Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ // ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ (ΤΟΜΟΣ ΙΙ) ΕΦΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΙΡΕ

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ (ΤΟΜΟΣ ΙΙ) ΕΦΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΩΝ

+
-
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Χ. ΛΑΜΠΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3040-0784
Τιμή Έκδοσης
€49.77
Τιμή Πολιτείας
€39.81
(-20%)
Κερδίζετε €9.96


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το παρόν έργο αποτελεί τον δεύτερο τόμο του έργου "Ποινική Δικονομία - Ένδικα Μέσα, Τόμος Ι, Εισαγωγή - Παραδεκτό - Αποτελέσματα", και έχει ως αντικείμενο τα ένδικα μέσα κατά των βουλευμάτων, ήτοι την έφεση και την αναίρεση. Στην αρχή του έργου ο συγγραφέας παρουσιάζει το κανονιστικό πλαίσιο της ενδιάμεσης ποινικής διαδικασίας από το 1951 έως και σήμερα, με ταυτόχρονη παράθεση των νομολογιακών και θεωρητικών παραδοχών στα επί μέρους αναφυόμενα ζητήματα.
Στη συνέχεια εξετάζει το ένδικο μέσο της έφεσης και συγκεκριμένα την έφεση κατά βουλεύματος από τον αστικώς υπεύθυνο, τον πολιτικώς ενάγοντα και, βασικώς, τον κατηγορούμενο, ενώ αναφέρεται και σε ειδικές περιπτώσεις εφέσεως, στα συναφή εγκλήματα και στους λόγους ασκήσεως του συγκεκριμένου ενδίκου μέσου. Ακολούθως, παρουσιάζεται η διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών και ειδικότερα ζητήματα συνθέσεως του Συμβουλίου, υποβολής εισαγγελικής πρότασης προς αυτό, μεταβιβαστικού αποτελέσματος εφέσεως κατά βουλεύματος, απόλυτης ακυρότητας, μέτρων δικονομικού καταναγκασμού, αιτιολογίας βουλεύματος, επεκτατικού αποτελέσματος εφέσεως κ.ά.
Στο τελευταίο κεφάλαιο του έργου παρουσιάζεται το ένδικο μέσο της αναίρεσης και συγκεκριμένα η αναίρεση κατά βουλεύματος, όπως διαμορφώθηκε κανονιστικά από τη θέσπισή της μέχρι σήμερα. Εξετάζεται η αναίρεση κατά βουλεύματος από τον Εισαγγελέα (Πλημμελειοδικών - Εφετών - Αρείου Πάγου), καθώς και όλοι οι (περιοριστικά απαριθμούμενοι) λόγοι αναιρέσεως. Τέλος, ο συγγραφέας αναλύει τη διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, τη λειτουργική αρμοδιότητα αυτού καθώς και το ζήτημα της αυτοπρόσωπης εμφάνισης των διαδίκων ενώπιόν του. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605620448
ΕκδότηςΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων576
Κωδικός Πολιτείας3040-0784
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
RUPP W. DAVID
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS