Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ

GUTIERREZ PEDRO-JUAN
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2733




Παρουσίαση

Όλη μου τη ζωή συνομιλώ ψιθυριστά με τη σκιά μου. Την ώρα που περπατάω στην παραλία ή στην εξοχή, ενώ περιμένω σε αεροδρόμια, μέσα σε τρένο. Όπου κι αν Βρίσκομαι. Δεν με εγκαταλείπει. Συζητάμε. Τσακωνόμαστε. Είναι σαν ένα ηλεκτροφόρο διαβολάκι, μονίμως στην πρίζα, που με συνθλίβει και με τσαντίζει με τα επιχειρήματα του. Μια ζωή αντιρρησίας. Μια ζωή κόντρα στο σύστημα. Όταν είμαστε στην Αβάνα, αντιτίθεται στον τροπικό σοσιαλισμό. Όταν είμαστε στην Ευρώπη είναι αγανακτισμένος αντικαπιταλιστής. Ως οφείλει. Ένας τέλειος ανυπότακτος. Ένας νηφάλιος και παρανοϊκός μεθυσμένος. Ένας ξέφρενος, ασανισμένος ποιητής. Δεν φοβάται τη γελοιοποίηση. Δεν του καίγεται καρφί για τίποτα. Μερικές φορές πιστεύω ότι έχει αναγάγει τη γελοιότητα σε μέθοδο αποκάλυψης.
Ο Pedro Juan Gutierrez, ο συγγραφέας, συνομιλεί με τη σκιά του, τον πρωταγωνιστή των έργων του, με το ίδιο όνομα, τον Πέδρο Χουάν, με τον οποίο συζεί από το 1998 που εκδόθηκε η Βρόμικη τριλογία της Αβάνας. Ένας αποκαλυπτικός διάλογος ιδιαίτερα ενδιαφέρων για όσους θέλουν να γίνουν συγγραφείς. Αλλά και για άλλους, απλώς περίεργους, που θέλουν να μάθουν τα μυστικά της τέχνης της συγγραφής. (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDIALOGO CON MI SOMBRA
ISBN139789605666965
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΕΛΑΙΟΤΡΙΒΙΑΡΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
ΕπιμέλειαΚΑΛΑΦΑΤΑ ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ ΠΕΔΡΟ-ΧΟΥΑΝ
Κωδικός Πολιτείας2760-2733
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

iliagrou, ΦΜ70, agrofylakas, mitsost

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

arjuna, andisou, grimpa, ΦΜ70, mitsost, vana_del, jimmis77, karambas, Pinta, chroikonomou, Dimitris_Theo98, dikeopolis15

Κριτικές για το προϊόν

[30/12/2014] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αξίζει να διαβαστεί από δόκιμους συγγραφείς και αναγνώστες.Ξεκάθαρο σαν αυτοβιογραφία που δεν θέλει καθόλου να ηρωποιήσει ή να κομπάσει.Μια έξυπνη συνέντευξη του εαυτού τού συγγραφέα από τον ίδιο,με ιντριγκαρισμένες και εύστοχες ερωτήσεις που συναντούν αναπάντεχα ειλικρινείς απαντήσεις.Εξομολογητικό σα να μην πρόκειται να το διαβάσει άλλος πλην αυτού.Το γέννησε μάλλον η ανάγκη να δοθούν έντιμες εξηγήσεις για το πότε κάποιος γράφει και ποια είναι τα κίνητρά του.Για να γνωρίσουμε διεξοδικά τι θα πει τελικά να είναι κάποιος λογοτέχνης και τι συνεγάγεται αυτό..Προσωπικά το διάβασα, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, εισπράττοντας την απόλαυση που παίρνει κανείς όταν διαβάζει ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα..Αληθινό,απλό και κατανοητό.Το συνιστώ.Ένα εγχειρίδιο τέχνης αποκαλυπτικό.Πραγματικό κοίταγμα ρυτίδων σε καθρέπτη.Εν τούτοις, υπάρχουν σημεία που θεωρώ ότι ο συγγραφέας περνάει σε μιαν απολυτότητα των ιδεών του,άθελά του ίσως.Αφήνομαι να επηρεαστώ με μέτρο,αφού τίποτα δεν είναι ευαγγέλιο για συμπεριφορές παρά μόνο το ίδιο το μυαλό και όσα συμβαίνουν στη ζωή του καθενός από μας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Το τέλος (σκληρόδετη έκδοση)
KERSHAW IAN
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
ΠΡΟΣ Τ' ΑΣΤΡΑ
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
€18.55 €9.28
(-50%)
Κερδίζετε €9.27

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS