Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Η ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

+
-
ΠΑΖΑΡΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
Κωδ. Πολιτείας: 3040-0910
Τιμή Έκδοσης
€35.00
Τιμή Πολιτείας
€31.50
(-10%)
Κερδίζετε €3.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η δικαιοδοτική λειτουργία αποτελεί ένα από τα κλασικά ζητήματα της θεωρίας του δικαίου. Στο διεθνές πεδίο, η δικαιοδοτική επίλυση των διεθνών διαφορών γνωρίζει άνθιση με τον πολλαπλασιασμό διεθνών δικαστικών και διαιτητικών οργάνων, γεγονός που αποτελεί αναμφίβολα στοιχείο ενίσχυσης της ερμηνείας και της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου. Η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες κυρίως δεκαετίες στο χώρο της διεθνούς δικαιοσύνης δίνει αφορμή επαναπροσέγγισης της δικαιοδοτικής λειτουργίας στο διεθνές δίκαιο. Στόχος της παρούσας μονογραφίας "Η Δικαιοδοτική Λειτουργία στο Διεθνές Δίκαιο" είναι να αναδείξει την εξελισσόμενη φυσιογνωμία της δικαιοδοτικής λειτουργίας στη διεθνή έννομη τάξη.
Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη, το μεν πρώτο αφορά την δικαιοδοτική λειτουργία της διεθνούς έννομης τάξης το δε δεύτερο την άσκηση της δικαιοδοτικής λειτουργίας στη διεθνή έννομη τάξη. Έτσι στο Πρώτο Μέρος και στα επιμέρους κεφάλαιά του αναλύονται όλα τα ζητήματα που αφορούν στην εξελισσόμενη φυσιογνωμία της διεθνούς δικαιοδοτικής λειτουργίας, καθώς και στη θεσμική οργάνωση της διεθνούς δικαιοσύνης. Ειδικότερα εξετάζεται η αρχή της συναίνεσης των κρατών ως θεμέλιο της διεθνούς δικαιοδοτικής εξουσίας και οι εκφάνσεις της στο πεδίο της δικαιοδοτικής επίλυσης διεθνών διαφορών, ενώ σε επιμέρους κεφάλαιο αναδεικνύεται η ποικιλομορφία των νεότερων διεθνών οργάνων και η διεύρυνση των πεδίων άσκησης της διεθνούς δικαιοδοσίας.
Περαιτέρω, στο Δεύτερο Μέρος παρουσιάζονται τα ζητήματα που αφορούν το δίκαιο που διέπει την άσκηση της δικαιοδοτικής λειτουργίας. Ειδικότερα στα επιμέρους κεφάλαια αναλύεται αφενός ο ρόλος του διεθνούς δικαστή ως παράγοντα εξέλιξης του διεθνούς δικαίου και διαμορφωτή της δικαιοδοτικής λειτουργίας και αφετέρου ο ρόλος της διεθνούς νομολογίας ως παράγοντα διαμόρφωσης του διεθνούς δικαίου.
Στο τελευταίο κεφάλαιο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην έννοια της δικαιοδοτικής απόφασης, ενώ στη συνέχεια παρατίθενται τα Συμπεράσματα από την ανάλυση του θέματος. Το έργο συμπληρώνεται από πλούσια ελληνική και ξενόγλωσση βιβλιογραφία. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605624194
ΕκδότηςΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΣειράΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2015
Αριθμός σελίδων216
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΡΟΥΚΟΥΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Κωδικός Πολιτείας3040-0910
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΘΩΝΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
€6.50 €2.60
(-60%)
Κερδίζετε €3.90
Νανά
ZOLA EMILE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS