Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ

COETZEE M. JOHN (NOBEL 2003)
Κωδ. Πολιτείας: 2760-0488




Παρουσίαση

Τα χρόνια του σιδήρου. Που τα ακολουθούν τα χρόνια του χαλκού. Πόσο καιρό, πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουμε για να ξανάρθουν με τη σειρά τους χρόνια τρυφερότερα, τα χρόνια του πηλού, τα χρόνια της γης; Μια σπαρτιάτισσα δέσποινα, με καρδιά από σίδερο, που γεννάει γιους πολεμιστές για το έθνος. "Είμαστε περήφανοι γι' αυτούς". Εμείς. Ή ταν ή επί τας.
Μια γυναίκα στο τέλος της ζωής της. Μια λευκή Νοτιοαφρικανή αντιμέτωπη με τη σιδερένια οργή που έχει σφυρηλατήσει η βία του απαρτχάιντ, αντιμέτωπη με το τέλος μιας εποχής, αντιμέτωπη με τον θάνατο.
Το γράμμα που γράφει στην κόρη της είναι η σπαρακτική κραυγή απελπισίας μιας γυναίκας που «βλέπει» την αλήθεια λίγο πριν κλείσει τα μάτια της. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο συγγραφέας που συλλαμβάνει τη θεία σπίθα μέσα στον άνθρωπο εξερευνώντας την αδυναμία και την ήττα του» (Σουηδική Ακαδημία)
«[...] Ο Κουτσί σε μια από τις καλύτερες στιγμές του, μέσα από τη μαρτυρία μιας ψυχής που αγωνίζεται να παραμείνει ανθρώπινη, μας δίνει έναν ύμνο στις πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και της φιλίας μέσα από τη λευκή νοτιοαφρικανική ηρωίδα του, που αφήνει παρακαταθήκη τις "αξίες του δικού της καιρού" σαν ύστατη χειρονομία αγάπης στον κόσμο που τη φιλοξένησε» (Αργυρώ Μαντόγλου, Ελευθεροτυπία)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςAGE OF IRON
ISBN139789605663766
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2014
Αριθμός σελίδων248
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΕπιμέλειαΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΥΤΣΙ Μ. ΤΖΟΝ
Κωδικός Πολιτείας2760-0488
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geogatz

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Athina Bi, sharpblad3, t_someone, Μενέλαος, Kotsani32, NinaRapi, cat7fish3, bikosg, geopap1984

Κριτικές για το προϊόν

[09/06/2019] clea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Η σπαρακτική εξομολόγηση μιας λευκής Νοτιαφρικανής, που βρίσκεται στον προθάλαμο του θανάτου. Ενώ βιώνει την αγωνία για το επέκεινα της ζωής και συνειδητοποιώντας την προσωπική της μοναξιά, με ψυχή αιμάσσουσα κάνει τις ύστατες προσπάθειες να αντισταθεί σε ένα παράδοξο καθεστώς βίας με πράξεις απροσδόκητες για μία κατ' ουσίαν εκπρόσωπο της αστικής τάξης.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ
TURGENEV S. IVAN
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
GENTLEMAN
ROETZEL BERNHARD
€50.00 €22.50
(-55%)
Κερδίζετε €27.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS