Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ // ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΗΜΕ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ (2 ΚΑΙ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012)

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 3040-0840
Τιμή Έκδοσης
€38.00
Τιμή Πολιτείας
€30.40
(-20%)
Κερδίζετε €7.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τα πρακτικά της 4ης διημερίδας που οργάνωσε η Ε.Ν.Δ.Ι.Α.Α.Ε.Τ.Α. και η οποία έλαβε χώρα στον Πειραιά, την 2α και 3η Νοεμβρίου 2012 με θέμα "Αυτοκινητικό ατύχημα και Ιδιωτική ασφάλιση".
Η πρώτη ημέρα της διημερίδας ξεκίνησε με τις χαιρετιστήριες ομιλίες των κ.κ. Γεωργίου Μανουσάκη, Δικηγόρου και Προέδρου της Ε.Ν.Δ.Ι.Α.Α.Ε.Τ.Α, Στέλιου Μανουσάκη, Δικηγόρου και Προέδρου του ΔΣΠ και Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτη και Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Στη συνέχεια οι κ.κ.εισηγητές ανέπτυξαν θέματα σχετικά με "Αυτοκινητικό ατύχημα και Ιδιωτική ασφάλιση". (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Η διημερίδα περιελάμβανε τέσσερις θεματικές ενότητες, οι τρεις πρώτες από τις οποίες, αποτελούνταν από δύο κύκλους. Ειδικότερα:
Κατά τη διάρκεια της πρώτης θεματικής ενότητας (Α΄κύκλος), αναπτύχθηκαν οι εξής εισηγήσεις: Η εισήγηση της κ. Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτη, "Ποιος δεν θεωρείται ως ζημιούμενος τρίτος και δεν δικαιούται αποζημιώσεως από τον ασφαλιστή (άρθρο 7 Ν 489/76)", η εισήγηση του κ. Κωνσταντίνου Χριστοδούλου, Αναπληρωτή Καθηγητή Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών,"Τύχη της ασφαλιστικής αποζημίωσης για αυτοκινητιστικό ατύχημα σε περίπτωση κληρονομικής διαδοχής του δράστη από το θύμα" και η εισήγηση του κ. Παναγιώτη Βρεττού, δικηγόρου "Ζητήματα ασφαλιστικής αποζημίωσης".
Ο Β΄κύκλος της ίδιας θεματικής ενότητας περιελάμβανε τις εισηγήσεις: της κ. Ράνιας Χατζηνικολάου-Αγγελίδου, Καθηγήτριας Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης, "Η επέλευση της ασφαλιστικής περίπτωσης στις ασφαλίσεις ζημιών", του κ. Θεοδώρου Κουτσούμπα, Δικηγόρου, "Η προστασία του καταναλωτή στην ιδιωτική ασφάλιση" και της κ.Εύας Βαρουχάκη, Δικηγόρου, Επικεφαλής Νομικής Υπηρεσίας και Διεθνών Σχέσεων ΕΑΕΕ "Ευρωπαικές νομοθετικές εξελίξεις στα θέματα Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και προώθησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων"
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης θεματικής ενότητας (Α΄κύκλος), αναπτύχθηκαν οι εξής εισηγήσεις: του κ. Παναγιώτη Ρουμπή, Αρεοπαγίτη, "Δέσμευση του Πολιτικού Δικαστηρίου από την Ποινική Απόφαση", του κ. Ηλία Κλάππα, Δικηγόρου, μέλους του Δ.Σ. Πειραιά "Ενοχή (υπαιτιότητα) στο τροχαίο ατύχημα: Αρχή συνετούς οδήγησης και αρχή εμπιστοσύνης-Μια αντιδικία με μακρά ιστορία" και της κ. Μαρινέττας Γούναρη, "Αποζημίωση. Πρακτικά θέματα Προτάσεις-Εφαρμογές σχετικά με την αποζημίωση από τροχαία ατυχήματα".
Ο Β΄κύκλος της ίδιας θεματικής ενότητας περιελάμβανε τις εισηγήσεις: του κ. Δημητρίου Ασπρογέρακα, Αντεισαγγελέως Εφετών, "Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος-τοξικών ουσιών", του κ. Θρασύβουλου Κονταξή, ΔΝ Δικηγόρου, "Σωματικές βλάβες και χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης" και του κ. Χαράλαμπου Καλαφάτη, Δικηγόρου "Διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο"
Η τρίτη θεματική ενότητα (Α΄κύκλος) περιλαμβάνει τις εισηγήσεις: του κ.Αθανάσιου Κρητικού, Αντιπροέδρου Α.Π. ε.τ., "Ζητήματα ευθύνης του εποπτεύοντος κατά την έννοια της ΑΚ 923 από την εμπλοκή του εποπτευόμενου σε αυτοκινητικό ατύχημα", του κ. Αχιλλέα Νταφούλη, Αρεοπαγίτη ε.τ. "Ζητήματα από την ευθύνη πολλών προσώπων σε αυτοκινητικό ατύχημα" και του κ. Γεωργίου Μανουσάκη, Δικηγόρου. Προέδρου της Ε.Ν.Δ.Ι.Α.Α.Ε.Τ.Α. "Αστική Ευθύνη κατά τον Ν.ΓΠΝ/1911-Λόγοι απαλλαγής της ευθύνης (άρθρο 5)".
Ο Β΄κύκλος της ίδιας θεματικής ενότητας περιελάμβανε τις εισηγήσεις: του κ. Κωνσταντίνου Βαλμαντώνη, Αρεοπαγίτη ε.τ. "Ζημία μη περιουσιακή από αυτοκινητικά ατυχήματα", και του κ. Ιωάννη Κωλέττη Δικηγόρου, "Το τροχαίο ατύχημα στο Ηνωμένο Βασίλειο"
Η τέταρτη θεματική ενότητα περιλαμβάνει τις εισηγήσεις: του κ.Ιωάννη Σπυριδάκη, Καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών, "Ταχεία απονομή δικαιοσύνης (Σχέδιο)", του κ. Πάρι Αρβανιτάκη, Καθηγητή Νομικής Σχολής ΑΠΘ, "Η προβολή των πραγματικών ισχυρισμών κατά τη διαδικασία των αυτοκινητικών διαφορών" και του κ. Σπυρίδωνα Τσαντίνη, Επίκουρου Καθηγητή Πολιτικής Δικονομίας Νομικής Σχολής Θράκης, "Ζητήματα δεδικασμένου της απόφασης που επιδικάζει αποζημίωση από αυτοκινητικό ατύχημα. Η προσωρινή ισχύς της αντίστοιχης απόφασης ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινής επιδίκασης)".
Λεπτομέρειες
ISBN139789605621919
ΕκδότηςΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2013
Αριθμός σελίδων320
Κωδικός Πολιτείας3040-0840
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Υπόθεση πατρίδα
KUTSCHER VOLKER
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
PRUDHOMME SYLVAIN
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS