Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΘΕΡΙΣΜΟΣ  ( ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / ΣΕΙΡΑ )

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΘΕΡΙΣΜΟΣ

HAMMETT DASHIELL
Κωδ. Πολιτείας: 2760-0708




Παρουσίαση

Ένας ντετέκτιβ καταφθάνει στην Πέρσονβιλ, ή αλλιώς Πόιζονβιλ, μια άσχημη βιομηχανική πόλη, για να συναντήσει έναν πελάτη, τον Ντόναλντ Ουίλσον. Το ραντεβού αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ αφού ο Ντόναλντ Ουίλσον δολοφονείται το ίδιο βράδυ. Ο ντετέκτιβ του Ηπειρωτικού Γραφείου Ερευνών όμως δεν θα εγκαταλείψει την υπόθεση, θα παραμείνει για να τιμωρήσει τους ενόχους - αν και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταλάβει ολόκληρη την πόλη.
Καταιγιστική δράση, λιτό ύφος και λεπτή ειρωνεία σ' ένα βιβλίο ορόσημο της αστυνομικής λογοτεχνίας, που διερευνά μοναδικά τη διάβρωση της κοινωνίας από το έγκλημα και τη διαφθορά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Κλασικό αστυνομικό από τον μάστορα του είδους, τον πάντα απολαυστικό Χάμετ. [...] Μια ιστορία αστυνομικής λογοτεχνίας που διερευνά με γοητευτικό και κριτικό τρόπο τη διαφθορά και τη βία της πέραν του Ατλαντικού Αμερικής. Η διεισδυτική ματιά και γραφή του Χάμετ ποτέ δεν μένει στην απλή εξιστόρηση μιας αστυνομικής περιπέτειας.
Με λεπτή και βιτριολική ειρωνεία αποκαλύπτει τη διάβρωση μιας κοινωνίας που τρέφεται από τη βία και το έγκλημα. Εμβαθύνοντας στους χαρακτήρες των ηρώων του μας αποκαλύπτει μέσα από το προσωπικό το γενικό μιας σχέσης αμφίδρομης σ' έναν κόσμο που βασίζει την ύπαρξή του αποκλειστικά στην αξία του κέρδους. Στον "Κόκκινο θερισμό", όπου η βία εκτός ελέγχου ασκείται προς και από όλες τις μεριές, λες και το σύστημα δεν επιτρέπει άλλη διευθέτηση, ο Χάμετ απ' την ονομασία κιόλας της πόλης όπου διαδραματίζεται η ιστορία του, Πέρσο (πόλη των προσώπων) ή αλλιώς Πόιζονβιλ (πόλη δηλητηρίου), μας φανερώνει τις προθέσεις του". (Ξενοφών Μπρουντζάκης, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, 7/7/2005)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςRED HARVEST
ISBN139786180313093
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων328
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΕπιμέλειαΑΓΓΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΜΕΤ ΝΤΑΣΙΕΛ
Κωδικός Πολιτείας2760-0708
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kras4, KAROUSEL, hsimpson

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kras4, giovand, ammalia, g_lakkas, tim8, hsimpson, areti.gigel, AsFanePadespani

Κριτικές για το προϊόν

[08/01/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Από τα πιο hard-boiled μυθιστορήματα της Παγκόσμιας Αστυνομικής Λογοτεχνίας (1929), στο οποίο κάνουν εντύπωση οι συμβολισμοί του Χάμετ, όπως η πόλη 'Πόισονβιλ' όπου εκτυλίσσεται η ιστορία.Ο αναγνώστης μπορεί λίγο να δυσφορήσει με τις πολυάριθμες δολοφονίες και τα πολλά ονόματα των χαρακτήρων του βιβλίου. Το τέλος, όμως, σαν ένα παζλ που συμπληρώνεται αποζημιώνει, και βάζει τα πράγματα στη θέση τους με τον δικαιότερο τρόπο!
[12/09/2017] KAROUSEL.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Εμενα πρωσοπικα με κουρασε πολυ γρηγορα ανιαρο και βαρετο..καμια σχεση με κσλξ αστυνομικη λογοτεχνια χωρις δραση..υπερεκτιμημενο
[24/11/2014] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Καταιγιστική δράση, στερεότυποι χαρακτήρες κακών και ο αρχέτυπος ανώνυμος ντετέκτιβ πρωταγωνιστούν εδώ. Πρόκειται για μια κατάβαση στην κόλαση μιας παράνομης και διεφθαρμένης πόλης. Περίμενα εντονότερη την επίθεση στις αιτίες που παράγουν όλο αυτό το σκηνικό. Σίγουρα πάντως είναι ένα καλό αστυνομικό βιβλίο στο κλασικό στυλ του είδους.
[14/04/2012] kras4.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ δυνατό και με κοινωνικό-πολιτικά μηνύματα αλλά έμμεσα όπως πρέπει σε ένα καλό νουάρ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€29.00 €13.05
(-55%)
Κερδίζετε €15.95
ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
BETTO FREI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS