Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΙ ΜΑΙΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ // Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΔΩΝ ΣΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙ

ΟΙ ΜΑΙΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΔΩΝ ΣΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

LOWER WENDY
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2761




Παρουσίαση

ΟΙ ΜΑΙΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εκπληκτική καταγραφή του ρόλου που διαδραμάτισαν οι Γερμανίδες στο ανατολικό μέτωπο των ναζί, μια ρωμαλέα αναθεώρηση της Ιστορίας. Ο πραγματικός βαθμός συμμετοχής των γυναικών στο Ολοκαύτωμα έχει αγνοηθεί, ακόμα και όταν αφορά στυγερές δολοφόνους. Η επικρατούσα εικόνα των Γερμανίδων που στηρίζουν το μέτωπο ως πιστές σύζυγοι και μαζορέτες του Φίρερ ξεθωριάζει στη διεισδυτική μελέτη της Lower μπροστά στη μαζική συνεργεία τους και, ακόμα χειρότερα, μπροστά στις χιλιάδες γυναίκες τις οποίες τοποθετεί για πρώτη φορά ευθέως στα πεδία θανάτου του επεκτεινόμενου Ράιχ.
Η Lower, αντλώντας υλικό από είκοσι χρόνια αρχειακής και επιτόπιας έρευνας πάνω στο Ολοκαύτωμα, παρουσιάζει συγκλονιστικά στοιχεία που υποστηρίζουν το γεγονός ότι αυτές οι γυναίκες ήταν κάτι περισσότερο από "δολοφόνοι γραφείου" ή παρηγορήτριες των δολοφόνων των γερμανικών ένοπλων σωμάτων: Λεηλάτησαν οι ίδιες και κακοποίησαν Εβραίους στα γκέτο της Πολωνίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας· ήταν παρούσες σε πικ νικ σε πεδία θανάτου, όχι μόνο προσφέροντας αναψυχή αλλά και λαμβάνοντας μέρος οι ίδιες στις εκτελέσεις. Και η Lower αποκαλύπτει τις ιστορίες, ίσως τις πιο τρομερές απ' όλες, των συζύγων των 55 που, παρά το γεγονός ότι είχαν δικά τους παιδιά, οι κτηνώδεις πράξεις τους είναι από τις πιο ανατριχιαστικές στην ανθρώπινη ιστορία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Κεντρικοί χαρακτήρες
Εισαγωγή
- Η χαμένη γενιά των Γερμανίδων
- Η Ανατολή σε χρειάζεται
- Μάρτυρες
- Συνεργοί
- Αυτουργοί
- Γιατί σκότωσαν;
- Τι απέγιναν;
Επίλογος
Ευχαριστίες
Σημειώσεις
Ευρετήριο
Εικόνες
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHITLER'S FURIES: GERMAN WOMEN IN THE NAZI KILLING FIELDS
ISBN139789605667115
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων456
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΑΛΕΞΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΟΟΥΕΡ ΓΟΥΕΝΤΙ
Κωδικός Πολιτείας2760-2761
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

axilpat2, xpollakis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

axilpat2, ΦΜ70

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS