Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΟΚΤΩΡ ΤΖΕΚΥΛ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΙΝΤ

ΔΟΚΤΩΡ ΤΖΕΚΥΛ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΪΝΤ

+
-
STEVENSON ROBERT-LOUIS
Κωδ. Πολιτείας: 0110-0011
Τιμή Έκδοσης
€13.19
Τιμή Πολιτείας
€9.23
(-30%)
Κερδίζετε €3.96


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Το πρωί ήταν πια πολύ προχωρημένο. Οι υπηρέτες είχαν ήδη σηκωθεί. Όλα τα φάρμακά μου βρίσκονταν στο εργαστήριο, μια απόσταση αρκετά μεγάλη: έπρεπε να κατέβω τα σκαλιά δύο ορόφων, να διασχίσω το διάδρομο ως το πίσω μέρος του σπιτιού και στη συνέχεια την ανοιχτή αυλή και το αμφιθέατρο της Ανατομίας· κι όλα αυτά ενώ βρισκόμουν σε μιαν κατάσταση απόλυτου τρόμου. Θα μπορούσα βέβαια να καλύψω το πρόσωπό μου. Αλλά και πάλι, σε τι θα μου χρησίμευε κάτι τέτοιο αφού δεν μπορούσα να κρύψω την αλλαγή στο μπόι μου; Και τότε με ανακούφισε η σκέψη ότι οι υπηρέτες ήταν συνηθισμένοι κιόλας στο πήγαιν' -έλα του δεύτερου εαυτού μου. Ντύθηκα λοιπόν γρήγορα... με ρούχα των δικών μου διαστάσεων, και διέσχισα βιαστικά το σπίτι.
Ο Μπράντσοου με γουρλωμένα μάτια έκανε πίσω βλέποντας τον κύριο Χάιντ τέτοια ώρα και τόσο παράξενα ντυμένο. Δέκα λεπτά αργότερα, ο δόκτωρ Τζέκυλ επέστρεψε με τη δική του μορφή και κάθισε συνοφρυωμένος, προσποιούμενος ότι παίρνει το πρωινό του»... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ Δρος ΤΖΕΚΥΛ ΚΑΙ ΤΟΥ Κου ΧΑΪΝΤ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Η ιστορία μιας πόρτας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Ψάχνοντας για τον κ. Χάιντ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ
Η απόλυτη ηρεμία του Δρος Τζέκυλ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
Το περιστατικό της δολοφονίας του Σερ Κάριου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ
Το περιστατικό της επιστολής
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ
Το αξιοσημείωτο περιστατικό του Δρος Λάνυον
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ
Το περιστατικό στο παράθυρο
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΓΔΟΟ
Η τελευταία νύχτα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑΤΟ
Η διήγηση του Δρος Λάνυον
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ
Ολόκληρη η έκθεση της περίπτωσης από τον Χένρυ Τζέκυλ
Η ΤΖΑΝΕΤ Η ΣΒΕΡΚΟΤΣΑΚΙΣΜΕΝΗ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Δόκτωρ Τζέκυλ, ο Ευρωπαίος Φαρμακός
1. Εισαγωγικά
2. Ο «Δόκτωρ Τζέκυλ» σα λογοτέχνημα
3. Δόκτωρ Τζέκυλ και Δόκτωρ Φάουστ
4. Οι δικαιοδοσίες του Μεφιστοφελή
5. Δόκτωρ Τζέκυλ και αστική ηθική
6. Αρχαίοι και Νέοι Φαρμακοί
7. Ποιος φοβάται τον Δρα Τζέκυλ;
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE STRANGE CASE OF DR JEKYLL AND MR HYDE
ISBN139789605212780
ΕκδότηςΑΙΟΛΟΣ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2004
Αριθμός σελίδων168
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΟΠΙΣΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΤΙΒΕΝΣΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤ-ΛΟΥΙΣ
Κωδικός Πολιτείας0110-0011
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kelraheb, 2vvvv2, mtoli, alexver, amenelao, tim8

Κριτικές για το προϊόν

[11/02/2020] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα υπέροχο διαμάντι βικτωριανής λογοτεχνίας με ιδιαίτερη δομή (ξεκινά ανάποδα, με τον αναγνώστη να γνωρίζει τον δολοφόνο σχεδόν από την αρχή), υψηλού επιπέδου αγγλική γλώσσα που σε λίγα μόνο σημεία μπορεί να κουράζει. Η μικρή έκταση του βιβλίου βοηθάει ώστε να αποφεύγεται η όποια 'κοιλιά' στην πλοκή, ενώ η ικανότητα του Στήβενσον να περιγράφει εικόνες και να διηγείται καταστάσεις είναι ανυπέρβλητη. Το βιβλίο αγγίζει πολλά θέματα, η επιρροή της χριστιανικής ανατροφής του Στήβενσον είναι εμφανής στις αναφορές του στην Παλαιά Διαθήκη, και ο αναγνώστης καλείται να αναγνωρίσει στις περσόνες του Δρ Τζέκυλ και του κου Χάιντ στοιχεία της δικής του προσωπικότητας. Υπέροχο αριστούργημα. Διαβάστε το στα αγγλικά.
[13/09/2014] Magda1990.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ατμοσφαιρικό κλασσικό έργο, με πολύ γρήγορη πλοκή (αρκετά μικρό σε έκταση) και υπέροχες περιγραφές. Μια ιστορία που μένει αναλλοίωτη στον χρόνο, η δυαδικότητα του ανθρώπου, το καλό και το κακό που υπάρχουν μέσα σε όλους μας. Ο αγώνας για το πιο θα "αφήσουμε" να υπερισχύσει και ίσως να κατασπαράξει το άλλο. Προτείνω την αγγλική και αυθεντική έκδοση του βιβλίου για όσους ξέρουν αγγλικά και είναι πρόθυμοι να το διαβάσουν στην γλώσσα που γράφτηκε χωρίς να λέω πως και η ελληνική έκδοση είναι άσχημη.
[17/08/2014] Godard.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ ωραίο διήγημα που δημιουργεί έντονη ατμόσφαιρα και αγωνία (ακόμα και σε όσους γνωρίζουν μέσες άκρες την ιστορία, όπως εγώ). Ειδικά το τελευταίο κεφάλαιο είναι εξαιρετικά γραμμένο. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση και το θαύμασα είναι ότι σε πολλά σημεία ο συγγραφέας χρησιμοποιεί λέξεις/φράσεις με διπλή σημασία (τι κρίμα που δεν μπορούν να αποδοθούν πλήρως στα ελληνικά, αλλά η προσπάθεια του μεταφραστή είναι αξιέπαινη). Εκτός από την ιστορία του Δόκτορα Τζέκυλ και του μίστερ Χάιντ, στο βιβλίο περιέχεται ακόμα μία μικρή ιστοριούλα ("Η Τζάνετ η σβερκοτσακισμένη", η οποία ήταν σχετικά ενδιαφέρουσα, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο) και ένα παράρτημα με κάποιες αναλύσεις του μεταφραστή πάνω στην ιστορία του Τζέκυλ/Χάιντ. Κάποιες από τις αναλύσεις ήταν ενδιαφέρουσες (π.χ. αυτή με τον Φάουστ) και κάποιες κάπως κουραστικές. Θεωρώ πως αν κάποιος θέλει να διαβάσει κλασική λογοτεχνία του φανταστικού, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσει και αυτό το βιβλίο. Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλύτερο από τον Δράκουλα του Stoker.
[01/09/2012] 2vvvv2.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ανέκαθεν μου τραβούσε την προσοχή η λογοτεχνία του φανταστικού. Φαντάζομαι όλοι μας λίγο πολύ έχουμε δει ή ακούσει την ιστορία του Δόκτορα Τζέκιλ και του Κου Χαϊντ. Για τους αναγνώστες λοιπόν του φανταστικού και όχι μονό το συνιστώ ανεπιφύλακτα, διότι επρόκειτο για ΑΡΙΣΤΟΎΡΓΗΜΑ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΝΙΣΜΟΣ
HARNER MICHAEL
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
3.000 ΕΥΡΩ
MELLE THOMAS
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS