκοων προσώπων. Τίποτε από όλα αυτά δεν έχετε να φοβηθείτε. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας ζητήσω να μεταφερθείτε μαζί μου στην αταξία των διαρρηγμένων κιβωτίων, σε μιαν ατμόσφαιρα κορεσμένη από τη σκόνη του ξύλου, σ' ένα πάτωμα στρωμένο με σκισμένα χαρτιά, ανάμεσα σε σωρούς βιβλία που αποστέλλονται πάλι στο φως της ημέρας ακριβώς μετά δύο έτη σκότους, ώστε να συμμεριστείτε εκ των προτέρων κάτι από τη διάθεση -διόλου ελεγειακή, αλλά μάλλον τεταμένη- που αφυπνίζουν σε έναν γνήσιο συλλέκτη αυτοί ακριβώς οι τόμοι.
Η ύπαρξη του συλλέκτη διέπεται από μια διαλεκτική ένταση μεταξύ των πόλων της αταξίας και της τάξης.
Κάθε πάθος συνορεύει με το χάος, όμως το συλλεκτικό πάθος εγγίζει τα όρια του χάους των αναμνήσεων. Αυτό που ωστόσο θέλω να πω είναι κάτι περισσότερο: Το τυχαίο, το πεπρωμένο -που εμποτίζουν με το χρώμα τους τα περασμένα μπροστά στα μάτια μου- είναι συγχρόνως και εμφανώς παρόντα στον συνηθισμένο κυκεώνα των βιβλίων. Γιατί τι άλλο είναι αυτή η κατοχή παρά αταξία, όπου η συνήθεια έχει γίνει τόσο οικεία ώστε μπορεί να φαίνεται σαν τάξη; (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςICH PACKE MEINE BIBLIOTHEK AUS. EINE REDE UBER DAS SAMMELN
ISBN139789605052621
ΕκδότηςΑΓΡΑ
ΣειράΟ ΑΤΑΚΤΟΣ ΛΑΓΟΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων24
Διαστάσεις19x15
ΜετάφρασηΜΠΙΤΣΩΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΕΝΓΙΑΜΙΝ ΒΑΛΤΕΡ
Κωδικός Πολιτείας0020-1296
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimos, kzacharakis

Κριτικές για το προϊόν

[16/08/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Στο σύντομο δοκίμιο με τίτλο 'Αποσυσκευάζω τη βιβλιοθήκη μου/Λόγος για τη συλλεκτική δραστηριότητα', ο Walter Benjamin γράφει με την πρωταρχικότητα του πάθους που διακατέχει τον συλλέκτη βιβλίων και παράλληλα αναγνώστη.. Με διακριτές ιστορικές-φιλοσοφικές αναφορές, με το εύρος του 'ανοίκεια' δοσμένου μύστη της της κουλτούρας της συγκέντρωσης & της αρχειοθέτησης, ο Walter Benjamin αρθρώνει τον χρόνο της απόκτησης και της διαδικασίας απόκτησης ως 'θυσία' μίας ιδιαίτερης κανονικότητας, 'ενσαρκώνει' τις πλαισιώσεις της σχετικής επιθυμίας, εκεί όπου το βιβλίο, οι ογκώδεις τόμοι καθίστανται πέρασμα, μετάβαση σε μία 'terra incognita' προς εξερεύνηση.. Δίχως να εγκαταλείπει το δόκιμο ύφος του, ο Γερμανοεβραίος συγγραφέας, ανατέμνει την 'συγγνωστή' επιθυμία-επωνυμία: πραγματικότητα της συλλογής, στρατηγικοί ελιγμοί απόκτησης σε έναν σχεδόν δαιδαλώδη κόσμο του εμπορίου, 'άλλη' γραφή, η πραγμάτωση του στόχου: το βιβλίο ως διαπερατότητα, αντανάκλαση του ιστορικού στο πραγματικό, διάθλαση, όχι απλά της ιδέας, αλλά της εντύπωσης της.. Με τα λόγια του Benjamin: ''Το τυχαίο, το πεπρωμένο- που εμποτίζουν με το χρώμα τους τα περασμένα μπροστά στα μάτια μου- είναι συγχρόνως και εμφανώς παρόντα στον συνηθισμένο κυκεώνα των βιβλίων. Γιατί τι άλλο είναι αυτή η κατοχή παρά αταξία, όπου η συνήθεια έχει γίνει τόσο οικεία ώστε μπορεί να φαίνεται σαν τάξη;'' Ο συγγραφέας παλινδρομεί στην 'αταξία' ενός δρόμου δίχως σημάνσεις, στην απόλαυση της συγ-κίνησης, του υποκειμενισμού ενός εκάστου βιβλίου, στην ίδια την 'διά-ρρηξη' του συμβολικού, ανακαλώντας ψήγματα, υπενθυμίζοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο την αδόκιμη θέαση, τις 'Θέσεις για τη Φιλοσοφία της Ιστορίας', που προσδιορίζουν και προσδιορίζονται από το Χεγκελιανό ήθος: ΄΄η γλαύκα της Αθηνάς αρχίζει την πτήση της μόλις πέσει το σκοτάδι''.. Η μετάφραση του Βαγγέλη Μπιτσιώρη είναι ιδιαίτερα δόκιμη..
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΦΤΩΧΟΚΟΣΜΟΣ
DOSTOYEVSKY FYODOR
€11.00 €5.50
(-50%)
Κερδίζετε €5.50
36 ΔΙΚΑΙΟΙ
PRESSFIELD STEVEN
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS