Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΛΟΓΟΣ ΑΙΣΘΗΣΕΩΣ - ΟΚΤΩ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΛΟΓΟΣ ΑΙΣΘΗΣΕΩΣ

ΟΚΤΩ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

+
-
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2020-0177
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€7.00
(-30%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Με το τομίδιο αυτό εγκαινιάζεται μια νέα σειρά, μετά από την ανάγκη που παρουσιάστηκε για την έκδοση των λόγων του Γέροντα Αιμιλιανού (που κυκλοφορούν ήδη από την Ίνδικτο, στην πεντάτομη γνωστή σειρά "Κατηχήσεις και Λόγοι") σε ένα μικρότερο και πιο εύχρηστο για τον αναγνώστη βιβλίο τσέπης. Η επιλογή των κειμένων έγινε με κριτήριο τη σημασία και τη βαρύτητα που έδινε ο Αιμιλιανός στα θέματα της προσευχής, της λατρείας, των σχέσεων με τον πλησίον και της πνευματικής ασκήσεως και λειτουργίας. Στο βιβλίο ο αναγνώστης θα βρει τα βιωματικά κείμενα: "Περί προσευχής" και "Η προσευχή του Αγίου Όρους", ακολουθούν οι κατηχήσεις "Η θεία λειτουργία" και "Η παρουσία μας εις τον ναόν", στη συνέχεια οι ενδιαφέρουσες κοινωνικά κατηχήσεις "Οι σχέσεις μας με τον πλησίον" και "Ο γάμος, το μέγα μυστήριον" και τέλος οι ομιλίες "Πνευματική μελέτη" και Πνευματική ζωή", που με απλό τρόπο θέτουν τις προϋποθέσεις για την αίσθηση της πνευματικής ζωής, (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Το "Περί Θεού Λόγος Αισθήσεως" είναι ένα βιβλίο που στηρίζεται στην κυριολεξία. Δεν είναι βιβλίο ιδεών. Ούτε ηθικών κανόνων ("Μη ζητάς στην Αγία Γραφή συνταγές ή κανόνες για τη ζωή σου. Μη θέλεις να βάλης δικές σου σκέψεις. Εσύ διάβαζε να μάθης τι λέει ο Θεός, και ο Θεός θα σε εμπνεύση"). Ο Θεός δεν είναι ένα αφηρημένο "πρώτο κινούν". Είναι αισθητός. Τον ακούς να σου φωνάζει "πάρειμι". Τον νιώθεις ως φως και αιφνίδια πνευματική χαρά.
Μα υπάρχει τέτοιος Θεός; Ο γέροντας δεν μας ζητάει απλώς να αναρωτηθούμε ή να συζητήσουμε. Μας προκαλεί να μιλήσουμε απ' ευθείας σε Εκείνον και να τον περιμένουμε.
Στις αρχές της δεκαετίας του '80, το Άγιον Όρος γνώρισε μιαν ιδιαίτερη αίγλη και προσείλκυσε νέους που είχαν μείνει διψασμένοι από την ξηρασία των ιδεολογιών, ενώ πνευματικές μορφές όπως ο Παΐσιος, ο Πορφύριος ή ο Ιάκωβος αθόρυβα εδίδασκαν το μέτρο της αγιότητος στον σύγχρονο άνθρωπο. Αρχομένου του 21ου αιώνος, η Ελλαδική Εκκλησία επέπρωτο να βρεθεί σε δυσχερέστατη θέση. Την καθ' υπερβολήν τηλεοπτική προβολή του προκαθημένου της τη διαδέχθηκε, προσφάτως, η επίσης καθ' υπερβολήν τηλεοπτική προβολή της αναξιότητος των Ιεραρχών. Το αδηφάγο βλέμμα του τηλεοπτικού κοινού περιμένει να "παίξει" το επόμενο βίντεο μα τα σεξουαλικά ή οικονομικά σκάνδαλα κάποιου δεσπότη. Μα, όταν σβήσει η οθόνη και τα αδηφάγα βλέμματά μας έρθουν αντιμέτωπα με το απόλυτο σκοτάδι, κάπου εκεί σαν μια φλογίτσα που σιγοκαίει πάντα, άνθρωποι που όντως παρέθεσαν τη ζωή τους στον Χριστό θα μας μαθαίνουν από την αρχή τι σημαίνει στ' αλήθεια Εκκλησία.
Οι λόγοι του γέροντος Αιμιλιανού που περιλαμβάνονται στον μικρό αυτό τόμο είναι ένα από τα βασικά μαθήματα, ένα από τα απαραίτητα βοηθήματα αυτής της πνευματικής αγωγής. (Άγγελος Καλογερόπουλος, Η Καθημερινή, 18/12/2005)

Περιεχόμενα

ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ
Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΝΑΟΝ
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ
Ο ΓΑΜΟΣ, ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ
Λεπτομέρειες
ISBN139789605181925
ΕκδότηςΙΝΔΙΚΤΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων216
Διαστάσεις17x11
ΕπιμέλειαΓΙΑΡΜΕΝΙΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Κωδικός Πολιτείας2020-0177
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

lab.alex

Κριτικές για το προϊόν

[28/05/2022] argapos39.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υψηλό πνευματικό βιβλίο μιας αγίας μορφής του Αγίου Όρους. Θεόπνευστοι λόγοι ζωντανής Θεολογίας μέσα από την ασκητική εμπειρία. Τροφή πνευματική σε δύσκολους καιρούς.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΑΓΓΛΙΚΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ)
POE EDGAR-ALLAN
€10.60 €5.30
(-50%)
Κερδίζετε €5.30
ΗΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΛΟΥ
DELEDDA GRAZIA (NOBEL 1926)
€13.78 €6.20
(-55%)
Κερδίζετε €7.58

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS