Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

+
-
ΜΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡ. ΝΑΣΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΕΝΔΙΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3040-0285
Τιμή Έκδοσης
€32.00
Τιμή Πολιτείας
€28.80
(-10%)
Κερδίζετε €3.20


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στο παρόν έργο (σε 4η έκδοση), με τίτλο "Δίκαιο των εμπορικών εταιριών" παρουσιάζονται με τρόπο ευσύνοπτο βασικά θέματα του δικαίου των προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιριών. Στην εισαγωγή του έργου αναπτύσσονται γενικότερα ζητήματα εταιρικού δικαίου μεταξύ των οποίων, οι εταιρίες ως θεσμός του Αστικού Δικαίου, οι ουσιώδεις όροι για την ύπαρξη εμπορικής εταιρίας καθώς και ζητήματα σχετικά με τη νομική προσωπικότητα των εμπορικών εταιριών.
Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται οι προσωπικές εταιρίες (ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες, αφανείς) με έμφαση στη σύσταση, την εμπορική επωνυμία, τις εισφορές, τα πρόσωπα των εταίρων, την ευθύνη τους καθώς και την διαχείριση - εκπροσώπηση στις προσωπικές εταιρίες. Ειδικό κεφάλαιο αφιερώνεται στον Ευρωπαϊκό Όμιλο Οικονομικού Σκοπού (Ε.Ο.Ο.Σ.).
Στο δεύτερο μέρος του έργου αναλύονται οι κεφαλαιουχικές εταιρίες. Παρουσιάζεται η ανώνυμη εταιρία, τα γενικά χαρακτηριστικά αυτής, η σύστασή της, ζητήματα σχετικά με τις μετοχές, ομολογίες και τους ιδρυτικούς τίτλους αυτής, την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο, τα δικαιώματα των μετόχων, τα όργανα της ανώνυμης εταιρίας, τα δικαιώματα της μειοψηφίας, την αύξηση και μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου. Αναλύεται περαιτέρω η κρατική εποπτεία επί της ανώνυμης εταιρίας, καθώς και ειδικότερα θέματα συγχωνεύσεων, διασπάσεων, αποσχίσεων, λύσης, εκκαθάρισης και εξαγοράς μετοχών της μειοψηφίας της ΑΕ. Στη συνέχεια αναλύεται η εταιρία περιορισμένης ευθύνης (έννοια, χαρακτηριστικά, ίδρυση, λειτουργία, μεταβίβαση εταιρικού μεριδίου) και τέλος παρουσιάζεται συνοπτικά η μονοπρόσωπη εταιρία περιορισμένης ευθύνης (ΜΕΠΕ). Τέλος το δεύτερο εμπλουτίζεται με την εισαγωγή του νέου εταιρικού μορφώματος, της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρίας (ΙΚΕ),
Το τρίτο και τελευταίο μέρος του έργου είναι αφιερωμένο στην ευρωπαϊκή εταιρία. Στο κεφάλαιο αυτό παρουσιάζεται η χρησιμότητα του θεσμού της ευρωπαϊκής εταιρίας, τα χαρακτηριστικά της καθώς και ο ρόλος των εργαζομένων στην διοίκηση αυτής.
Το παρόν έργο, στην 4η έκδοσή του, αποτελεί ένα ευσύνοπτο και περιεκτικό βοήθημα, χρήσιμο για κάθε μελετητή του δικαίου των εμπορικών εταιριών, περιλαμβάνει, δε, όλες τις ρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους νόμους 4155/2013 και 4156/2013. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605621520
ΕκδότηςΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2013
Αριθμός σελίδων254
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3040-0285
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ
MERRIDALE CATHERINE
€30.00 €15.00
(-50%)
Κερδίζετε €15.00
2ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€25.00 €12.50
(-50%)
Κερδίζετε €12.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS