Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

+
-
ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1506-0410
Τιμή Έκδοσης
€19.78
Τιμή Πολιτείας
€13.85
(-30%)
Κερδίζετε €5.93


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ιστορική πορεία του ανθρώπου, προς τη γνώση και την επιστήμη, μετά τη βίαιη αποκαθήλωση της Ελληνικής Φιλοσοφίας κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους υπήρξε μαρτυρική και επώδυνη. Η βία της εξουσίας (πολιτική και θρησκευτική) τα βασανιστήρια και οι θανατικές καταδίκες, για τη δόξα του Θεού, εκμηδένισαν και εξευτέλισαν τον άνθρωπο. Ο Ανθρωπισμός, η Αναγέννηση και ο Διαφωτισμός είναι το τρίπτυχο της νέας εποχής, που ανασύροντας από το μεσαιωνικό χρονοντούλαπο τις χαμένες ανθρώπινες αξίες, οδήγησε την ανθρωπότητα και πάλι στην κατάκτηση της φύσης και στην κοινωνική πρόοδο. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ: Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ
ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789605364311
ΕκδότηςΕΝΑΛΙΟΣ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2010
Αριθμός σελίδων608
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1506-0410
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Stampoulis, Αποστόλης 006

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Αποστόλης 006

Κριτικές για το προϊόν

[28/02/2020] HANNIS.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο δρόμος για την ΑΛΗΘΕΙΑ είναι δύσκολος και απαιτεί πολύ μελέτη και κριτική σκέψη. Ο συγγραφέας τολμά να προσεγγίσει με πληθώρα πηγών αλλά και αναλύσεων ένα θέμα ταμπού για την ελληνική κοινωνία. Ο καθένας μπορεί να διαφωνήσει ή να συμφωνήσει με τις απόψεις του. Εν τούτοις όλοι θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι μας βοηθάει να προσεγγίσουμε την ιστορία από μια διαφορετική οπτική γωνία και συγχρόνως μας προσφέρει άπειρα ερεθίσματα για προβληματισμό και περαιτέρω έρευνα μέσω άλλων συγγραμμάτων. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!
[23/02/2018] Αποστόλης 006.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Επιθυμητή κάθε κριτική, αφού όλοι έχουν δικαίωμα να την κάνουν, όμως όταν εκφράζει κανείς την κρίση του για την αλήθεια πρέπει να επιχειρηματολογεί έστω και με ένα παράδειγμα που κατακρίνει την αλήθεια του άλλου, ειδικά όταν κρίνει το έργο κάποιου συγγραφέα. Δεδομένου όμως ότι η αλήθεια είναι σχετική και ποτέ απόλυτη, φαίνεται ποιος γράφει μισές αλήθειες, και απευθύνομαι στην κριτική του alzoris που η γνώμη του σχετίζεται με τις θρησκευτικοπολιτικές του θέσεις. Σίγουρα οι πιστοί στο θρήσκευμα και συντηρητικοί στο πολίτευμα θα έχουν πρόβλημα με το ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ που κατά τη γνώμη μου στηρίχθηκε σε αρχαίες πηγές και σε "ιερά" κείμενα. Αυτά είναι που ενοχλούν κυρίως. Είναι επώδυνο να σε πολεμούν με τα δικά σου όπλα! Οι πηγές του βιβλίου είναι αναμφισβήτητες όσο και να ενοχλούν τους χριστιανούς. Η αλήθεια δεν κατάφερε να κρυφτεί ούτε από τους επινοητές της θρησκείας.
[06/11/2016] Βιβλιοφάγος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Ενδιαφερον βιβλιο απο εναν στρατευμενο αθεο συγγραφεα, το οποιο ομως πρεπει να διαβαστει με πολυ προσοχη και διασταυρωση των πηγων για τα γεγονοτα στα οποια (μονοπλευρα αρκετες φορες)αναφερεται! Ειδικα σχετικα με το Βυζαντιο και ειδικοτερα σχετικα με την Επανασταση του '21 και την επιρροη που η Γαλλικη Επανασταση ασκησε σε αυτην, εχοντας διπλα μου βιβλια οπως η "Ιστορια της Βυζαντινης Αυτοκρατοριας" του Βασιλιεφ, η "Τουρκοκρατουμενη Ελλας" του Κωνσταντινου Σαθα και η σειρα "Μαθηματα Νεοελληνικης Ιστοριας" του Σαραντου Καργακου, με εκαναν να συνειδητοποιησω ποσο μετρ της μισης αληθειας ειναι ο Λυμπεριδης...
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
MOSSE CLAUDE
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
HORKHEIMER MAX
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS